EUROLYGA 2023

Europos lengvosios atletikos komandiniame čempionate Kaune varžysis olimpiniai čempionai

Birželio 22-23 dienomis Kaune vyks Europos lengvosios atletikos komandinis antros lygos čempionatas. Jame Lietuvos nacionalinė rinktinė varžysis su komandomis iš Austrijos, Danijos, Kipro, Kroatijos, Serbijos, Izrealio ir Slovėnijos.

Airinai Palšytei (nuotraukoje) rimta konkurentė bus Ana Šimic, kuri yra dažna Europos bei Pasaulio čempionatų dalyvė.<br>A. Pliadis/LLAF
Airinai Palšytei (nuotraukoje) rimta konkurentė bus Ana Šimic, kuri yra dažna Europos bei Pasaulio čempionatų dalyvė.<br>A. Pliadis/LLAF
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-18 17:39, atnaujinta 2018-03-05 09:48

Užsienio komandos turės kuo nustebinti lietuvius, tarp jų ir olimpinių žaidynių bei Pasaulio ir Europos čempionatų laimėtojai.

Kroatijos komanda į Europos čempionatą atveža Londono olimpinių žaidynių čempionę Sandrą Perkovič, kuri disko metimo rungtyje po aukso medalį yra iškovojusi ir dviejuose Europos čempionatuose. Jos pasiektas sezono rezultatas 68,48 m yra geriausias ne tik Europoje, bet ir Pasaulyje.

Kitą olimpinį čempioną išvysime kūjo metimo rungtyje. Slovėnas Kozmusas Primožas yra Pekino olimpinų žaidynių bei 2009 metų Pasaulio čempionato Berlyne nugalėtojas. Jo sezono rezultatas 78,83 m.

Nors kroatų komanda ir bus be garsiosios aukštininkės Blankos Vlašic, jos vietą užims kita olimpietė Ana Šimic, kuri šį sezoną pasiekė geriausią asmeninį rezultatą - ji peršoko į 1.95 m aukštį iškeltą kartelę. A. Šimic yra dažna Europos bei Pasaulio čempionatų dalyvė ir bus rimta konkurentė mūsų sportininkei Airinei Palšytei, kuri tik pradeda savo sezoną.

Sportininkių gretose ir austrų barjerininkė Beate Schrott, kuri Londono olimpinėse žaidynėse startavo finale ir liko 8-oje vietoje . Šiuo metu jai priklauso šeštas šio sezono rezultatas Europoje (12,87 sek.). Mūsų barjerininkei Sonatai Tamošaitytei jau teko susitikti su šia sportininke 2012 metų Pasaulio uždarų patalpų čempionato Stambule finale. Lietuvaitė už austrę buvo pajėgesnė ir užėmė 4-tą vietą, o B.Schrott liko 7-oje vietoje.

Sprinterei Linai Grinčikaitei didžiausią konkurenciją sudarys kiprietė Artymata Eleni, kurios asmeninis rezultatas 100 m rungtyje siekia 11,37 sek. , o 200 m - 22,61 sek. Ji yra Pekino olimpinių žaidynių dalyvė.

Vyrų gretose, Serbijos komanda atveža šių metų Europos uždarų patalpų čempioną, rutulio stūmiką Asmirą Kolašinacą. Jis taip pat Londono olimpinių žaidynių finalininkas bei 2011 metų Europos čempionato Helsinkyje bronzos medalio laimėtojas. Jam didžiausią iššūkį mes kroatas Martinas Perenu, kuris šį sezoną rutulį stūmė net 20,59 m. Tai kol kas šeštas rezultatas Europoje.

Ivanas Horvatas, taip pat atstovaujantis Kroatijos rinktinei, šiemet pagerino šalies rekordą šuolių su kartimi rungtyje. Jo rezultatas 5,61 m yra vienas iš geresnių Europos U-20 amžiaus ir suaugusiųjų grupėje.

Virgilijaus Aleknos, deja, disko sektoriuje neišvysime. Jam didžiausią konkurenciją būtų sudaręs austras Gerhardas Mayeris, kuris 2007 metų Universiadoje Tailande iškovojo auksą bei šiuo metu patenka į geriausių sportininkų dešimtuką Europoje su geriausiu šio sezono rezultatu 65,16 m.

Lietuvos rinktinės sportininkai tikisi, kad sirgaliai užpildys Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadiono tribūnas ir padės saviškiams pasiekti norimų rezultatų. Įėjimas abi varžybų dienas bus nemokamas, o renginį tiesiogiai transliuos sportotv.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.