EUROLYGA 2023

Kolektyvą paliekantys „Žuvėdros“ šokėjai Kaune surengė įspūdingą pasirodymą

Lietuvos arenose kalėdinius pasirodymus šį mėnesį rengiantis septynis kartus pasaulio čempiono titulą iškovojęs Klaipėdos universiteto sportinių šokių kolektyvas „Žuvėdra“ ketvirtadienio vakarą pristatė savo programą Kaunui.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Dec 20, 2012, 11:12 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:07 PM

„Žalgirio“ arenoje parodytoje įspūdingoje fiestoje — naujausia Lotynų Amerikos karščiu alsuojanti šokėjų programa „Rio“, beveik metus ruošta gruodžio 8 dieną Vokietijoje vykusiam sportinių šokių pasaulio čempionatui. Jame kolektyvas pelnė sidabro medalius.

Į šį renginį kauniečiai skubėjo ne tik siekdami pamatyti naująją programą, bet ir atsisveikinti su kolektyvo nariais. Dar prieš renginį „Žuvėdros“ šokėjų vadovai Skaistė ir Romaldas Idzelevičiai atvirai prabilo apie tai, kad vargu, ar tokio lygio Lietuvos šokėjų pasirodymą dar bus įmanoma pamatyti ateityje. Dauguma šios, pačios brandžiausios, „Žuvėdros“ komandos sudėties šokėjų turo po Lietuvą metu šoks paskutinį kartą ir paliks kolektyvą.„Būna momentų, kuomet norisi viską mesti.

Nors kuriame ateities planus, koncertuojame ir rengiame naujas programas čempionatams, kartais tiesiog nusvyra rankos“, — prisipažino 45 šiam kolektyvui vadovaujanti S. Idzelevičienė.

Jos teigimu, vis dažniau šokėjai tiesiog neatlaiko repeticijų ir pasirengimo čempionatams rutinos, yra ir norinčių lengvai pasiekiamo rezultato be didelių pastangų. Žiūrovai scenoje mato puošnius kostiumus, šypsenas ir šokį, o kelias iki scenos yra kitoks — sunkus ir alinantis. Jį nueina tik patys stipriausieji ir atkakliausieji.

Vadovė tikino ir tai, jog šiuolaikinio šokėjo pašaukimą keičia noras gyventi patogiai, prabangiai ir be papildomų rūpesčių. Dėl šių ir kitų priežasčių S. Idzelevičienė atviravo nežinanti, kiek dar ilgai bus tęsiamas auksinės „Žuvėdros“ skrydis.„Žalgirio“ arenoje vykusio pasirodymo metu susižavėjusi publika stebėjo keturias programas: „Viva Ispanija!“, „James Bond“, „Uraganas“ ir „Kabare“. Šie pasirodymai, pasaulio ir Europos čempionatuose Lietuvai pelnė aukso medalius.

Vienu metu scenoje šoko 12 porų. Buvo rodomi ir specialiai šiam turui parengti soliniai šokėjų numeriai.

Šioje fiestoje „Žuvėdra“ atrodė ryški, energinga, švytinti. Komanda tviskėjo visą papūgos Amazonės plunksnų spalvų spektrą atspindinčiais dizainerės ir buvusios šokėjos Ainos Zinčiukaitės kurtais puošniai kostiumais.

Poros šoko pagal muziką, kurią kolektyvui jau daug metų aranžuoja vilnietis kompozitorius Audrius Balsys. Šį kartą pasirodymui buvo adaptuota muzika iš animacinio filmo „Rio“.

Koncerto metu „Žuvėdrai“ gyvai grojo valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“.

Naujametinę programą papildė dainininkai Vaida Genytė ir Merūnas Vitulskis bei akordeono virtuozas, Londono karališkosios muzikos akademijos studentas, televizijos projekto „Lietuvos talentai“ pernykštis nugalėtojas Martynas Levickis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.