EUROLYGA 2023

I. Tobias apie susitikimą su Pilietybės reikalų komisija: „Aš verkiau ir maldavau“

„Buvome šokiruoti ir labai nuliūdę. Susitikusi su komisija aš verkiau. Maldavau jų. Sakiau: „Prašau, mes Lietuvai atiduodame savo kraują, prakaitą ir ašaras“. Mes čiuožėmė, kai mirė Deivido mama. Čiuožėme ir po traumos. Atidavėme viską, ką galėjome“, - portalui icenetwork.com pasakojo Lietuvos pilietybės negavusi šokėja ant ledo Isabella Tobias, kuri atskleidė ir susitikimo su Pilietybės reikalų komisija detales.

I. Tobias teigė, kad per daug vylėsi gauti Lietuvos pilietybę.<br>J. Stacevičius
I. Tobias teigė, kad per daug vylėsi gauti Lietuvos pilietybę.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 20, 2013, 6:43 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 3:21 PM

„Angliškai nekalbėjome, niekas nebuvo verčiama. Bendravau tik lietuviškai. Iš 60 klausimų atsakiau 58. Išlaikiau lietuvių kalbos egzaminą. Tada turėjau susitikti su komisija. Ten jau buvo vertėjas. Pirmiausia jie paklausė: „Kodėl norite Lietuvos pilietybės?“. Aš supratau klausimą ir pradėjau atsakinėti lietuviškai, tačiau jie pasakė: „Mes norime, kad kalbėtumėte anglų kalba“. Galbūt jie taip norėjo, kad galėčiau visiškai laisvai save išreikšti?“, - pasakojo I. Tobias, kuri su šokių partneriu Deividu Stagniūnu 2012 metų pasaulio šokių čempionate užėmė 18 vietą, o Europoje buvo devinti.

„Buvo priimtas sprendimas, kad aš nesu pakankamai priimtina Lietuvos visuomenei, nors mūsų pora – tarp geriausių žiemos olimpiados atletų. Aš nesu pakankamai integravusis į Lietuvos visuomenę. Suprantu šią dalį, tačiau juk ten nėra kur treniruotis. Ten net nėra trenerių, kurių mums reikia“, - nuogąstavo I. Tobias, kuri prisipažino, jog per daug tikėjosi gauti Lietuvos pilietybę.

„Puoselėjau per daug vilčių gauti Lietuvos pilietybę. Dabar mes esame susitelkę į čiuožimą. Manau, kad jeigu daug ir sunkiai dirbsime, rezultatai kalbės už save. Pradėję čiuožti sutarėme, kad kartu būsime iki 2014 metų“, - teigė I. Tobias, kuri su D. Stagniūnu sausio 21-27 dienomis vykstančiose Europos čempionato varžybose dėl lietuvio nugaros skausmų nedalyvaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.