EUROLYGA 2023

I.Tobias: „Vis dar sunku patikėti, kad tai vyksta iš tikrųjų“

„Verkiau, kai gavau pasą. Tai nuostabus jausmas. Mane tai paveikė stipriau, nei tikėjausi“, - penktadienį sakė šokėja ant ledo Isabella Tobias. Ketvirtadienį davusi Lietuvos Respublikos pilietybės priesaiką, amerikietė tvirtai rankoje spaudžia lietuvišką pasą, atvėrusį jai ir Deividui Stagniūnui kelią į Sočio žiemos olimpines žaidynes.

I.Tobias Lietuvoje sulaukė daug dėmesio.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
I.Tobias Lietuvoje sulaukė daug dėmesio.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 13, 2013, 4:09 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:24 PM

„Vis dar sunku patikėti, kad tai vyksta iš tikrųjų“, - tikino sportininkė.

Penktadienį I.Tobias gavo dar vieną lietuvišką dokumentą. Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius jai įteikė oficialų visuomeninės padėjėjos pažymėjimą.

Vicemeras pripažino, sportininkei nereikės dalyvauti savivaldybės tarybos, kolegijos bei komitetų posėdžiuose, analizuoti sprendimų projektų, teikti pasiūlymų ir bendrauti su kauniečiais. Iš I.Tobias tikimasi sulaukti konsultacinės paramos mieste populiarinant dailiojo čiuožimo sportą.

- Gavusi pilietybę sulaukėte daug sveikinimų?

- Taip, iš šeimos ir draugų. Taip pat sulaukiau didžiulio palaikymo iš Lietuvos žmonių. Nuostabu žinoti, kad čia turime tiek gerbėjų ir tokį palaikymą.

- Kaip ketinate padėti Kauno vicemerui?

- Ketinu su juo bendrauti iš JAV. Yra daug sričių, kur aš galiu padėti. Būsiu pasirengusi, jeigu jam reikės pagalbos sporto klausimais.

- Iki olimpinių žaidynių liko mažiau nei du mėnesiai. Būsite pasiruošę?

- Treniruojamės su vienu geriausiu specialistu pasaulyje. Igoris Špilbandas yra genijus. Jis neleistų mums būti nepasiruošusiems. Būsime labai gerai pasirengę ir susikaupę.

- Prieš olimpines žaidynes dar dalyvausite Europos čempionate Budapešte.

- Tai. Tai bus labai geros varžybos, labai konkurencinga grupė sportininkų susirinks. Tai bus puikus apšilimas prieš olimpines žaidynes. Nebus tik amerikiečių ir kanadiečių, todėl bus tikrai įdomu.

- Kokius tikslus sau keliate olimpinėse žaidynėse?

- Prezidentė Dalia Grybauskaitė vakar mums sakė, kad rezultatas nėra svarbus. Ji palinkėjo mums džiaugtis varžybomis, o tai, kad patekome – jau yra pasiekimas. Sakė, kad nejaustume spaudimo, būtume laimingi ir didžiuotumėmės čiuoždami už Lietuvą.

- O kokia vieta jus tenkintų?

- Būčiau laiminga, jei patektume į dvidešimtuką. Būti tarp 20 stipriausių pasaulio porų būtų nuostabu. Daug gerų komandų net nepateko į olimpines žaidynes. Vien tai, kad dalyvaujame jau yra garbė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.