EUROLYGA 2023

Į Lietuvą grįžusią R.Meilutytę pribloškė žinia apie J.Jefimovą

Į Lietuvą grįžusią geriausią šalies plaukikę Rūtą Meilutytę nustebino informacija, kad pagrindinė jos varžovė Julija Jefimova galėjo vartoti dopingą.

R.Meilutytė neįtarė, kad J.Jefimova galėjo vartoti dopingą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Meilutytė neįtarė, kad J.Jefimova galėjo vartoti dopingą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jan 17, 2014, 3:31 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:11 AM

„Kol oficialiai nepatvirtinta, nenoriu nieko komentuoti, – tik įžengusi į atvykimo salę tarė R.Meilutytė, tačiau netrukus šiek tiek atsivėrė. – Bet jei tai tiesa, apmaudu. Kodėl? Aš konkuruoju su visomis varžovėmis ir tikiu, kad jos sąžiningos ir sunkiai dirbančios sportininkės. Aš už sąžiningą sportą.“

Paklausta, ar J.Jefimovos elgesys pastaruoju metu neatrodė keistas, R.Meilutytė purtė galvą.

„Ne. Manau, kad ji taip pat sunkiai dirbo kaip ir visos plaukikės. Niekad nekilo jokių įtarimų“, – tvirtino R.Meilutytė.

 „Nevadinau jos sukče. Nėra, ką kalbėti, kol neturime oficialių naujienų. Belieka laukti. Bet jei informacija teisinga, tai labai liūdna“, – nedaugžodžiavo J.Ruddas. 

Pačią olimpinę čempionę dopingo kontrolėje paskutinį kartą tikrino gruodžio 17 dieną.

Rusijos portalas vedomosti.ru paskelbė, kad J.Jefimova įkliuvo dėl dopingo vartojimo. Pagrindinė Rūtos Meilutytės konkurentė jau parašė pasiaiškinimą, kodėl dopingo kontrolieriai jos organizme galėjo aptikti dehidroepiandrosterono (DHEA). 

21 metų Rusijos plaukikė, kuri čempionatuose nuolat varžosi su geriausia Lietuvos plaukike R.Meilutyte tvirtino, kad vartojo maisto produktus, kur ir galėjo būti draudžiamo preparato medžiagų.

Mėginį pasaulinės dopingo agentūros (WADA) atstovai paėmė dar spalį, kai plaukikė ruošėsi lapkričio ir gruodžio mėnesio startams. Dehidroepiandrosteronas – testosterono pradininkas. Tai populiarus preparatas, kurį naudoja sporto sukčiai.

Standartinė nuobauda už tokį pažeidimą – dvejų metų nušalinimas.Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko tvirtino, kad informacija apie diskvalifikaciją – išankstinė.

Papildysime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.