EUROLYGA 2023

Į olimpines žaidynes neišvykęs D.Stagniūnas greičiausiai baigtų karjerą

Ledo šokėjai Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas gyvena lyg ant adatų. Šį mėnesį amerikietė I.Tobias antrą kartą paprašė suteikti jai pilietybę išimties tvarka ir laukia prezidentės sprendimo.

D.Stagniūnas kartą jau liko už olimpinių žaidynių borto.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Stagniūnas kartą jau liko už olimpinių žaidynių borto.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Nov 29, 2013, 12:28 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:10 AM

„Manau, kad Deividui nebeužtektų jėgų. Manau, jis nebesportuos“, - sakė Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentė Lilija Vanagienė, paklausta ar nesudalyvavęs dar vienose olimpinėse žaidynėse D.Stagniūnas tęstų karjerą.

Lietuvis į tokią situaciją pateko antrą kartą. 2009-aisiais pilietybė nebuvo suteikta jo partnerei amerikietei Katherine Copely. Tuomet jis praleido 2010-ųjų Vankuverio žiemos olimpines žaidynes. Pilietybės reikalų komisija svarstyti amerikietės prašymą rinksis pirmadienį.

Kitą savaitę Seimas svarstys Pilietybės įstatymo pataisą, kurioje siūloma įteisinti sąvoką „Lietuvos vardo garsinimas“ bei sušvelninti integracijos į Lietuvos visuomenę reikalavimus.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) pirmininkas Julius Sabatauskas įsitikinęs, jog įstatymo pataisa nereikalinga, kad šokėja gautų Lietuvos pilietybę.

„Čia yra vertinimo dalykas: ar nuopelnai yra ypatingai reikšmingi, ar stiprina Lietuvos galią ir autoritetą. Ar būtina laimėti medalį, kad būtų laikoma nuopelnu? Manau, kad ne. Reikia atsižvelgti į sporto šaką, jos paplitimą, daug dalykų. Per metus įvyko ženklių pasikeitimų. Tik prezidentė turi išimtinę teisę suteikti pilietybę ir įvertinti nuopelnus“, - kalbėjo J.Sabatauskas.

Į vasarį vyksiančias Sočio žiemos olimpines žaidynes kelialapius turi 24 dailiojo čiuožimo poros iš penkiolikos valstybių.

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) D.Stagniūnui ir I.Tobias iškėlė tikslą užimti 10-15 vietas.

Sporto bendruomenės atstovai kreipiasi į prezidentę Dalią Grybauskaitę prašydami suteikti Lietuvos pilietybę I.Tobias.

„Kreipiamės į jus, Lietuvos Respublikos prezidente, prašydami prieš priimant galutinį sprendimą, atkreipti dėmesį į visus I.Tobias pasiekimus ir nuopelnus mūsų šaliai, į jos milžiniškas pastangas siekiant integruotis lietuvių bendruomenėje“, - rašoma atvirame sporto bendruomenės laiške.

Anot jų, I.Tobias intensyviai mokosi lietuvių kalbos, aktyviai veikia JAV lietuvių bendruomenėje.

Kreipimąsi pasirašė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė, Europos ir pasaulio čempionatų šokių ant ledo prizininkai Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, olimpiniai čempionai Šarūnas Marčiulionis, Lina Kačiušytė, Modestas Paulauskas ir kiti.

Šių metų sausį prezidentė Dalia Grybauskaitė nesuteikė I.Tobias pilietybės, motyvuodama tuo, kad būsimi nuopelnai negali tapti pagrindu pilietybės suteikimui išimties tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.