EUROLYGA 2023

D.Gudzinevičiūtė – apie pilietybės suteikimą I.Tobias ir kritikus internete

„Daina Gudzinevičiūtė“, - paklausta, kas pranešė apie prezidentės nutarimą suteikti pilietybę išimties tvarka Isabellai Tobias, atsakė Lilija Vanagienė. Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) vadovė apie Dalios Grybauskaitės valią išgirdo būdama ant ledo, sulaukusi Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentės skambučio.

D.Gudzinevičiūtė teigė, kad suteikta pilietybė I.Tobias - Lietuvos sporto pergalė.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
D.Gudzinevičiūtė teigė, kad suteikta pilietybė I.Tobias - Lietuvos sporto pergalė.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Dec 2, 2013, 1:21 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:03 AM

Tačiau pati D.Gudzinevičiūtė kuklinosi.

„Aš ir Vida Vencienė (žiemos sporto šakų referentė LTOK, - Red.) pirmosios čiupome telefonų ragelius“, - lrytas.lt sakė ji.

D.Gudzinevičiūtė neslėpė, kad kai paaiškėjo, jog Deivido Stagniūno ir I.Tobias svajonei niekas nebetrukdys, olimpiniame komitete kilo šurmulys.

„Visas kolektyvas labai džiaugėsi, - sakė LTOK vadovė. - Žinią sutikome labai džiaugsmingai.“

- Buvote pirmoji, pranešusi apie tai Lilijai Vanagienei. Ką kalbėjote?, - lrytas.lt paklausė D.Gudzinevičiūtės.

- Aš ir Vida Vencienė (žiemos sporto šakų referentė LTOK, - Red.) pirmosios čiupome telefonų ragelius. Pasveikinau. Pasakiau, kad lenkiu savo žilą galvą prieš jos entuziazmą, tikėjimą. Ji nenuilstamai kovojo ir padarė milžinišką darbą. L.Vanagienė buvo pati didžiausia kovotoja.

- Ar suteikta pilietybė – laimėjimas visam Lietuvos sportui?

- Taip. Tai pergalė ne tik sporto sirgaliams, bet ir žiūrovams. Turėsime savo atstovus tokioje prestižinėje, žiūrimoje sporto šakoje. Pagal žiūrimumo reitingus šokiai ant ledo – pirmaujanti sporto šaka. Aš taip manau.

Be to, mūsų pilietis D.Stagniūnas gavo progą sudalyvauti olimpiadoje. Pamatėme, kaip tauta palaiko mūsų šokėjus. Juk pora sulaukė didelio palaikymo.

Čia reikia padėkoti ir prezidentei, ir politikams.

- Ar prieš sprendimą tikėjotės, kad jis bus palankus?

- Tikėjomės, nes ir patys išreiškėme palaikymą. Jeigu netiki rezultatu, tai gal ir nėra prasmės kažką daryti? Neslėpsiu, abejonių buvo. Juk ir visuomenėje matėme įvairių nuomonių, tačiau nepaisant to, tikėjome. Darėme viską, kad turėtume tą porą ir džiaugiamės, kad pavyko.

- Kaip manote, kas privertė pakeisti nuomonę?

- Nenoriu kritikuoti ar komentuoti Konstitucijos ir įstatymų. Sprendimas tikrai neturėjo būti lengvas, nes traktavimų yra įvairių, todėl džiaugiamės, kad jis – palankus.

- Tačiau pasirodo skeptikų, kurie pyksta, kad šokėjų tikslas Sočio žaidynėse - dešimta-penkiolikta vietos...

- Tokioje sporto šakoje, tokiai šaliai, kaip mes, dešimtoji vieta – milžiniška pergalė. O tie, kurie mėgsta kritikuoti komentaruose, turėtų pagalvoti, kad viena faktas, jog žmogus laimėjo galimybę dalyvauti olimpiadoje – jau didžiulis pasiekimas. Jis jau nuveikė milžinišką darbą. Juk tam reikia didelių pastangų ir ne vienerių ar dvejų metų darbo.

Pagalvokime, kiek šalių, kiek porų norėjo patekti. Dešimtoji vieta būtų tikrai labai geras rezultatas. Tačiau sportininkai – dar jauni ir jiems viskas prieš akis. Tai gali būti ne vienintelė olimpiada.

„Lietuvos ryto" televizija yra 2014 m. olimpinių žaidynių Sočyje oficialus transliuotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.