EUROLYGA 2023

Sočyje įrengtas dvivietis vyrų tualetas sukėlė pašaipų audrą

BBC žurnalisto nuotrauka, kurioje pavaizduoti du unitazai vienoje kabinoje Sočio Olimpinių žaidynių centre, sukėlė tikrą audrą socialiniame tinkle „Twitter”. Internautai ironizavo, kad Rusija, nusprendusi reikalo prispaustus sportininkus susodinti viename tualete, taip bando švelninti savo poziciją dėl Vakarų kritikuojamo įstatymo, pagal kurį draudžiama gėjų propaganda. „Tai štai kaip jie supranta seksualinių mažumų poreikius“, – nuskambėjo kandi pastaba.

Dvivietis tualetas - ne naujiena Rusijoje.<br>„Twitter"
Dvivietis tualetas - ne naujiena Rusijoje.<br>„Twitter"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2014, 1:58 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:47 AM

BBC korespondentas Steve'as Rozenbergas savo žaibiškai išgarsėjusią nuotrauką aprašė taip: „Matome du unitazus vyrų tualete Sočio biatlono centre“.

Ji neliko nepastebėta garsaus šalies opozicijos veikėjo Aleksejaus Navalno. „Šis vyrų tualetas Sočio biatlono centre kainavo 1,5 mld. rublių“, - pažymėjo jis, suabejojęs, kaip buvo išleistas žaidynėms skirtas biudžetas.

Nuotrauka visame pasaulyje sukėlė juoką ir abejones, ar tai gali būti tiesa. Neretai ši nuotrauka buvo siejama su debatais apie gėjų teises Rusijoje.

Bialtono centras, į kurio statybas investavo Rusijos dujų bendrovė „Gazprom”, buvo pabaigtas statyti beveik prieš dvejus metus.

„Tai yra vienas didžiausių ir patogiausių tokio tipo statinių visame pasaulyje”, – buvo teigiama „Gazprom“ pranešime spaudai.

Nors tualetas su dviem unitazais nėra įprastas Rusijos europietiškose dalyse, Rusijos žurnalistas Nikita Lichačiovas žinių tinklaraščiui „Tjournal” atskleidė, kad Rusijoje tai - visai ne naujiena.

Jo tinklaraštyje surinkti pavyzdžiai atskleidė, jog tokių tualetų galima rasti sporto centruose ir netgi restoranuose.

S.Rozenbergas, kiek pasikapstęs, surado dar geresnį – daugiavietį tualetą, įrengtą Kazanės universitete.

***

„Lietuvos ryto“ televizija – 2014 metų žiemos olimpinių žaidynių Sočyje oficiali transliuotoja. Jau nuo vasario 8 dienos stebėkite įdomiausias varžybų transliacijas gyvai ir internete: tv.lrytas.lt. Karščiausias naujienas apie Sočio olimpiadą sekite jau dabar „Lietuvos ryto“ televizijos laidose „Olimpinių žaidynių pirmadieniai“ kiekvieną pirmadienį 21.45 val. ir „Ar žinai, kad?“ darbo dienomis 17 val. 20 min. ir 18 val. 30 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.