EUROLYGA 2023

Auksą iškovojusi D. Vištartaitė: „Mes dar ne geriausios sportinės formos“

Europos irklavimo čempionate Sevilijoje susirinkę sportininkai stovėjo klausydamiesi Lietuvos himno ir stebėdami, kaip į viršų kyla trispalvė. Sekmadienį čia aukso medalius dviviečių valčių finale iškovojo Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė.

D. Vištartaitė (kairėje) ir M. Valčiukaitė iškovojo aukso medalius.<br>AP
D. Vištartaitė (kairėje) ir M. Valčiukaitė iškovojo aukso medalius.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-02 19:25, atnaujinta 2018-03-06 00:01

Finale ryškų pranašumą pademonstravusios lietuvaitės negalėjo patikėti, kad įveikė visas varžoves. Po pergalės merginos apsikabino ir sveikindamos viena kitą pabučiavo. Tai užfiksavo ir viena didžiausių pasaulio foto agentūrų „Associated Press“.

„Nemanome, kad esame pačios geriausios sportinės formos. Tačiau pergalė tik dar labiau džiugina. Mūsų treniruočių procesas nebuvo toks, kad dabar demonstruotume aukščiausius rezultatus. Tai pasiekti turėtume rugsėjo pradžioje, kuomet vyks pasaulio čempionatas“, - „Lietuvos ryto“ televizijai teigė 23-ejų D. Vištartaitė, kuri su partnere kartu dirbti pradėjo tik šiemet.

„Pernai dalyvavau jaunių varžybose, o šiemet – jau suaugusiųjų. Labai nuostabu, kad pirmasis startas – toks įspūdingas. Labai džiaugiuosi, kad Donata pasirinko būtent mane ir suteikė šansą būti su ja“, - kalbėjo 19 metų irkluotoja M. Valčiukaitė.

Šiame čempionate sidabrą iškovojo Rolando Maščinsko ir Sauliaus Ritterio duetas. Nugalėtojo titulą gynęs Mindaugas Griškonis buvo ketvirtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.