EUROLYGA 2023

R. Meilutytės treneris: „Ji gali tapti geriausia visų laikų plaukike krūtine“

Liepos 19 – rugpjūčio 4 dienomis Barselonoje vyks pasaulio vandens sporto šakų čempionatas. Jame geriausiosios vardą bandys apginti Lietuvos plaukikė Rūta Meilutytė.

Rekordus gerinanti R. Meilutytė aukštais rezultatais dar nepersisotino.<br>EPA-ELTA
Rekordus gerinanti R. Meilutytė aukštais rezultatais dar nepersisotino.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-06 17:10, atnaujinta 2018-03-04 21:12

Likus dviem savaitėms iki pirmenybių pradžios, R. Meilutytę kalbino BBC žurnalistai. Šešiolikmetė plaukikė kukliai atsakinėjo į klausimus, bet jos treneris Jonas Ruddas neslėpė pasitikėjimo auklėtinės jėgomis.

„Jei Rūta Barselonoje plauks taip, kaip pastaruoju metu, ji gali pagerinti 50 metrų plaukimo krūtine pasaulio rekordą. Nepalankiomis sąlygomis, ji prieš tai jau buvo per plauką nuo rekordo. Todėl manau, kad Rūta jau pasiruošusi užlipti į pačią moterų plaukimo krūtine viršūnę. Ji gali tapti geriausia visų laikų plaukike krūtine“, - BBC pasakojo J. Ruddas.

Šiemet – dar greitesnė

Pati R. Meilutytė į Ispaniją vyks niekam neužleisti pirmosios vietos.

„Didžiausias mano tikslas – įrodyti, kad esu geriausia ne kitiems, bet sau pačiai. Visada keliu tikslą gerais rezultatais ką nors sau įrodyti, tobulėti kaip įmanoma sparčiau. Nemėgstu pralaimėti, todėl darysiu viską, kad laimėčiau“, - šypsojosi lietuvė.

Šiemet plaukikė demonstruoja puikius rezultatus. Olimpinė čempionė džiūgauja, kad yra puikioje formoje. Ji birželį vykusiose varžybose Monake ir Barselonoje pagerino du Europos rekordus.

„Nesitikėjau pasiekti asmeninį rekordą, tačiau nebuvau pernelyg tuo nustebinta, nes aš šiemet dar geresnė. Esu stipresnė ir greitesnė, todėl tikėjausi gerų rezultatų. Mano lūkesčiai buvo labai aukšti“, - pasakojo R. Meilutytė.

Paklausta, kaip sugebėjo dar labiau patobulėti, lietuvė sakė: „Nežinau. Viską pamatysime pasaulio čempionate. Tikiuosi, kad darbas atsipirks.“

Nesijaučia geresnė už kitus

R. Meilutytei teko atsakyti ir į gyvenimiškus klausimus. Pavyzdžiui, lietuvaitė tikino, kad susitvarkyti su žinomumu ir šlove po triumfo olimpiadoje ar pasaulio čempionate nebuvo sudėtinga – jai pasipūsti niekada neleidžia artimieji ir draugai.

„Aš nesiskiriu nuo kitų žmonių. Tai, kad gerai plaukiu, nedaro manęs geresnės už kitus“, - tikino R. Meilutytė.

Kaip šešiolikmetė įveikia jaudulį prieš finalinius plaukimus? Atsipalaidavimu.

„Svarbiausia būtų kaip įmanoma labiau atsipalaidavusiai. Jei tokia nesi, gerai neplauksi. Mano darbas prieš startą – neturėti jokių abejonių“, - sakė plaukikė.

Lietuvos vardą pasaulyje garsinanti paauglė taip pat teigė, kad ją sieja puikūs draugiški santykiai su treneriu J. Ruddu: „Jis – mano treneris, palaikytojas. Daugiausia laiko praleidžiu būtent su juo. Matomės kelis kartus per dieną. J. Ruddas man padeda tobulėti. Mes – geri draugai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.