EUROLYGA 2023

Lietuvos Metų sportininko rinkimai - trys įdomūs faktai apie D. Vištartaitę

Kam atiteks „Šaulio“ skulptūra, kasmet įteikiama Metų sportininkui? Tai nuspręs dienraščio „Lietuvos rytas“ ir portalo lrytas.lt skaitytojai. Besibaigiantys olimpiniai 2012-ieji pažėrė daug nuostabių akimirkų. Dalyvaudami tradiciniuose Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), loterijų firmos „Olifėja“, Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) ir dienraščio „Lietuvos rytas“ rengiamuose rinkimuose sporto aistruoliai galės dar kartą jas prisiminti ir įvertinti.

D. Vištartaitė Londono žaidynėse užėmė aštuntąją vietą.
D. Vištartaitė Londono žaidynėse užėmė aštuntąją vietą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 25, 2012, 11:06 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:36 AM

Viena iš kandidačių laimėti Metų sportininko titulą – irkluotoja Donata Vištartaitė, Londono olimpiadoje užėmusi aštuntąją vietą.

Mokslai. Londono žaidynėse varžytis nusprendusi D. Vištartaitė turėjo sustabdyti studijas – LSU studijuojanti atletė į kineziterapijos studijų trečiąjį kursą grįš po Naujųjų metų.

„Olimpiadai ruošiausi labai atsakingai, o tai suderinti su studijomis buvo sunku, todėl akademinių atostogų išėjau dar neprasidėjus olimpinei atrankai. Kai studijavau, pasirinkimo tarp sporto ir studijų nebuvo, stengiausi gerai daryti ir viena, ir kita. Tekdavo keltis 6 valandą ryto ir eiti į treniruotę, 8 valandą – į paskaitas, iš universiteto grįždavau apie 17 valandą, pavalgiusi vėl skubėdavau į treniruotę. Prie knygų tekdavo naktimis sėdėti. Bet gyvenimas privertė sustoti”, – pasakojo D.Vištartaitė.

Auksas. D. Vištartaitė yra dukart pasaulio jaunimo (iki 23) metų irklavimo čempionė. Šiemet ji Varėzėje iškovojo Europos čempionato auksą. Pernai Senojo žemyno pirmenybėse ji tenkinosi bronza.

Dirbo su krepšinio talismanu. D. Vištartaitei auksą Europos čempionate padėjo iškovoti ir ilgametis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės masažuotojas, nacionalinės komandos talismanu vadinamas Juozas Petkevičius, geriau žinomas kaip Juozukas. Būtent Varėzėje jis padėjo irkluotojams, tarp kurių buvo ir D. Vištartaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.