EUROLYGA 2023

100 milijonų dolerių verta kova: 48-erių L.Lewisas – V.Klyčko

Bokso pasaulyje bręsta neregėta sensacija. Karjerą baigęs 48-erių bokso sunkiasvorių čempionas Lennoxas Lewisas už 100 milijonų JAV dolerių pasirengęs grįžti į ringą ir susikauti su Volodymyru Klyčko.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 12, 2013, 10:53 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:52 AM

Kai praėjusį savaitgalį ukrainietis Maskvoje grūmėsi su rusu Aleksandru Povetkinu ir apgynė čempionų titulą, dvikovų organizatoriai pasiūlė L.Lewisui už 50 milijonų susikauti su vienu iš brolių Klyčko.

Pasiruoštų greitai

L.Lewisas į šį pasiūlymą nepažiūrėjo juokais ir atsakė, kad kautųsi tik už dvigubai didesnę sumą. „Daily Mail“ rašo, kad organizatoriai nepabūgo ir realiai svarsto galimybę surengti kovą už 100 milijonų.

„Tai – mano kaina. Pasakiau jiems, kad pasiruoščiau per šešis mėnesius“, – dar didesnę intrigą sukėlė Didžiosios Britanijos bokso žvaigždė.

Ši suma būtų rekordinė. Anksčiau L.Lewisas buvo minėjęs, kad į profesionalų ringą sugrįžtų už 50 milijonų.

„Kažkada sakiau, kad už tokią sumą iššokčiau iš savo pižamos, tačiau reikia atsižvelgti į mano nenugalėto bokso čempiono statusą. O jis kainuoja 100 milijonų“, – savo vertę žino L.Lewisas.

Rusai sumokėtų

Ši suma nėra neįkandama rusams. Jie svajoja atkurti prieš dešimtmetį vykusią dramatišką kovą tarp L.Lewiso ir Vitalijaus Klyčko. 2003 metais Los Andžele ukrainietis dėl sužalojimų negalėjo tęsti kovos, todėl pergalė buvo įskaityta L.Lewisui.

Po metų L.Lewisas paskelbė apie karjeros pabaigą.

42 metų Vitalijui ši kova būtų labai paranki. Jis nuolat kalbinamas grįžti į ringą, bet vyresnysis brolis pasinėręs į politiką. Jis ketina dalyvauti Ukrainos prezidento rinkimuose ir toks galutinis atsisveikinimas su boksu būtų ypatingai sėkmingas.

Sunerimęs dėl lygio

Tačiau L.Lewisas nori čempiono – Volodymyro.

„Nugalėjau Vitalijų, todėl norėčiau susikauti su jo broliu. Tačiau dar pažiūrėsime“, – nekantravo L.Lewisas.

Sugrįžimas paremtas ne tik milžiniška pinigų suma. L.Lewisas nepatenkintas dabartine sunkiasvorių bokso situacija.

„Ši kova dar kartą patvirtino mano nusivylimą. Geriausia, ką jie rado kovoti su V.Klyčko, buvo fiziškai netvirtas ir nepatyręs vaikis. Žmonės už šią kovą sumokėjo didelius pinigus, bet A.Povetkinas nebuvo pasiruošęs svarbiausiai savo karjeros kovai. Volodymyras galėjo ją laimėti nokdaunu, tačiau jam trūko tokio trenerio, kuris reikalautų pribaigti priešininką“, – V.Klyčko ir A.Povetkino kova nusivylė L.Lewisas.

Tiesa, britas gyrė Ukrainos boksininką už staigumą ir aktyvų judėjimą. Vis dėlto L.Lewisas pastebėjo, kad V.Klyčko galėjo turėti problemų su dešine ranka, nes kovodamas retai ja smūgiavo.

Treniruotės – Sibire

L.Lewisas jau įsivaizduoja, kur galėtų surengti treniruočių stovyklą. 48 metų britas svajoja apie kalnus ir visišką izoliaciją, todėl mintyse – net ir Sibiras.

Lygiai tokiu pat metodu jis treniravosi ir prieš dešimtmetį, kai stovyklą rengdavo kalnuose. Tačiau L.Lewisas suvokia, kad fiziškai ruoštis tokiai kovai būtų be galo sudėtinga.

L.Lewisas pretenduotų pagerinti George'o Formano rekordą. Pastarasis sunkiasvorių čempionų titulą susigrąžino būdamas net 48-erių.

Pastaruoju metu L.Lewisas lengvai treniruojasi ir sveria 136 kilogramus. Karjeros pike jis svėrė 111 kilogramų. Per visą karjerą L.Lewisas iš 44 kovų laimėjo 41. Iš jų 32 – nokdaunu. Sykį kova baigėsi lygiosiomis.  

Volodymyro kraityje – 61 pergalė iš 64, Vitalijaus – 45 iš 47.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.