EUROLYGA 2023

Šokis aplink stulpą veržiasi į olimpiadą

„Šokis aplink stulpą“ – išgirdę šį trijų žodžių junginį, daugelis greičiausiai pirmiausia pagalvoja apie striptizą. Tačiau šokio aplink stulpą elementų artimiausioje ateityje galbūt bus galima išvysti ir olimpiadoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 13, 2013, 12:59 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:39 PM

Šokio aplink stulpą virtuozai nori, kad ši sritis nebebūtų siejama su striptizu, o vadintųsi sportu. Įtraukimas į olimpines žaidynes būtų rimtas žingsnis minėto tikslo link.

Varžybos būtų santūresnės nei erotinis šokis – be abejo, negalima apsinuoginti, įvesta taškų skaičiavimo sistema, konkrečiai įvardijami tam tikri šokio judesiai. Šie taisyklių pakeitimai jau įvyko šiais metais.

Pasak šokio aplink stulpą federacijos techninio komiteto vadovės Florenzos Pizanis, būtų atsisakyta visų viliotinio elementų, reikėtų rengtis derama apranga.

Šokio aplink stulpą turnyras būtų panašus į gimnastikos varžybas.

Pavyzdžiui, šiemet šokio aplink stulpą pasaulio čempionate dalyvavo per 150 sportininkų iš 33 šalių. Dalyviai buvo suskirstyti į aštuonias amžiaus grupes nuo 10 iki 62 metų.

Tiesa, kelias link olimpiados – labai ilgas. Anot tarptautinio olimpinio komiteto vadovų, pirmiausia naujai sporto šakai reikėtų sulaukti pasaulinio pripažinimo ir bent minimalaus paplitimo.

Taip pat ne visos šokėjos sutinka su taisyklių griežtinimu. Jos šokdamos aplink stulpą prioritetą teikia jausmams, ne sportiniam principui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.