EUROLYGA 2023

Septyniolikmetį užgrūdino ir maudynės po marių ledu

Pomėgis buriuoti kaunietį paskatino susidomėti ir žiemos buriavimu. Po trejų metų treniruočių vaikinas tapo pasaulio ledrogių sporto čempionu. Pergalę pavyko pasiekti paties pasigaminta technika.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Mar 25, 2013, 8:26 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 9:35 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

„Varpo“ gimnazijos vienuoliktokas Paulius Voverys kovą dalyvavo Suomijoje vykusiame žiemos buriavimo pasaulio čempionate ir tuo pat metu surengtame atvirame šios sporto šakos Suomijos čempionate.

17-metis kaunietis tapo pasaulio čempionato slalomo rungties jaunimo iki 20 metų čempionu. Jis bendroje pasaulio čempionato įskaitoje laimėjo sidabro medalį. Suomijos čempionato slalomo rungtyje taip pat užėmė pirmąją vietą.

Nors vaikinas tikina, kad treniruotis ir siekti gerų rezultatų būtų patogiau emigravus į kurią nors Šiaurės šalį, to daryti jis neketina.

Apdovanojimų – gausybė

„Mano seneliai ir tėvas Audrius Voverys yra prisiekę buriuotojai. Todėl šia sporto šaka užsiiminėju nuo vaikystės“, – pasakojo Paulius.

Prieš keletą metų Lietuvoje ėmė populiarėti ir ledrogių sportas. Todėl vasaromis vaikinas Kauno marias ir kitus vandens telkinius raižė burlente, o žiemomis ėmė treniruotis ant ledo.

Prieš trejus metus Paulius pradėjo dalyvauti varžybose. Būdamas 15-os tapo Lietuvos jaunių čempionu, Baltijos taurės jaunučių čempionu. Pasipylė ir tarptautiniai apdovanojimai.

Prieš kelias savaites parsivežęs pasaulio čempiono savo amžiaus grupėje taurę, vaikinas sako, kad namuose prizai jau sunkiai telpa lentynose.

Teko atsidurti po ledu

Paulius pasakojo, kad žiemą ant užšalusių Kauno marių treniruojasi po 3 – 4 valandas. Kai siautėja pūga ar ledas apsnigtas, lankosi sporto klube, bėgioja krosą.

„Norint suvaldyti ledroges reikia nemažai ištvermės, todėl treniruojuosi nuolat. Tačiau to neužtenka. Būtina išmanyti ir taktiką, suprasti, greičiau intuityviai jausti, koks vėjas ir kada jis palankus“, – pasakojo P. Voverys.

Vaikinas prisipažino, kad treniruotis stengiasi iki tol, kol ledas tampa visiškai trapus.

„Kartą su bičiuliais net buvome įlūžę į Kauno marias. Suaugusieji mus sėkmingai išgelbėjo“, – prasitarė Paulius.

Ledroges konstravo pats

Kaunietis treniruojasi savadarbėmis ledrogėmis.

„Pasaulyje daugelis sportininkų perka gamyklines, Latvijoje gaminamas ledroges. Tačiau aš, kaip ir tėtis, mėgstu techniką, todėl savo lentą su bure, pritvirtintą ant pačiūžų, pasigaminome patys.

Puiku, jei pasaulis išgirs, kad ir lietuviai sugeba sukurti kokybiškus dalykus“, – pasakojo vaikinas.

Kaunietis didžiuojasi, kad varžybose atstovauja Lietuvai.

„Suomijoje teko varžytis su bičiuliu Andriumi Šliuburiu. Jis jau metus gyvena Norvegijoje, jam sudarytos puikios sąlygos, todėl draugas atstovauja šiai šaliai“, – pasakojo P. Voverys.

Vaikinas supranta, kad treniruotis ir jam būtų palankiau užsienyje. Tačiau emigruoti neketina.

„Noriu baigti gimnaziją ir studijuoti Lietuvoje. Didžiausia svajonė – dalyvauti olimpinėse žaidynėse su mūsų šalies vėliava“, – tvirtino P. Voverys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.