EUROLYGA 2023

M. Čiuplytė ir O. Procas - pasaulio kiokušin karatė čempionai, L. Kubiliui atiteko sidabras

Vilniuje vykęs pasaulio kiokušin karatė čempionatas antrąją dieną Lietuvai nusidažė auksu. Pasaulio čempionais tapo Margarita Čiuplytė ir Orestas Procas, finale įveikę tituluotus varžovus iš Japonijos. Bulgarui Valerijui Dimitrovui finale nusileidęs Lukas Kubilius pasidabino sidabru. Bronzą iškovojo Diana Balsytė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 15, 2013, 4:53 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 6:32 AM

Skaitykite sportininkų komentarus po varžybų.

Finalai

Moterų sunkaus svorio (virš 65 kg) kategorijos finale Margarita Čiuplytė susitiko su japone Emi Shoguchi. Lietuvė per pagrindinį kovos laiką įrodė savo pranašumą ir apgynusi prieš ketverius metus iškovotą titulą padovanojo Lietuvai pirmąjį aukso medalį.

„Galutiniu rezultatu esu labai patenkinta. Viskas vyko labai greitai. Vieną akimirką pajutau, kad galiu laimėti čia ir dabar. Tai ir padariau“, - po kovos sakė M. Čiuplytė.

Vyrų vidutinio svorio (iki 80 kg) kategorijoje auksu pasidabino ir Orestas Procas. Sportininkas po dviejų pratęsimų finale palaužė japoną Daiki Kato.

„Sunki kova buvo. Visą dieną kovojome, du geriausi patekome į finalą. Tikiuosi, kad geriausi“, - nusijuokė sportininkas.

Kovotojas negailėjo pagyrų „Siemens“ arenoje susirinkusiems žiūrovams.

„Prieš čempionatą manęs klausė, ar namų sienos padeda? Dabar galiu pasakyti, kad šį kartą tikrai padėjo. Jauti salės energiją, viską girdi. Tai užveda“, - pasakojo O. Procas.

Labiausiai laukiama buvo vyrų sunkiasvorių (virš 80 kg) finalo dvikova. Čia Lukas Kubilius susitiko su vienu stipriausių pasaulyje kovotojų bulgaru Valerijumi Dimitrovu. Lietuvis finale nusileido tituluotam bulgarui ir pasidabino sidabro medaliu.

„Stengiausi. Daug darbo čia įdėta. Jaučiau visų palaikymą, todėl norėjosi pasirodyti kuo sėkmingiau. Mano tikslas buvo laimėti tris kovas, o pavyko laimėti keturias. Esu patenkintas savo pasirodymu. Kodėl tik tris? Pajėgūs varžovai buvo, didelė konkurencija, sudėtinga laimėti“, - kalbėjo L. Kubilius.

Pusfinalių kovos

O. Procas susitiko su tituluotu varžovu iš Japonijos Kazufumi Shimamoto ir jį įveikė. 

M. Čiuplytė nugalėjo vengrę Csenge Szepesi.

L. Kubilius nugalėjo Yuji Shimamoto ir taip pat pateko į finalą.

D. Balsytė pralaimėjo kovotojai iš Japonijos Emi Shoguchi ir pasipuošė bronzos medaliu.

Svorio kategorija iki 80 kg

O. Procas

Į antrąjį ratą iškarto pateko Orestas Procas, kurio varžovas neatvyko į čempionatą. Orestas Procas antrajame rate susitiko su japonu Ikuma Oshita. Po pagrindinio laiko teisėjai neapsisprendė kam skirti pergalę ir karatė meistrai pratęsė kovą. Čia lietuvis gražiu suktuku iš kojos pasiuntė varžovą į nokautą. Japonas nesusižeidė, o teisėjams dėl laimėtojo abejonių nekilo.

O. Procas dėl patekimo į pusfinalį susitiko su japonu Ko Tanigawa. Po atkaklios kovos lietuvis pranoko varžovą ir pateko į čempionato pusfinalį. 

V. Cėpla

Vytautas Cėpla jau pirmojoje kovoje nusileido kovotojui iš Japonijos Kazuya Yamamoto. N. Lisauskas

Norbertas Lisauskas pirmajame rate užtikrintai įveikė Mauricijaus šalies sportininką Ismaailą Patelį.

Lietuvis antrojoje kovoje susitiko su Rusijos sportininku Jevgenijumi Azimovu. N. Lisauskui jis nesukėlė didelių problemų ir lietuvis pateko į ketvirtfinalį. N. Lisauskui patekti į pusfinalį nepavyko - lietuvis pralaimėjo japonui Shota Maedai. 

Sunkaus svorio kategorija (virš 80 kg)

L. Kubilius

Lukas Kubilius pirmojoje dvikovoje nugalėjo Bilaalą Ghanty iš Mauricijaus. Antrojoje kovoje klaipėdietis įveikė japoną Atsuki Mizuno. Ketvirtfinalyje lietuvis susitiko su Vladimiru Artiušinu ir jį įtikinamai įveikė bei pateko į pusfinalį. 

V. Gudauskas Valdemarui Gudauskui nepavyko įveikti Vladimiro Artiušino iš Kazachstano ir jam čempionatas pasibaigė po pirmosios kovos. E. Sečinskis

Edgaras Sečinskis pranoko iš tolimosios Australijos atvykusį Terence'ą Ozorį, tačiau antrajame rate po dviejų pratęsimų ir lygios kovos nusileido japonui Yuji Shimamoto bei į ketvirtfinalį nepateko. 

Moterų svorio kategorija virš 65 kg

N. Važnelytė

Nora Važnelytė nusileido karatė meistrei iš Rusijos Anai Višniakovai.

M. Čiuplytė

Neatvykus į čempionatą Irano delegacijai, Margarita Čiuplytė iškart pateko į kitą epatą. Čia lietuvė po pratęsimo įveikė japonę Yoko Shinohara ir žengė į pusfinalį.

D. Balsytė

Į kitą etapą Diana Balsytė pateko pirmoje kovoje įveikusi  varžovę iš Kazachstano Aelitą Aleksejevą.  Antrajame rate gražioje kovoje lietuvė įveikė rumunę Viviana Akexandrą Chirilą ir pateko į pusfinalį.

***

Pirmąją varžybų dieną kovojo aštuoni Lietuvos rinktinės nariai.

Trečiąsias vietas moterų svorio kategorijoje iki 55 kg užėmė Rita Pivoriūnaitė ir Diana Mačiūtė, svorio kategorijoje iki 65 kg - Gabija Gudeliauskaitė, o vyrų svorio kategorijoje iki 70 kg - Andrius Miseckas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.