EUROLYGA 2023

Auksinė „lapių“ medžiotoja: sėkmė šypsosi atkakliems

Kaunietė Vita Daudaravičienė puikiai orientuojasi ne tik pakaunės, kurioje gyvena, bet ir plačiuose Lenkijos miškuose. Tai 37-erių metų moteris šį mėnesį įrodė tapusi geriausia Europos „lapių“ medžiotoja.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Sep 28, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:11 PM

Kudova Zdrujaus miškuose (Lenkija) rugsėjo 8 – 13 dienomis vykusio 19-ojo Europos sportinės radiopelengacijos čempionato 2 metrų bangų ruožo klasikos rungtyje lietuvė įveikė visas moterų W35 grupės (35 – 49 metų) varžoves ir iškovojo aukso medalį.

5 kilometrų sudėtingą trasą su 6 kontroliniais punktais V.Daudaravičienė įveikė per 72,5 minutės ir net 44 minutėmis ir 47 sekundėmis aplenkė antrojoje vietoje likusią Čekijos atstovę Blanką Adamkovą.

Trečiąją vietą užėmė Vokietijai atstovavusi Manuela Gutt-Muhlberg.

Svarbu valia ir užsispyrimas

Pirmąją gyvenime tokią svarbią pergalę į Lietuvą parvežusi Kauno rajone gyvenanti moteris sakė, jog sėkmė jai plačiai nusišypsojo dėl jos ilgo, atkaklaus darbo ir didelių siekių.

„Šiame sporte svarbus fizinis ir techninis pasirengimas bei greita orientacija. Kad būtum geros sportinės formos, būtina daug bėgioti ir nuolat dalyvauti varžybose.

Be to, kaip ir kiekviename sporte, būtina turėti užsispyrimo, valios, jėgų ir noro kovoti iki galo“, – tvirtino aukso medalio laimėtoja.

Aukso medalį V.Daudaravičienė skyrė šios sporto šakos propaguotojui, tarptautinės klasės sporto meistrui ir treneriui Gintautui Ambaržui atminti.

Domisi nuo pat vaikystės

Kauno klinikų Kardiologijos klinikoje administratore dirbanti moteris nuo vaikystės domisi sporto šaka, kurioje rankiniais radiopelengatoriais (imtuvais), kompasais ir žemėlapiais „apsiginklavę“ sportininkai turi surasti miške paslėptus bei Morzės abėcėle šaukinius siunčiančius radijo siųstuvus, kitaip dar vadinamus „lapėmis“.

Septintoje klasėje pradėti medžioti „lapes“ Vitą paskatino jos fizikos mokytojas ir pirmasis treneris Rimantas Fabijonavičius. Mergaitei patiko įdomus ir šiek tiek paslaptingas sportas.

Jaunystėje sportavusi ir rezultatų siekusi V.Daudaravičienė vėliau padarė 12 metų pertrauką.

2008 metais grįžusi į sportinę radiopelengaciją kaunietė vėl pradėjo aktyviai treniruotis ir dalyvauti varžybose.

Didžioji sėkmė moterį aplankė tik šįmet.

Vyrų komanda parvežė bronzą

Lenkijoje vykusiame čempionate varžėsi sportininkai iš 27 šalių. Dėl čempionų titulų jie kovojo keturiose rungtyse: foksoringo, sprinto, klasikos 80 metrų ir 2 metrų diapazonais.

Lietuvai čempionate atstovavo šalies rinktinės trenerio Algimanto Dapkaus vadovaujami devyni sportininkai.

Klasikos rungtyje 2 metrų diapazonu vyresnių nei 40 metų vyrų komanda, kurioje kovojo Algirdas Skudrickas, Gintaras Dapkus ir Remigijus Masilionis, laimėjo bronzos medalį.

Šiuo metu Lietuvoje veikia penki sportinės radiopelengacijos klubai: Šiauliuose – „Pelengas“ ir „Viražas“, Kuršėnuose – „Lapių medžioklė“, Vilniuje – „Laputė“ ir Elektrėnuose – sporto klubas „Radijo.O“.

Radiopelengacijos sporto pradininkas Lietuvoje buvo Algimantas Buinevičius. Ši sporto šaka pradėta propaguoti 1958 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.