EUROLYGA 2023

D.Stagniūnui slidinėjimas prieš olimpiadą draudžiamas

Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias šiuo metu aktyviai rengiasi Sočio žiemos olimpinėms žaidynėms. Sportininkų dienotvarkėje dabar daugiausia laiko užima ne kas kita, o treniruotės, tad kitas pramogas jiems tenka atidėti.

D.Stagniūnas nesirenka tokių pramogų kaip slidinėjimas dėl pernelyg didelės traumos rizikos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
D.Stagniūnas nesirenka tokių pramogų kaip slidinėjimas dėl pernelyg didelės traumos rizikos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-29 13:25, atnaujinta 2018-02-16 23:22

„Kasdien treniruojamės ne mažiau kaip keturias valandas. Keliamės septintą ryte ir aštuntą valandą jau esame ant ledo. Čiuožiam su nedidele pertrauka iki pietų, o vėliau treniruotes tęsiame sporto salėje. Likusį laiką skiriame poilsiui, tad apie kitas pramogas nėra kada ir galvoti. Nors dabar žiema ir labai norėčiau važiuoti paslidinėti, deja, negaliu – per didelė rizika. Jei gaučiau traumą, juk užsivertų olimpiados durys”, − sako Jungtinėse Amerikos Valstijose intensyviai varžyboms besiruošiantis D. Stagniūnas.

Žodis „trauma” taip pat niekaip nedera su jo sėkmės formule, kuri skamba taip: „Darbas, darbas, darbas.. ir jokių traumų”.

Sportininkas mano, kad tik nuoširdžios pastangos treniruojantis ir tinkamas pasirengimas gali nutiesti kelią į sėkmę. Todėl Deividas neturi ir jokių prietarų, specialių ritualų, kuriuos atliktų prieš varžybas sėkmei pritraukti. „Nesimeldžiu ir trijų pritūpimų prieš žengdamas ant ledo nedarau. Tiesiog ramiai padarome apšilimą, susikaupiam, ir pirmyn”, − sako jis.

Kad pasirengimas vyktų sklandžiai, kokybiškas poilsis taip pat įtrauktas į privalomą darbotvarkę. Bent kol kas D. Stagniūnas mieliau renkasi kiek ramesnį laisvalaikį, kurio būtina sudedamoji dalis − filmai.

„Labai mėgstu tikrais faktais paremtus filmus, realistinius. Vieni geriausių iš mano matytų – „Lenktynės”, arba angliškai „Rush”, bei „Žmogus, pakeitęs viską” (ang. „Moneyball”), kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka Bradas Pittas”, − vardija sportininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.