EUROLYGA 2023

D. Gudzinevičiūtė: „Siūliau V. Aleknai prisijungti prie mūsų komandos, bet jis nesutiko“

„Noriu pabrėžti, kad kandidatuoti apsisprendžiau pati ir nesu niekieno statytinė“, - patikino kandidatė į Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento postą, šaulė Daina Gudzinevičiūtė. Sidnėjaus olimpinių žaidynių čempionė neigia iš varžovo, dukart olimpinio čempiono Virgilijaus Aleknos šalininkų stovyklos ataidinčius kaltinimus, esą ją į LTOK prezidento postą stumia kadenciją baigiantis Artūras Poviliūnas ir jo bendražygiai. D. Gudzinevičiūtė ir jos komandos nariai nepagailėjo priekaištų V. Aleknos šalininkams.

D. Gudzinevičiūtė tvirtino antradienį pasiūliusi V. Aleknai prisijungti prie jos komandos. Tačiau, sportininkės teigimu, šis atsisakė.<br>D. Umbrasas
D. Gudzinevičiūtė tvirtino antradienį pasiūliusi V. Aleknai prisijungti prie jos komandos. Tačiau, sportininkės teigimu, šis atsisakė.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Oct 11, 2012, 1:06 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:57 AM

Siūlė prisijungti prie komandos

Jau šį penktadienį LTOK turės naują vadovą. Juo pretenduoja tapti du garsūs Lietuvos sportininkai, olimpiniai čempionai D. Gudzinevičiūtė ir V. Alekna.

Lietuvos olimpinėje rinktinėje buvę bendražygiais, rinkimuose jie tapo konkurentais, nevengiančiais papriekaištauti vienas kitam ir varžovo komandos nariams.

V. Alekna praėjusią savaitę pranešė, kad viceprezidentu norėtų matyti Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentą Arvydą Sabonį ir naująjį Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) prezidentą Tomą Kunčinską. Šį postą olimpinis čempionas žadėjo siūlyti ir oponentei. 

Generalinio sekretoriaus pareigas V. Alekna patikėtų LPF viceprezidentui, daugkartiniam Lietuvos ir Baltijos šalių čempionui bei rekordininkui, Atlantos olimpiados dalyviui Mindaugui Špokui. 

D. Gudzinevičiūtė prieš keletą savaičių pristatė žmones, kuriems siūlytų viceprezidento postą. Tai - buvęs sportininkas, Monrealio olimpinių žaidynių prizininkas, filosofas Arvydas Juozaitis, Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) generalinis sekretorius Valentinas Paketūras ir Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) prezidentas Romualdas Bakutis.

Iždininko pareigas D. Gudzinevičiūtė patikėtų Lietuvos stalo teniso asociacijos (LSTA) prezidentui Rimgaudui Balaišai.

D. Gudzinevičiūtė tvirtino antradienį pasiūliusi V. Aleknai prisijungti prie jos komandos. Tačiau, sportininkės teigimu, šis atsisakė.

„Jis įvardijo mane, tačiau, kai aš jo paklausiau konkrečiai, kas yra komandoje, kokia programa – jis man negalėjo atsakyti. Vakar pasiūliau jam prisijungti prie mūsų komandos, bet jis atsisakė“, - tvirtino D. Gudzinevičiūtė.

Kandidatė tvirtino, kad į savo komandą nekvies nė vieno dabartinio LTOK vadovo, o jos ir kitų LTOK darbuotojų atlyginimai bus nustatomi Vykdomojo komiteto.

Nepasitiki oponento komanda

Ketverius metus LTOK Vykdomojo komiteto nariais buvę Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) prezidentas Eimantas Skrabulis ir LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas prabilo apie neskaidrią LTOK veiklą.

D. Gudzinevičiūtės šalininkai stebėjosi, kodėl pastarieji prakalbo tik prieš rinkimus. „Mes tikėjome, kad ten sėdi rimti krepšinio ir lengvosios atletikos vyrai ir jei kažkas būtų negerai, jie pasakytų. Tačiau problemos yra keliamos tik tada, kai reikia išrinkti naują prezidentą arba rasti vietą prie tam tikrų lėšų. Jei jie būtų norėję gero, būtų prabilę daug anksčiau“, - tikino R. Bakutis.

Tiesa, kadenciją baigiančiam LTOK Vykdomajam komitetui priklausė ir D. Gudzinevičiūtė bei V. Paketūras.

„Kai aš tapau Vykdomojo komiteto nare, buvo žinoma, kad olimpinį fondą valdo valdyba. Tai buvo ankstesnio Vykdomojo komiteto sprendimas. Svarstyti prieš tai buvusio komiteto sprendimo aš negaliu. O kad viskas buvo blogai, aš negaliu pasakyti, nes Londono olimpinės žaidynės buvo geriausios šalies istorijoje“, - kalbėjo olimpinė čempionė.

D. Gudzinevičiūtė teigė neabejojanti V. Aleknos ir A. Sabonio padorumu ir patikimumu, tačiau išreiškė nepasitikėjimą varžovo komandos nariais.

„Matydama, kas vyksta, turiu pagrindo abejoti kai kurių jo komandos narių padorumu. Žvaigždės žvaigždėmis, bet kažkam reikia dirbti ir turėti tam žinių“, - sakė šaulė.

„Mes žiūrime į partijos pirmininką, tačiau žinome, kad jis vienas nieko nepadarys. Todėl mes žiūrime į prezidentą ir jo komandą“, - antrino R. Bakutis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.