EUROLYGA 2023

D.Stagniūnas paskirtas Lietuvos delegacijos veliavnešiu Sočyje

2014 metų žiemos olimpinių žaidynių atidaryme Lietuvos vėliavą delegacijų parade neš ledo šokėjas Deividas Stagniūnas. Taip nuspręsta ketvirtadienį vykusiame Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vykdomojo komiteto posėdyje.

Čiuožėjai ant ledo I.Tobias ir D.Stagniūnas tik prieš keletą savaičių sužinojo, kad galės dalyvauti olimpiadoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Čiuožėjai ant ledo I.Tobias ir D.Stagniūnas tik prieš keletą savaičių sužinojo, kad galės dalyvauti olimpiadoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 19, 2013, 2:46 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:24 PM

Pasiūlymą paskirti D.Stagniūną vėliavnešiu pateikė LTOK prezidentė D.Gudzinevičiūtė.

D.Stagniūnas galės įgyvendinti savo svajonę dalyvauti olimpinėse žaidynėse, nes prezidentė Dalia Grybauskaitė suteikė Lietuvos pilietybę jo partnerei amerikietei Isabellai Tobias.

Likus 50 dienų iki Sočio žaidynių pradžios posėdyje buvo aptarti ir kiti Lietuvos sportininkų pasirengimo olimpinėms žaidynėms klausimai. LTOK viceprezidentas Bronislavas Vasiliauskas teigė, kad LTOK ir KKSD vykdo finansinius įsipareigojimus, sportininkai treniruojasi pagal planą, dalyvauja varžybose.

Paskutiniame šiemet, 11-ajame, LTOK vykdomojo komiteto posėdyje nutarta LTOK generalinės asamblėjos eilinę sesiją sušaukti 2014 m. sausio 31 d. „Best Western Vilnius“ viešbučio konferencijų centre.

Patvirtintas Lietuvos olimpinės pamainos sportininkų sąrašas (2013-2014 m.) sezonui. Jame yra 99 sportininkai.

Papildomai paskirtos olimpinės stipendijos 2014 metams dar 19 Lietuvos olimpinės rinktinės kandidatų į Rio de Žaneiro žaidynes. Kitais metais olimpines stipendijas iš viso gaus 49 sportininkai.

Paskirti piniginiai priedai keturiems olimpinės rinktinės gydytojams ir šešiems kineziterapeutams. Lietuvos olimpinės misijos vadovu Rio de Žaneiro žaidynėms paskirtas LTOK olimpinio sporto direktoriaus pavaduotojas Einius Petkus.

Patvirtintas ir 2014 m. LTOK veiklos planas.

Galutinai patvirtinta, kad geriausiųjų 2013 m. Lietuvos sportininkų, kuriuos renka dienraščio „Lietuvos rytas" ir portalo lrytas.lt skaitytojai, apdovanojimai vyks 2014 m. sausio 18 d.

„Lietuvos ryto" televizija yra 2014 m. olimpinių žaidynių Sočyje oficialus transliuotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.