EUROLYGA 2023

Lietuvoje - moterų ir vyrų Europos regbio čempionatas

Birželio mėnesį Vilniuje ir Kaune karaliaus regbis. Mūsų šalyje pirmą kartą istorijoje vyks aukščiausio rango varžybos – moterų ir vyrų Europos regbio čempionatai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 5, 2014, 1:28 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:41 PM

Apie 400 regbio žaidėjų ir trenerių vasaros pirmąjį mėnesį sugūžės į Lietuvą. Birželio 14-15 d. Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione vyks Europos vyrų Regbio-7 (septynetų) A diviziono čempionatas. Birželio 28-29 d. regbio gerbėjų dėmesys jau kryps į Vilnių – „Vingio“ stadionas taps žemyno moterų R-7 B diviziono čempionato namais.

„Tai patys didžiausi regbio renginiai per Lietuvos istoriją ir vieni didžiausių apskritai sporto renginių šią vasarą mūsų šalyje. Mes apskaičiavome, kad šalies ekonomika iš čempionatų gaus apie 600 tūkst. litų. Išlaidos čempionatui, kuriuos padės padengti Vyriausybė, Kauno savivaldybė, „Lietuvos paštas“ ir kiti mūsų rėmėjai, bus gerokai mažesnės. Taigi planuojame, kad grąža bus 150 procentų didesnė. Be to, vyrų rinktinei iškeltas ambicingas tikslas – patekti į aukščiausią divizioną, į „Grand Prix“ varžybas“, – čempionatus pristatančioje spaudos konferencijoje sakė Lietuvos regbio federacijos (LRF) prezidentas Rytis Davidovičius.

Abiejuose čempionatuose dalyvaus po 12-a rinktinių. Lietuvos vyrams keliamas tikslas užimti pirmąją vietą ir po pertraukos sugrįžti į elitinį divizioną. Moterims planuojamos 3-5 vietos.

Kaip žinia, Regbio-7 atmaina nuo 2016 metų sugrįžta į olimpinių žaidynių programą. Lietuvos vyrų rinktinei keliamas ilgalaikis uždavinys patekti į 2020 metų Tokijo olimpiadą.

„Manau, kad tai yra realūs tikslai. Mes ilgus metus žaidėme „Grand Prix“ divizione, todėl labai norime į jį sugrįžti. Būsime gerai pasiruošę“, – žadėjo Lietuvos R-7 rinktinės žaidėjas Justinas Vasiliauskas.

Moterų rinktinės tikslai – kuklesni, nes pats moterų regbis Lietuvoje žengia tik pirmuosius žingsnius. „Bet mūsų rinktinė auga akyse, pažangą matau per kiekvieną treniruotę“, – kalbėjo šalies rinktinės kapitonė Gintarė Puzaraitė.

Abiejų regbio čempionatų kovas planuojama transliuoti ir per televiziją arba internetu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.