EUROLYGA 2023

Buriuotojas skina pergales už originaliausius laivus

Vilniuje vykstant „Sostinės dienoms“, aktyvaus laisvalaikio mėgėjai dalyvavo jau 13-ąjį kartą vykusioje irklavimo šventėje „Arimex Vilniaus regata 2013“. Turbūt nuolatinių šio renginio dalyvių nenustebino, jog originaliausio laivo kategorijoje apdovanojimas atiteko ilgamečiui varžybų dalyviui – Gintarui Labučiui, plaukusiam savos gamybos laivu „Pergalė“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 13, 2013, 6:26 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:41 AM

Pasak G.Labučio, tokio laivo idėja – sukonstruoti iš metalinių statinių – jam toptelėjo prieš keletą mėnesių. 3 metalines 200 l talpos statines pavyko perpjauti ir sujungti padirbėjus vos tris vakarus namų kieme. „Ppergalė buvo pats greičiausias ir sėkmingiausias iš visų jo sukonstruotų laivų regatos istorijoje: „Varžybų distanciją (10 km) įveikiau per 2 val. 5 min. Galiu drąsiai teigti, jog tai buvo viena sėkmingiausių laivo konstrukcijų per visą mano dalyvavimo regatoje istoriją: lengvas, greitas ir stiprus visomis prasmėmis, taip pat ir menine“, - sakė jis. Laivo spalvos taip pat buvo pasirinktos ne atsitiktinai: dominuojanti sidabrinė spalva Gintarui asocijuojasi su pergale, bet kartu atspindi ir santūrumą, inovacijas, be to, ši spalva yra ir jo mėgstamiausia.

Šių metų dalyvavimas „Arimex regata 2013“ G.Labučiui – jubiliejinis – 10-asis. Gintaras neslepia, jog prieš 7 metus būtent jis buvo ir unikalių laivų kategorijos iniciatorius: „Iš pradžių varžybose plaukdavau įprastais laiveliais, baidarėmis. Po kelerių metų dalyvavimo mano vaikai pradėjo reikšti pretenzijas, jog vis dalyvaujame, bet nieko nelaimime. Todėl susikūriau naują kategoriją, kurioje iki šiol gaunu apdovanojimus.“ Vyras juokauja, jog dabar renginio organizatoriai kasmet tikisi iš jo išskirtinės laivo konstrukcijos. G.Labutis džiaugiasi, kad kiekvienais metais atsiranda vis daugiau jo pasekėjų ir kuo tolyn, tuo įdomesnė originaliausių laivų konstrukcijos.

Renginio „Arimex regata 2013“ metu laivų įvairovė buvo tikrai didelė: vieni plaukė įprastais laivais, kanojomis, baidarėmis, kiti lenktyniavo katamaranais ar savos gamybos plaustais, dar kiti nepabūgo ir vietoje nuomojosi siūlomas priemones. Iš viso starto liniją kirto 140 skirtingų laivų, visi jie pasiekė ir finišą. Dalyviai pasižymėjo ir kostiumų bei plaukimo atributų įvairove: plaukė ir kaubojai, ir piratai, ir iš viduramžių atklydusi įsimylėjėlių porelė, jūreiviai, paukščiai ir t. t. Vieni iš dalyvių savo laivuose buvo įsirengę dušą, kiti – biurą, dar kiti pateikė ypač netikėtą siurprizą – plaukdami leido į dangų skriejančius fejerverkus.

Regatos pagrindinio rėmėjo – bendrovės „Arimex“ – vadovas Arno Jurskio teigimu, tokie gausiai žmones suburiantys renginiai, kaip šis, tarsi įrodymas, jog vis daugiau mūsų šalies gyventojų renkasi sveiką gyvenimo būdą: „Šiemet regatoje dalyvavo daugiau dalyvių nei pernai, sulaukta ir išskirtinių, plaukusių net voniomis. Tikimės, jog kitais metais irklavimo entuziastų bus dar daugiau ir visi kartu džiaugsimės jau tradicija tapusia smagia irkluotojų švente.“

Varžybų trasą greičiausiai – per 45 min. ir 32 sek. – įveikė Juozas Gurevičius ir Vaidas Linkevičius, plaukę sportine baidare. Vienai iš dalyvių burtų keliu atiteko pagrindinis „Arimex Vilniaus regata 2013“ prizas – baidarė. Neliko nuskriaustas nė vienas renginio dalyvis – visi buvo apdovanoti simbolinėmis rėmėjų dovanomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.