EUROLYGA 2023

Bronza pasidabinusios G. Gudeliauskaitės nesustabdė net sunki trauma (komentarai)

Pirmoji pasaulio kiokušin karatė čempionato Vilniuje diena Lietuvai nusidažė bronzine spalva. Keturi mūsų šalies kovotojai stojo ant trečiojo apdovanojimų pakylos laiptelio.

Iš viso Lietuvos kiokušin karatė meistrai iškovojo 4 bronzos medalius.<br>J. Stacevičius
Iš viso Lietuvos kiokušin karatė meistrai iškovojo 4 bronzos medalius.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Apr 14, 2013, 12:14 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 8:05 AM

„Taip, Chuckas Norrisas mane mokė“, - nusijuokė Andrius Miseckas. Ketvirtfinalyje jis efektingai nokautavo japoną Tsuyoshi Midori.

Deja lengvo svorio (iki 70 kg) pusfinalyje lietuvis turėjo pripažinti ruso Dmirtijaus Moisejevo pranašumą.

„Pusfinalyje ne tokią taktiką pasirinkau, kaip sakė treneris. Gal šiek tiek treniruotėse nebuvau to atidirbęs. Žinoma, ir traumos turėjo įtakos.

Tikėjausi geriausio, būti čempionu, mus tam ruošia. Tačiau yra kaip yra“, - kalbėjo kovotojas.

Pasaulio čempionato bronza – didžiausias 29 metų sportininko iškovotas pasiekimas. Jis tikisi ne prasčiau pasirodyti ir Europos čempionate.

Diana Mačiutė ir Rita Pivoriūnaitė pasipuošė bronza lengvo svorio (iki 55 kg) kategorijoje. Sportininkės neslėpė, tikėjosi geresnio rezultato.

„Planai visada yra aukštesni ir visada galima rasti minusų, ko padaryti nepavyko. Šis čempionatas man buvo labai didelė patirtis. Lietuvių bruožas – santūrumas. Gal man pritrūko pasitikėjimo. Varžovė tikrai buvo įveikiama“, - kalbėjo D. Mačiutė.

Pusfinalyje ji nusileido japonei Sayakai Kato.

Po pralaimėtos pusfinalio kovos R. Pivoriūnaitė liūdnai šypsojosi. „Bent neprisikalbėjau“, - pasiguodė sportininkė. Prieš čempionatą ji vengė kalbėti apie keliamą tikslą.

„Su treneriu daug dirbome ir mažai šnekėjome. Dabar galiu džiaugtis, neprisišnekėjau, o rezultatas pakankamai geras“, - sakė 24 metų sportininkė.

Pusfinalyje ji nusileido kovotojai iš Kazachstano Marijai Gridniovai.

„Ji prieš daugelį metų perkopė trisdešimtmetį, grįžo po motinystės atostogų ir yra labai stipri. Norėčiau, kad pamatytumėte ją be viršutinės kimono dalies. Iš nugaros sunku suprasti, kad tai moteris. Ji fiziškai yra labai stipri. Ji kovoja kaip vyras. Tik Margarita Čiuplytė ir ši kazachstanietė kovoja vyriškai. Tai didelis pliusas. Aš ir daugelis merginų to neturime“, - kalbėjo R. Pivoriūnaitė.

Valia ir užsispyrimu žavėtis privertė Gabija Gudeliauskaitė. Jauna sportininkė bronziniu tapusiame pusfinalyje kovojo su plyšusiais kelio raiščiais.

„Buvau nusiteikusi, kad nėra kur trauktis. Reikėjo eiti iki galo. Nesu itin patenkinta savo kovomis, bet medalis yra medalis. Nutraukti kovą dėl traumos net minties nebuvo. Juk turėjau tokį šansą sudalyvauti pasaulio čempionate ir dar Lietuvoje!“ - kalbėjo sportininkė.

Vis dar jaunimo varžybose dalyvaujanti karatistė vidutinio svorio (iki 65 kg) pusfinalyje nusileido japonei Noriko Yokoyamai.

„Jaučiau fantastišką palaikymą, tokio dar nesu sulaukusi. Tribūnose – savi žmonės, draugai, kurių palaikymas ir meilė labai jautėsi“, - sakė G. Gudeliauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.