EUROLYGA 2023

Vidaus reikalų ministerijoje Lietuvos Respublikai prisieks I.Tobias

Ketvirtadienį Vidaus reikalų ministerijoje vyks iškilminga pilietybės priesaikos ceremonija, kurios metu vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas priims čiuožėjos Isabella Tobias Lietuvos Respublikos pilietės priesaiką.

I.Tobias netrukus taps Lietuvos piliete.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
I.Tobias netrukus taps Lietuvos piliete.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-12-10 10:02, atnaujinta 2018-02-19 21:52

Tai Eltai antradienį pranešė VRM Viešųjų ryšių skyrius.

Pagal Lietuvos Respublikos pilietybės įstatymą, asmuo, kuriam suteikta pilietybė, per nustatytą laiką turi viešai ir iškilmingai prisiekti Lietuvos Respublikai - tik po to jis tampa Lietuvos Respublikos piliečiu ir įgyja piliečio teises, laisves ir pareigas.

Ceremonijos metu piliečiai be išlygų prisiekia būti ištikimi Lietuvos Respublikai, laikytis Lietuvos Respublikos Konstitucijos ir įstatymų, ginti Lietuvos valstybės nepriklausomybę, teritorijos vientisumą ir konstitucinę santvarką, pasižada gerbti Lietuvos valstybinę kalbą, kultūrą ir papročius, stiprinti Lietuvos demokratijos ir teisinės valstybės pagrindus.

Praėjusį pirmadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė pakeitė savo nuomonę apie Lietuvos pilietybę čiuožėjai I.Tobias dėl sportininkės pasiekimų ant ledo ir patekimo į Sočio žiemos olimpines žaidynes. Suteikti Lietuvos pilietybę I.Tobias išimties tvarka prašoma buvo antrą kartą. Amerikietė, Prezidentės D.Grybauskaitės sprendimu, šių metų pradžioje išimties tvarka netapo mūsų šalies piliete.

22 metų I.Tobias ir 28-erių D.Stagniūnas gruodžio 5-8 dienomis dalyvavo tarptautinėse varžybose Zagrebe (Kroatija), o sausio 13-19 dienomis turėtų dalyvauti Europos čempionate Budapešte (Vengrija).

Kadangi Lietuvos pora iškovojo kelialapį į olimpines žaidynes, Sočyje tarp šokių ant ledo varžybų teisėjų bus lietuvė Laimutė Krauzienė. Ji teisėjavo ir Vankuverio olimpinėse žaidynėse.

D.Stagniūnas neteko galimybės 2010 metais dalyvauti Vankuverio žiemos olimpinėse žaidynėse, kai Prezidentė D.Grybauskaitė išimties tvarka Lietuvos pilietybės nesuteikė jo buvusiai partnerei amerikietei Catherine Copely.

Lietuvos ryto" televizija yra 2014 m. olimpinių žaidynių Sočyje oficialus transliuotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.