EUROLYGA 2023

Į Vilnių atskridusi I.Tobias sveikinosi lietuviškai (papildyta)

„Laba diena“, - Vilniaus oro uoste trečiadienį lietuviškai pasisveikino šokėja ant ledo Isabella Tobias, kuri kartu su Deividu Stagniūnu ir savo tėvais atskrido į Vilnių. Jau kitą dieną jos laukia džiugi akimirka – iškilminga pilietybės priesaikos ceremonija. „Labai jaudinuosi”, - sakė 22 metų šokėja, kuriai iš antro karto pavyko gauti Lietuvos pilietybę išimties tvarka.

I.Tobias ir D.Stagniūnas atskrido į Lietuvą.<br>V.Balkūno nuotr.
I.Tobias ir D.Stagniūnas atskrido į Lietuvą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Dec 11, 2013, 1:34 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:21 PM

„Tai viskas, apie ką svajojome. Vylėmės, kad galėsime turėti štai tokią kelionę“, - šypsenos neslėpdama kalbėjo šokėja ant ledo. Ji tiki, kad Sočio žaidynėse į dvidešimtuką patekti turėtų būti lengva. O kaip dešimtukas?

„Jeigu daug dirbsime ir stengsimės, galime tai pasiekti. Tai nėra nerealus tikslas“, - sakė ji.

Jai pritarė ir jos porininkas D.Stagniūnas.

„Realu, realu, - sakė jis. - Jeigu nebus traumų, daug dirbsime – viskas realu. Medaliai dar ateityje. Nes yra stiprios, JAV, Prancūzijos, rusų poros. Tad šįkart medalių nebus, bet dešimtukas tikrai įmanomas.“

Praėjusios savaitės pirmadienį lrytas.lt su Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidente Lilija Vanagiene, kuri buvo viena aktyviausių kovotojų už pilietybę I.Tobias, susisiekė, kai šokėjai dar nežinojo apie sprendimą suteikti pilietybę išimties tvarka.

I.Tobias ir D.Stagniūnas apie tai sužinojo šiek tiek vėliau – atsikėlę.

„Pas mus buvo antra valanda ryto, tad mes dar miegojome. Abu pabudome ryte ir pamatėme daugybę draugų, giminaičių žinučių. Isabellai buvo prirašyta, - pasakojo D.Stagniūnas. - Ji tada man paskambino ir sako: „O, aš gavau pilietybę.“

- Pagaliau gavote pilietybę išimties tvarka. Dėl jos reikėjo pavargti. Ar ketinate būti ilgalaike pora?, - žurnalistai paklausė D.Stagniūno.

- Dar nežinau. Kiek sveikata duos. Dabar išsipildė mūsų svajonė, todėl daug dirbame ir apie nieką daugiau negalvojame. Tik varžybos ir varžybos.

- Ar dabar treniruojatės daugiau?

- Krūviai tokie patys. Valandų skaičius nepasikeitė, bet motyvacija visai kitokia. Daug daugiau dirbame ir daugiau atiduodame, nes mes r sparnus užsiauginome.

- Kaip į naujieną reagavo treneris Igoris Špilbandas?

- Jis labai apsidžiaugė. Jam pranešė Isabella. Jis buvo labai laimingas.

- Kartu su jumis atvyko ir I.Tobias tėvai. Jie nemažai investavo į jūsų treniruotes. Ar dėl Sočio žaidynių bus skiriama dar daugiau lėšų?

- Kol kas dar nieko nežinome. Laukia daug susitikimų, kelionių. Dabar dar negaliu kažko pasakyti apie tai.

***

Pagal Lietuvos Respublikos pilietybės įstatymą, asmuo, kuriam suteikta pilietybė, per nustatytą laiką turi viešai ir iškilmingai prisiekti Lietuvos Respublikai - tik po to jis tampa Lietuvos Respublikos piliečiu ir įgyja piliečio teises, laisves ir pareigas.

Amerikietei I.Tobias Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės širdį pavyko suminkštinti gruodžio pradžioje. Antrą kartą įteikusi prašymą, praėjusią savaitę ji sulaukė teigiamo atsakymo.

22 metų I.Tobias ir 28-erių D.Stagniūnas sausio 13-19 dienomis turėtų dalyvauti Europos čempionate Budapešte (Vengrija).

I.Tobias ir D.Stagniūnas vasarį dalyvaus Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse.

„Lietuvos ryto" televizija yra 2014 m. olimpinių žaidynių Sočyje oficialus transliuotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.