EUROLYGA 2023

Prezidentė išimties tvarka suteikė Lietuvos pilietybę sportininkei I.Tobias

Deividui Stagniūnui ir Isabelai Tobias įžiebta žalia šviesa. Pirmadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė nusprendė išimties tvarka suteikti pilietybę amerikietei, kuri kartu su lietuviu yra iškovojusi vietą Sočio olimpinėse žaidynėse.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 2, 2013, 9:59 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:11 AM

„Prezidentė atsižvelgė į tai, kad ledo šokėjų pora jau yra iškovojusi teisę dalyvauti žiemos olimpinėse žaidynėse, kur atstovaus Lietuvos valstybei. Sportininkų pora patenka į pajėgiausių Europos žemyno ledo čiuožėjų dešimtuką ir pasaulio penkioliktuką, yra vieninteliai Lietuvos dailiojo čiuožimo atstovai, turintys teisę atstovauti Lietuvai kitų metų vasarį vyksiančiose olimpinėse žaidynėse“, – rašoma Prezidentūros išplatintame pranešime spaudai.

D.Stagniūnas ir I.Tobias dar kovo mėnesį iškovojo kelialapį į 2014 metų Sočio žiemos žaidynes, tačiau sportininkai tada turėjo stoti į kitą kovą – jau ne ant ledo, o politinėje arenoje. D.Grybauskaitė jau vieną kartą buvo nesuteikusi pilietybės I.Tobias, tačiau šįkart priėmė kitokį sprendimą.

„Prezidentė atsižvelgė ir į tai, kad sportininkė I.Tobias trejus su puse metų treniruojasi poroje su Lietuvos piliečiu D.Stagniūnu, taip pat mokosi lietuvių kalbos, yra išlaikiusi lietuvių kalbos egzaminą, dalyvauja JAV lietuvių bendruomenės gyvenime“, – rašoma pranešime.

D.Grybauskaitė pirmą kartą suteikė pilietybę išimties tvarka.

„Lietuvos ryto" televizija yra 2014 m. olimpinių žaidynių Sočyje oficialus transliuotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.