EUROLYGA 2023

Savaitgalį Vilniuje Ž. Savickas bandys pagerinti pasaulio rekordą

Savaitgalį Vilniuje vyks tarptautinis

Ž. Savickas teigia, kad į galiūnų Čempionų lygos pusfinalį Vilniuje atvyks pajėgiausi planetos atletai ir žiūrovai turės unikalią galimybę pamatyti aukšto lygio varžybas.<br>M. Ambrazas (ELTA)
Ž. Savickas teigia, kad į galiūnų Čempionų lygos pusfinalį Vilniuje atvyks pajėgiausi planetos atletai ir žiūrovai turės unikalią galimybę pamatyti aukšto lygio varžybas.<br>M. Ambrazas (ELTA)
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 4, 2012, 9:56 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:33 AM

Svarbiausiu renginio akcentu turėtų tapti galiūnų Čempionų lygos pusfinalis, pasaulio rąsto kėlimo finalas, bei kultūrizmo bei fitneso rungtys.

Jėgos sporto šakų festivalio organizatoriai tikisi, kad pirmasis tokio pobūdžio sporto renginys Lietuvoje taps tradicija ir kiekvienais metais į Vilnių sukvies vis daugiau jėgos sporto šakų mėgėjų

„Daug metų dalyvavau panašiame sporto festivalyje Jungtinėse Amerikos Valstijose pavadintu žinomo aktoriaus Arnoldo Schwarzeneggerio vardu. Dabar šis „Arnold Sport Festival“ kasmet surenka ir apjungia įvairias sporto šakas – nuo karate iki kultūrizmo ar galiūnų sporto. Idėja Vilniuje surengti panašų festivalį buvo brandinta kelerius metus.

Galiausiai pavyko susitarti su galiūnų Čempionų lygos turnyro organizatoriais ir Lietuvoje surengti šio turnyro pusfinalį. Šalia galiūnų pasirodymo nusprendėme suorganizuoti ir Vilniaus miesto kultūrizmo ir fitneso bei kitas varžybas, kuriose gali dalyvauti kiekvienas sportininkas. Paskui dar prie šių sporto šakų prijungėme keletą ir iš viso gavosi nemažas pasirinkimas, net keturiolika sporto šakų“, - apie būsimą turnyrą sako vienas organizatorių Ž. Savickas.

Ž. Savickas teigia, kad į galiūnų Čempionų lygos pusfinalį Vilniuje atvyks pajėgiausi planetos atletai ir žiūrovai turės unikalią galimybę pamatyti aukšto lygio varžybas. „Per dvi dienas žiūrovai galės pamatyti geriausius pasaulio stipruolius ir sirgti už savo favoritus“, - teigė sportininkas.

Atletas taip pat dalyvaus ir rąsto kėlimo čempionate, kurį tiesiogiai iš „Siemens arenos“ transliuos televizija „Eurosport“. Jame Ž. Savickas gins čempiono titulą, o iššūkį jam mes vienuolika atletų. Kol kas pasaulio rąsto kėlimo rekordas priklauso Ž. Savickui. Jį sportininkas pasiekė pasaulio galiūnų čempionate (WSM) iškėlęs 220 kilogramų prietaisą.

„Jeigu laiko pasikeitimas ir fizinis atsistatymas neužtruks tikrai turėčiau iškelti daugiau nei pasaulio čempionate, nes tada kėliau su tam tikru rezervu, kad galiu iškelti daugiau“,-teigė Ž. Savickas.

Atvirose Vilniaus miesto kultūrizmo ir fitneso varžybose varžysis tiek mėgėjai, tiek profesionalai. Varžybų teisėjas Remigijus Bimba teigia, kad tokiame renginyje sportininkai gali pasitikrinti savo jėgas ir geriau pasirengti Lietuvos ir tarptautinėms varžyboms.

„Skatiname žmones domėtis šia sporto šaka, kuri ilgainiui virsta gyvenimo būdu. Taip pat norime išsiaiškinti geriausius sostinės sportininkus, trenerius bei klubus“, - teigė vienas festivalio teisėjų R. Bimba.

Dukart pasaulio bei Europos kultūrizmo čempionė Alina Čepurnienė teigia, kad sostinei seniai reikėjo tokio sporto renginio. „Jėgos sporto šakoms trūko vieno, įvairias sporto šakas apjungiančio sporto renginio. Sportininkai nori, kad šis renginys taptų gera rudens tradicija ir kiekvieną rudenį į Vilnių sukviestų kuo daugiau jėgos sporto entuziastų“, - teigia daugkartinė Lietuvos kultūrizmo čempionė A. Čepurnienė.

Renginio metu vyks: pasaulio galiūnų turnyras, Europos mėgėjų galiūnų čempionatas, pasaulio rąsto kėlimo čempionatas, rankų lenkimo varžybos, atletinio fitneso varžybos, štangos spaudimo varžybos, bikini varžybos, kultūrizmo varžybos, prisitraukimų varžybos, klasikinio kultūrizmo varžybos, kūno fitnesas, svarsčių kilnojimo varžybos, gatvės gimnastikos čempionatas, bei bėgimo varžybos „Spausk ir bėk“.

Pirmajame sporto festivalyje dalyvaus sportininkai iš šešiolikos valstybių, kurie daugiausiai varžysis kultūrizmo, galiūnų sporto, svarsčių kilnojimo, rankų lenkimo ar štangos spaudimo varžybose. Kitos jėgos varžybos labiau orientuotos į sporto mėgėjus. Bendras prizinis visų varžybų fondas turėtų siekti 100 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.