EUROLYGA 2023

Pilietybės siekianti I.Tobias palaikymo prašė lietuviškai

„Labas. Aš – Isabella Tobias“, - į gerbėjus lietuviškai kreipėsi čiuožėja su savo partneriu Deividu Stagniūnu. Lietuvos dailiojo čiuožimo pora vis dar nepraranda vilties pasirodyti Sočio olimpinėse žaidynėse ir rusenančią ugnį nusprendė dar labiau pakurstyti, viešu kreipimųsi į žmones.

D.Stagniūnas (kairėje) ir I.Tobias nepraranda vilties pasirodyti Sočio žaidynėse.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
D.Stagniūnas (kairėje) ir I.Tobias nepraranda vilties pasirodyti Sočio žaidynėse.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 25, 2013, 6:34 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:02 AM

„Norėtume jūsų paprašyti didelio palaikymo. Ačiū, visiems“, - sako sportininkai. Jie tikėjosi, kad antradienį Seime vyks svarstymas dėl Pilietybės įstatymo pataisų, tačiau Seimo teisės departamentas, LNK žiniomis, priėmė išvadą, kad pataisa galimai prieštarauja Konstitucijai. Tai reiškia, kad šis klausimas nebus svarstomas.

I.Tobias ir D.Stagniūnas pirmieji iš Lietuvos iškovojo kelialapį į Sočio žiemos olimpines žaidynes, tačiau iki šiol ant plauko kybo jų šansai vykti į žaidynes. Prieš metus Dalia Grybauskaitė atsisakė suteikti pilietybę amerikietei. Viltį spėti į olimpinių žaidynių traukinį čiuožėjams įžiebė dalies Seimo narių pateiktos Pilietybės įstatymo pataisos.

Jose ypatingi nuopelnai valstybei keičiami į Lietuvos vardo garsinimą, o integracija į visuomenę keičiama į glaudų susiejimą su Lietuva. Vienas iš pataisų iniciatorių Remigijus Šimašius įsitikinęs, kad Seimas gali uždegti žalią šviesą įstatymo pakeitimams.

Plačiau – „Lietuvos ryto“ televizijos vaizdo reportaže.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.