EUROLYGA 2023

Vilniuje tenisas įsileido badmintoną

Vilniaus SEB arena tapo ne tik tenisininkų, bet ir badmintonininkų mėgstama vieta. Sausio pradžioje čia atidarytos keturios aukščiausius standartus atitinkančios badmintono aikštelės, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Sostinė“.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jan 18, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:43 AM

SEB arenoje įsikūrusi Vilniaus badmintono akademija – ketvirtasis badmintono klubas sostinėje.

Jau kelis dešimtmečius veikia Vilniaus badmintono klubas, maždaug prieš penkerius metus įsikūrė „Capital Badminton“ ir „Badminton Virus“.

Tačiau nė vienas iš trijų iki šiol buvusių klubų neturėjo aikštės su specialia badmintonui skirta danga, mat salę tekdavo dalintis su kitų sporto šakų atstovais.

Aukštų standartų salė

„Visi trys klubai bent po vieną ar dvi sales nuomodavosi. Kai kuriose salėse yra tikrai gera danga, tačiau tai nėra specializuotos aikštės“, – aiškino Lietuvos badmintono federacijos (LBF) generalinis sekretorius Marius Šlaustas.

SEB arenoje keturios badmintono aikštelės buvo įrengtos perdarius vieną teniso aikštę. Treniruotis čia gali visų Vilniaus badmintono klubų atstovai.

„Čia daug vietos, erdvi, gera infrastruktūra. Labai džiaugiamės, kad atidaryta tokia aukštų standartų salė. Sunku surasti gerą salę badmintonininkams treniruotis, nes daugumą salių yra užėmę krepšinio mėgėjai“, – sakė LBF generalinis sekretorius.

Žaidimą mėgsta moterys

Kasmet Lietuvoje surengiama apie 80 badmintono turnyrų, skirtų įvairaus amžiaus grupių ir pajėgumo badmintonininkams, šeimų, senjorų turnyras. Bent po du kiekvieną mėnesį vyksta Vilniuje.

„Mus šiek tiek riboja aikštelių skaičius. Jeigu norėtume surengti didesnį turnyrą, mums reikėtų daugiau aikštelių. Dabar turime keturias vienam turnyrui“, – sakė M.Šlaustas.

Jis pažymi, kad pastaruoju metu juntamas padidėjęs susidomėjimas badmintonu. Vis daugiau žmonių ateina į badmintono klubus.

Badmintonas yra demokratiškas sportas, gali žaisti vyrai, moterys, vaikai, šeimos. Nereikia skirti daug laiko norint pradėti sportuoti.

Kitose sporto šakose prireikia pusmečio, kad judesys pavyktų, o badmintone užtenka kelių treniruočių.

Lengva padaryti, tačiau sunku pasiekti aukštą lygį, nes, užsiimant profesionaliai, fiziškai tai labai sunkus sportas“, – aiškino M.Šlaustas.

Badmintoną labai pamėgo moterys. Maždaug pusė sportuojančių sudaro dailiosios lyties atstovės.

„Palyginti su krepšiniu, kur dauguma yra vyrai, badmintone moterų skaičius tikrai didelis“, – sakė LBF generalinis sekretorius.

Vilniuje auga talentas

Palyginti su kitais miestais, Vilniuje badmintono entuziastų koncentracija didžiausia, tačiau pajėgiausi Lietuvos badmintonininkai susitelkę Kaune. Iš laikinosios sostinės yra kilęs olimpietis Kęstutis Navickas, o tauragiškė olimpietė Akvilė Stapušaitytė treniruojasi Kaune.

Vilnius taip pat turi kuo pasigirti. Tikimasi, kad 19-metis Alanas Plavinas Lietuvos garbę gins olimpinėse žaidynėse.

„Jis žaidžia ir vienetų mačus, ir dvejetų su Povilu Bartušiu.

Nesinori žadėti olimpiadų ar medalių, nes tai priklauso nuo žaidėjo pasirengimo, sėkmės ir panašių dalykų.

Tačiau tikimės, kad jam pavyks dalyvauti olimpinėse žaidynėse“, – sakė M.Šlaustas.

Sportininkas treniruojasi laisvu nuo studijų metu. Jis dalyvauja tarptautinėse varžybose Lietuvoje ir užsienyje, yra Lietuvos rinktinės narys.

„Turbūt sakyti, kad sportininkas sportuoja profesionaliai, galima tik tada, kai jis iš to pragyvena. Kaip ir daugelyje kitų sporto šakų, pragyventi iš badmintono sunku.

Jis negali skirti visos dienos tik treniruotėms, sportui.

Tačiau kiek leidžia Lietuvos sąlygos, jis sportuoja profesionaliai“, – sakė LBF generalinis sekretorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.