EUROLYGA 2023

Sočio žaidynių skandalas – iš fondo pavogta 30 milijardų JAV dolerių?

Sočio žaidynėms besiruošiančią Rusiją sukrėtė finansinių nusikaltimų skandalas. Ketvirtadienį Rusijos opozicija pranešė, kad vietos verslininkai ir valdininkai iš 2014 metų žiemos olimpiadai skirto fondo pavogė iki 30 milijardų JAV dolerių.

Opozicija savo pastebėjimus išreiškė tą pačią dieną, kai buvo pristatyti Sočio žaidynių medaliai. Čia viešėjo ir V. Putinas (nuotraukoje).<br>AP
Opozicija savo pastebėjimus išreiškė tą pačią dieną, kai buvo pristatyti Sočio žaidynių medaliai. Čia viešėjo ir V. Putinas (nuotraukoje).<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 31, 2013, 12:09 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:32 AM

Prezidentas Vladimiras Putinas, kuris deda visas pastangas, kad olimpinių žaidynių svečius pasitiktų prabanga ir aukščiausio lygio varžybos, sulaukia vis daugiau kritikos ir kaltinimų korupcija. Opozicija vis garsiau kalba ir apie išpūstas kainas, dėl kurių, manoma, Sočio žaidynių organizavimas pabrango iki 50 milijardų JAV dolerių – penkiskart daugiau nei buvo planuota.

„Pirmosios mūsų pranešimo dalies išvada, kad ruošiantis olimpiadai buvo pavogti 25-30 milijardų“, - kalbėjo Rusijos opozicijos lyderis Borisas Nemcovas.

Kremlius jau anksčiau neigė pasklidusias kalbas apie didžiulio masto korupciją ir tikino, kad išlaidų padidėjimas – pagrįstas.

B. Nemcovas ir kitas V. Putino kritikas Leonidas Martyniukas tvirtina, kad brangiausi sporto kompleksai buvo statomi pažeidžiant įstatymus. Pasak jų – nebuvo surengti vieši konkursai.

„Savaime suprantama, kad Putino draugai vykdo visą pasirengimą Sočio žaidynėms. Tačiau jis juk nenori savo draugų sodinti už grotų. Mes negalime į tai žiūrėti pasyviai, nes korumpuotų veiksmų skaičius tik didės. Tai kas vyksta, nėra tik vaikų žaidimai, tai – tikra grėsmė Rusijos nacionaliniam saugumui“, - tikino B. Nemcovas.

Opozicija tvirtina, kad pavogti pinigai galėjo būti panaudoti 3 tūkstančių kilometrų greitkelio tiesimui arba namų 800 tūkst. Rusijos piliečių sukūrimui.

Straipsnis parengtas remiantis „Reuters“, BBC ir sfgate.com duomenimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.