EUROLYGA 2023

Čempionės titulą apgynusi M. Čiuplytė tikėjosi sunkesnio finalo

Į finalinę pasaulio čempionato kovą Margarita Čiuplytė žengė rami ir susikaupusi. Jos veide nebuvo matyti nei jaudulio, nei nerimo ženklų. Sportininkė žino pergalės receptą ir jį ištraukė jau antrą kartą iš eilės. Vilniuje vykusiame planetos kiokušin karatė čempionate pagal svorio kategorijas 28 metų lietuvė apgynė sunkaus svorio (virš 65 kg) čempionės titulą ir iškovojo aukso medalį.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Apr 14, 2013, 11:13 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 7:27 AM

„Galutiniu rezultatu esu labai patenkinta. Viskas vyko labai greitai. Vieną akimirką pajutau, kad galiu laimėti čia ir dabar. Tai ir padariau“, - po kovos dėstė sportininkė.

Finale jai po kojomis krito absoliuti pasaulio čempionė japonė Emi Shoguchi. Prieš dvejus metus Japonijoje vykusiame pasaulio čempionate be svorio kategorijų finale ji įveikė M. Čiuplytę.

„Tikrai saldi pergalė. Tikėjausi, kad finale reikės atiduoti daugiau pastangų. Džiaugiuosi, kad viskas baigėsi per pagrindinį laiką.

Pirmosios kovos man buvo labai sunkios. Bet taip būna visada. Pradedu tolygiai, bet kai įsivažiuoju, tai važiuoju. Visada mano kovos būna kylančia tvarka. Džiaugiuosi, kad iki finalo įsivažiavau ir atsiskleidžiau“, - kalbėjo čempionė.

Sportininkė ketina praleisti birželį Šveicarijoje vyksiantį Europos čempionatą.

„Leisiu sau pailsėti. Dabar atrodo, kad gyvenu nuo čempionato iki čempionato. Jaučiu, kad jie ne kas dvejus, ne kas ketverius metus vyksta, bet kasmet. Gal man per sunku... Norisi pasimėgauti pasiekimu, apmąstyti, galbūt kažką naujo pridėti savo kovose. Kol kas galvoju tik apie poilsį“, - sakė sportininkė.

Po finalinės kovos Orestas Procas spaudė rankose auksinį medalį. Apdovanojimą jis skyrė vaikui. Tą pačią dieną, kai sportininkas kovėsi dėl pasaulio čempiono titulo jo sūnui suėjo metai.

„Visi apdovanojimai jam skirti“, - šypsojosi sportininkas.

Vyrų vidutinio svorio (iki 80 kg) kategorijoje jis po dviejų pratęsimų finale palaužė japoną Daiki Kato.

„Sunki kova buvo. Visą dieną kovojome, du geriausi patekome į finalą. Tikiuosi, kad geriausi“, - nusijuokė sportininkas.

Iš penkių kovų jis išskyrė antrąją, kurioje susitiko su japonu japonu Ikuma Oshita.

„Žmogui 41-eri, o jis atrodo labai gerai. Duok Dieve, kad aš būdamas tokių metų taip atrodyčiau. Buvome su juo susitikę varžybose Sankt Peterburge, tada labai lengvai laimėjau. Pergalė buvo pasiekta nokautu. Ir šiandien tikėjausi lengvos pergalės, todėl labai nustebau, kad nepavyko“, - pasakojo 27 metų sportininkas.

Kovotojas negailėjo pagyrų „Siemens“ arenoje susirinkusiems žiūrovams.

„Prieš čempionatą manęs klausė, ar namų sienos padeda? Dabar galiu pasakyti, kad šį kartą tikrai padėjo. Jauti salės energiją, viską girdi. Tai užveda“, - pasakojo O. Procas.

Vyrų sunkaus svorio (virš 80 kg) kategorijos finale Lukas Kubilius buvo priverstas pripažinti tituluoto bulgaro Valerijaus Dimitrovo pranašumą. Po kovos 30-metis lietuvis neliejo apmaudo, o stipriai šalia savęs spaudė sidabrinę taurę. „Stengiausi. Daug darbo čia įdėta. Jaučiau visų palaikymą, todėl norėjosi pasirodyti kuo sėkmingiau. Mano tikslas buvo laimėti tris kovas, o pavyko laimėti keturias. Esu patenkintas savo pasirodymu. Kodėl tik tris? Pajėgūs varžovai buvo, didelė konkurencija, sudėtinga laimėti“, - kalbėjo klaipėdietis. L. Kubilius patikino, kad pasaulio čempionato sidabras – svarbiausias jo karjeroje iškovotas trofėjus.

Dar vieną medalį sekmadienį iškovojo Diana Balsytė. 21 metų sportininkė pusfinalyje pralaimėjo kovotojai iš Japonijos Emi Shoguchi ir pasipuošė bronzos medaliu.

„Norėjau pasiekti pusfinalį, o toliau kaip bus taip. Aš dar jauna, dar sudalyvausiu. Visada siekiu aukščiausių tikslų, o kaip pavyksta taip. Galėjau geriau, bet esu patenkinta. Ko pritrūko? Gal charakterio ir ištvermės“, - svarstė sportininkė.

Jos pergalės atveju moterų sunkaus svorio kategorijos finalas būtų buvęs lietuviškas. D. Balsytė būtų susitikusi su M. Čiuplyte.

„Su Margarita kartu sportuojame. Ji žino ką aš darau, aš žinau ką daro ji. Manau, būtų buvusi įdomi kova“, - sakė D. Balsytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.