EUROLYGA 2023

Vyriausybė svarstys, kuriuos sporto renginius per televiziją stebėsime nemokamai

Vyriausybė pirmadienį pasitarime

Sąraše yra Eurolygos vyrų krepšinio turnyro rungtynės.<br>M. Patašius
Sąraše yra Eurolygos vyrų krepšinio turnyro rungtynės.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 4, 2013, 11:19 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 3:50 PM

Jame yra Eurolygos vyrų krepšinio turnyro rungtynės, kuriose žaidžia Lietuvos vyrų krepšinio komanda, taip pat žiemos ir vasaros Olimpinės žaidynės, Lietuvos krepšininkų rungtynės pasaulio, Europos čempionatuose ir vasaros Olimpinėse žaidynėse bei turnyrų atrankos į visas šias varžybas, pasaulio, Europos ir vasaros Olimpinių žaidynių vyrų krepšinio turnyrų pusfinalių ir finalo rungtynės, nepriklausomai nuo to, ar jose žaidžia Lietuvos nacionalinė vyrų krepšinio rinktinė.

Į sąrašą įtrauktos ir pasaulio, Europos futbolo čempionatų bei vasaros Olimpinių žaidynių futbolo turnyrų pusfinalių ir finalo rungtynės, nepriklausomai nuo to, ar jose žaidžia Lietuvos nacionalinė vyrų futbolo rinktinė, ir Lietuvos dainų šventė.

Lietuvos visuomenei reikšmingų įvykių, transliuojamų televizijoje, sąrašui pernai lapkritį pritarta Briuselyje vykusiame Audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų direktyvos priežiūros komiteto posėdyje, jam pernai gruodį taip pat pritarė Europos Komisija (EK).

Anksčiau sąraše buvo ir Lietuvos vyrų futbolo rinktinės rungtynės pasaulio ir Europos futbolo čempionatuose bei atrankos į šias varžybas turnyruose, taip pat pasaulio ir Europos lengvosios atletikos čempionatų finalinių etapų rungtys, kuriose dalyvauja Lietuvos sportininkai.

Tačiau šie renginiai po EK pastabų, ypač dėl mažo žiūrimumo, iš sąrašo išbraukti.

Lietuvos nuolatinio atstovo ES pavaduotojas ambasadorius ypatingiems pavedimams Arūnas Vinčiūnas įspėja, kad jei Vyriausybė bent kiek tikslins šį projektą, Lietuvai pakartotinai teks jį derinti su ES institucijomis.

Kai Vyriausybė pritars projektui, A.Vinčiūnas prašo kuo skubiau notifikuoti EK, kad jis įsigaliotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.