EUROLYGA 2023

Europos čempionate po pirmosios dienos I.Tobias ir D.Stagniūnas – devinti

Lietuvos ledo šokėjų pora Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas sėkmingai pradėjo Europos dailiojo čiuožimo čempionatą Budapešte.

„Reuters“ nuotr.
„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Aleksiūnas

Jan 15, 2014, 10:53 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:56 AM

Po pirmosios varžybų dienos 22 metų niujorkietė ir 28 metų kaunietis užima 9-ąją vietą ir ketvirtadienio vakarą pasirodys ant Budapešto sporto rūmų ledo kartu su 20 pajėgiausių duetų.

Ledo šokių ekspertai teigė, jog I.Tobias ir D.Stagniūnas net galėjo būti septinti, tačiau Lietuvos porai buvo sunku užkopti aukščiau, nes trumpąjį šokį vertinusioje teisėjų brigadoje nebuvo mūsų šalies atstovo.

Prieš laisvąjį šokį Lietuvos porą lenkia trys Rusijos duetai, dvi Italijos poros bei varžovai iš Vokietijos, Didžiosios Britanijos ir Azerbaidžano.

Ledo šokių varžybas trečiadienio vakarą Budapešto sporto rūmuose pradėjo 29 poros.

Už trumpąjį savo šokį I.Tobias ir D.Stagniūnas surinko 56,76 taško ir pasiekė geriausią asmeninį rezultatą šį sezoną.

Iki tol šį sezoną Lietuvos pora daugiausia buvo surinkusi 53,17 taško. Bet I.Tobias ir D.Stagniūnui Budapešte nepavyko pranokti geriausio savo rezultato, kai 2012 metų Europos čempionate Šefilde jie už trumpąjį šokį gavo 59,66 tšk. ir po pirmosios varžybų dienos net buvo pakilę į penktąją vietą.

Trumpajai programai I.Tobias ir D.Stagniūnas pasirinko fokstrotą („A Fine Romance“) ir kvikstepą („Diamonds Are a Girl’s Best Friends“) pagal legendinės amerikietės aktorės Marilyn Monroe dainas.

„Jie labai gerai atliko tvizlų seriją, kuri buvo aukščiausio ketvirtojo lygio”, – Lietuvos porą gyrė ledo šokių varžybas tiesiogiai komentavęs Rusijos televizijos komentatorius.

56,76 taško surinkę Isabella ir Deividas už technikos elementus gavo 28,28, o už programos komponentus – 28,48 taško.

Po trumpojo šokio varžybų lyderiais tapo italai Anna Cappellini ir Luca Lanotte – 69,58 taško. Antri – rusai Jelena Ilinych ir Nikita Kacalapovas (69,54 tšk.), treti – britai Penny Coomes ir Nicholas Bucklandas (61,76).

Lietuvos porą taip pat aplenkė dar dvi Rusijos poros – Viktorija Sinicina ir Ruslanas Žiganšinas (60,63) bei Jekaterina Riazanova ir Ilja Tkačenka (60,35), Azerbaidžanui atstovaujantys Julija Zlobina ir Aleksejus Sitnikovas (59,82), Vokietijai atstovaujantys Nelli Žiganšina ir Aleksandras Gazsi (59,79) bei antroji Italijos pora Charlene Guignard ir Marco Fabbri (58,17).

Pirmajame dešimtuke už I.Tobias ir D.Stagniūno nugaros liko Prancūzijos atstovai Pernelle Carron ir Lloydas Jonesas (56,35 tšk.).

Ketvirtadienį Lietuvos pora laisvąjį šokį atliks vienoje grupėje kartu su 6–10 vietą užėmusiais varžovais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.