EUROLYGA 2023

Nagano žiemos olimpiadoje – Herminatoriaus gimimas

Ar žinojote, kad kalnų slidininkas iš Austrijos Hermanas Maieris dvi svarbiausias karjeros pergales – olimpinius aukso medalius – 1998 Nagano olimpinėse žaidynėse iškovojo po žiauraus kritimo ir neišsigydęs traumos?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 21, 2014, 4:18 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:48 AM

Herminatoriumi vadinamas H.Maieris Nagano žaidynėse laimėjo auksą didžiojo slalomo ir superslalomo varžybose, prabėgus vos kelioms dienoms po dramatiško greitojo nusileidimo varžybų finišo, kai jis pavojingai išlėkė iš trasos.

Kalnų slidininkas nušlavė trasos tinklus, smarkiai susitrenkė galvą. Nors po kritimo atrodė siaubingai, sportininkas iš trasos išėjo savo kojomis.

Šis siaubingas skrydis ir neįtikėtina valios jėga austrą padarė žinomu sportininku visame pasaulyje.

Nepaisydamas skausmo ir traumos, prabėgus vos kelioms dienoms po skrydžio greitojo nusileidimo trasoje, H.Maieris laimėjo du olimpinius aukso medalius.

Herminatoriumi H.Maieris pramintas ne tik dėl išskirtinės valios, bet ir dėl to, kad po pergalių Nagano žaidynėse vienoje televizijos laidoje jis pasirodė drauge su aktoriumi Arnoldu Schwarzeneggeriu, itin išgarsėjusiu filme „Terminatorius“.

„Lietuvos ryto“ televizija – 2014 metų žiemos olimpinių žaidynių Sočyje oficiali transliuotoja. Jau nuo vasario 8 dienos stebėkite įdomiausias varžybų transliacijas gyvai ir internete: https://tv.lrytas.lt. Karščiausias naujienas apie Sočio olimpiadą sekite jau dabar „Lietuvos ryto“ televizijos laidose „Olimpinių žaidynių pirmadieniai“ kiekvieną pirmadienį 21 val. 45 min. ir „Ar žinai, kad?“ darbo dienomis 17 val. 20 min. ir 18 val. 30 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.