EUROLYGA 2023

R.Meilutytė išskrido į Braziliją ginti Plimuto koledžo garbės

Antradienio rytą pasaulio rekordininkė Rūta Meilutytė išskrido į Braziliją. Pietų Amerikoje 16 metų lietuvė pasaulio mokyklų plaukimo žaidynėse gins Plimuto koledžo garbę.

R.Meilutytės treneris J.Ruddas perspėja, kad auklėtinė nėra geros formos, bet pažymi, jog Rūta yra Rūta.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
R.Meilutytės treneris J.Ruddas perspėja, kad auklėtinė nėra geros formos, bet pažymi, jog Rūta yra Rūta.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 26, 2013, 11:27 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:47 AM

Žaidynėse sportininkai atstovauja toms šalims, kurių plaukimo mokyklose treniruojasi. Todėl šįkart R.Meilutytė plauks ne už Lietuvą, o už Plimuto koledžą ir Angliją.

Lietuvos undinėlė varžysis 200 metrų plaukime krūtine. Didžiausia jos konkurentė bus 15 metų ukrainietė Viktorija Solcenva.

Šis plaukimas nėra R.Meilutytės „arkliukas“. Geriausias asmeninis rezultatas plaukiant 200 m krūtine – 2 min. 30,1 s. Tuo tarpu ukrainietė V.Solnceva šiemet pasaulio čempionate Barselonoje užfiksavo 2 min. 23,01 s laiką.

„Ukrainietės dalyvavimas tikrai suteiks intrigos“, – sakė R.Meilutytės treneris Jonas Ruddas, treniruojantis ir Anglijos mokyklų plaukimo komandą.

200 metrų plaukime krūtine Rūtai tai bus pirmas pasirodymas tarptautiniame baseine.

„Specialiai tam nesiruošėme, – sakė J.Ruddas. – Nežinau, kaip Rūta pasirodys. Tai ta situacija, kai plaukimą rinkosi ne ji pati. Ilgesnėse distancijose jai sunkiau išlaikyti savo techniką, ypač plaukiant krūtine.“

Treneris įspėja, kad tai tik sezono pradžia ir stebuklų tikėtis nereikia. Be to, britas pažymėjo, kad pastaruoju metu R.Meilutytė yra pavargusi ir sunkiai dirba.

„Bet niekada negali žinoti, kaip bus su ta Rūta. Ji žino, kada ateina laikas pasitempti kojines“, – šypsojosi J.Ruddas.

Grįžusi iš Brazilijos R.Meilutytė ruošis Europos plaukimo čempionatui Danijoje, kuris vyks gruodžio 12–15 dienomis trumpajame baseine. Ten lauks arši dvikova su didžiausia konkurente Julija Jefimova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.