EUROLYGA 2023

Pilietybės reikalų komisija siūlo nesuteikti Lietuvos pilietybės šokėjai ant ledo I. Tobias

Pilietybės reikalų komisija siūlo

I. Tobias ir D. Stagniūnas ne kartą svarbiausiu savo tikslu vadino 2014 metų Sočio olimpines žaidynes.<br>J. Stacevičius
I. Tobias ir D. Stagniūnas ne kartą svarbiausiu savo tikslu vadino 2014 metų Sočio olimpines žaidynes.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 3, 2013, 6:29 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:04 AM

„Pilietybės įstatymas reikalauja atitikimo dviem kriterijams - ypatingų nuopelnų Lietuvai ir integravimosi į Lietuvos visuomenę. Komisijos nuomone, ji nė vieno iš kriterijų neatitinka. Sprendimas yra toks, kad siūloma prašymo netenkinti“, - BNS ketvirtadienį sakė komisijos pirmininkė, prezidentės patarėja Indrė Pukanasytė.

Prezidentė galutinio sprendimo kol kas nepriėmė. Komisijos siūlymas jai yra rekomendacinis. Komisija su I. Tobias prezidentūroje buvo susitikusi prieš Kalėdų šventes.

I. Tobias ir D. Stagniūnas ne kartą svarbiausiu savo tikslu vadino 2014 metų Sočio olimpines žaidynes. Tačiau čiuožti pora galės tik jei JAV pilietė I. Tobias gaus Lietuvos pilietybę.

Pernai Europos dailiojo čiuožimo čempionate pora iškovojo 9-ąją vietą.

2009 metais prezidentė D. Grybauskaitė nusprendė nesuteikti Lietuvos pilietybės išimties tvarka tuometei D. Stagniūno partnerei Katherine Leigh Copely. Pilietybė nesuteikta atsižvelgus į dvi Pilietybės komisijos rekomendacijas, kad pilietybės suteikimas prieštarautų Konstitucijai ir įstatymams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.