EUROLYGA 2023

Lenktynėse Anykščiuose - ekstremalūs lrytas.lt žurnalistų nuotykiai

30 kilometrų dviračiu, 10 pėsčiomis, dar 7 baidarėmis vingiuota Virintos upe Anykščių rajone. Nuotykių lenktynės „Nykštietiškas triatlonas“ gerokai pavaikė portalo lrytas.lt žurnalistus 27-erių vilnietę Sigitą Purytę ir 30-metį Luką Pilecką iš Kauno. Pirmą kartą lrytas.lt buvo triatlono informacinis rėmėjas. Žurnalistai subūrė lrytas.lt komandą ir išmėgino savo jėgas mėgėjų trasoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 19, 2013, 11:19 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:32 PM

„Nebuvo lengva. Startavome vidurdienį, finišą pasiekėme po 7 valandų. Dar valanda ir būtume iškritę iš žaidimo“, - pasakojo S. Purytė. Komanda didžiuojasi, kad pasiekė finišą – daug dalyvių vidury lenktynių pasidavė – juos išgąsdino juodi, nuo Anykščių artėjantys audros debesys.

Sunkiausia jai buvo dviračiu važiuoti miško takeliais. „Išlindusios medžių šaknys, duobės, smėlis – bet kada galėjau apsiversti, lėkti nuo dviračio. Išmaniuoju telefonu matavau važiavimo greitį. Miško takais 1 kilometrą numindavom per 5 su puse minutės. Kaip sudėtingomis sąlygomis man tai – didelis laimėjimas“, - sakė žurnalistė.

Mergina brido per pelkes, kartu su kolega L. Pilecku irklavo baidarę, tempė ją per upėn įvirtusius rąstus, klaidžiojo po Anykščių rajono miškus, mėgindama rasti žemėlapyje sužymėtus taškus.

Ne ką mažiau prakaito išliejo ir Kauno lrytas.lt žurnalistas.

„Sunkiausia, kad mano dviratis nebuvo paruoštas tokiam žygiui. Kur palaidas smėlis su siaurom padangom važiuoti buvo sunku. Labai įstrigo, kaip vienas vaikinukas persivertė per dviračio priekį. Ratas įsuko šaką, paglemžė po purvasaugiu ir ratas užsikirto. Tai man dar labiau patvirtino, kad dviratis turi būti tinkamas miško takams“, - kalbėjo L. Pileckas.

Abu žurnalistai nuotykių lenktynėse dalyvavo pirmą kartą. „Neturėjau patirties, kad visoms lenktynėms paskirstyčiau jėgas – kur plėšytis, kur nesiplėšyti, kokį punktą praleisti, jei greitai nerandame“, - pasakojo kaunietis.

Jam buvo juokinga, kas liko iš šokoladukų, kuriuos vaikinas vežiojosi į lenktynes. „Šokoladukai pavirto koše. Kitąkart žinosiu, kad tokio maisto į triatloną nesivežti“, - sakė žurnalistas.

Norint dalyvauti tokiose lenktynėse, jo įsitikinimu, reikia nemažai pinigų. „Vien dviratis, tinkantis atlikti užduotims, kainuotų 3-4 tūkst. litų. O dar aprangos, priemonės, kiti dalykai. Tarkime, lenktynėse nebuvo laiko net vandens buteliuko išsitraukti. Kiti turėjo kuprines su gertuvėmis ir vamzdeliais, žemėlapių laikiklius ant dviračių vairo“, - dalijosi L. Pileckas.

Pabaigoje jam buvo kilusi mintis, kad viską mes, tačiau finišas atpirko visas blogas emocijas.

Žurnalistų komanda bent 5 kitas komandas aplenkė plaukdami baidarėmis. „Buvome paėmę gerą tempą. Mums techniškai gerai sekėsi plaukti. Aplenkėme vyrų ekipažus, kurių vien jėga nebūtume paviję. Buvo ekipažų, kur vyrukai baidarėse rūkė cigaretes, labai neskubėjo“, - prisiminė lrytas.lt komandos narys.

„Nykštietiškame triatlone“ buvo ir speciali lrytas.lt užduotis. Kavarsko bibliotekoje triatlono dalyviai turėjo šeštadienio „Lietuvos ryte“ rasti nedidelį skelbimą apie triatloną bei informacinį jo rėmėją ir skelbimą nufotografuoti.

Vakare buvo paskelbti geriausi. Kiekvienoje trasoje apdovanotos 3 greičiausios komandos. Sudėtingiausios užduotys teko Elito grupėms – vyrų ir mišrioms, kiek paprastesnės – mėgėjų, civilių ir uniformuotų. Šiemet šią trasa rėmė „Armija ir civiliams“, dėl to trasa vadinosi šiuo vardu.

Atskirai varžėsi dviračių ir baidarių mėgėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.