EUROLYGA 2023

R.Meilutytė – pavyzdys arabų vaikams

„Labai džiaugiamės, kad Rūta Meilutytė varžysis Dubajuje“, – teigė Jungtinių Arabų Emyratų plaukimo federacijos prezidentas Ahmedas al Falasi.

R.Meilutytė su treneriu J.Ruddu ir kita Lietuvos plaukike E.Gliožeryte Kipre.<br>„Facebook“ nuotr.
R.Meilutytė su treneriu J.Ruddu ir kita Lietuvos plaukike E.Gliožeryte Kipre.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

sportas.info

Aug 19, 2013, 3:08 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:01 PM

Rūta Meilutytė į auksu spindintį Dubajų atkeliauja dalyvauti pasaulio jaunių čempionate. Ir neabejotinai bus viena ryškiausių varžybų žvaigždžių. 16-metė lietuvė Barselonoje vykusio pasaulio suaugusiųjų čempionate liepos pabaigoje ir rugpjūčio pradžioje iškovojo aukso (100 m krūtine) ir sidabro (50 m) medalius ir pasiekė abiejų šių rungčių pasaulio rekordus lenktyniaudama su vyresnėmis varžovėmis, kurių Dubajuju nebus.

Po įspūdingo pasirodymo Barselonoje keletą dienų gimtinėje pailsėjusi olimpinė čempionė jaunių pasaulio pirmenybėms rengiasi Kipre. Į būsimą R.Meilutytės pasirodymą dėmesį atkreipė Jungtiniuose Arabų Emyratuose anglų kalba leidžiamas dienraštis „The National“.

Laikraščio žurnalistams JAE plaukimo federacijos vadovas sakė: „Ji yra išskirtinis talentas ir mes skatiname žmones ateiti ir pamatyti ją kitą savaitę. Varžybų lygis bus labai aukštas ir žiūrovams garantuojami pasaulinio lygio pasirodymai.“

„The National” pažymi, jog R.Meilutytei buvo tik 15 metų, kai ji 2012-ųjų Londono olimpinėse žaidynėse iškovojo auksą 100 m krūtine rungtyje. Tai pirmasis Lietuvos plaukikų olimpinis auksas nuo šalies Nepriklausomybės atkūrimo.

Dubajuje R.Meilutytės tvarkaraštis bus labai įtemptas – nuo rugpjūčio 26-osios iki 31-osios ji, anot „The National“, planuoja dalyvauti devyneriose lenktynėse.

„Stebėti R.Meilutytės plaukimus buvo įkvepiantis potyris, nes ji labai sunkiai dirbo ir įveikė daugybę kliūčių, jau tokiame amžiuje įsiveržusi į pasaulio plaukimo viršūnę. Tai puikus pavyzdys, ką galima pasiekti pasišventus ir pasiryžus”, – į varžybas tėvynainius kvietė A.al Falasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.