EUROLYGA

Sočio dienoraštis: kas vyks vasario 12-ąją

Trečiadienį Lietuvos sportininkai Sočio olimpinėse žaidynėse nesivaržys. Iš viso vasario 12-ąją paaiškės šešių medalių komplektų savininkai. Dėl jų bus kovojama kalnų slidinėjimo, dailiojo čiuožimo, greitojo čiuožimo, rogučių sporto, šiaurės dvikovės ir snieglenčių arenose.

Sočyje startuoja vyrų ledo ritulio kovos.<br>AP nuotr.
Sočyje startuoja vyrų ledo ritulio kovos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Feb 12, 2014, 12:09 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:43 AM

Ledo ritulys. Vyrai

Trečiadienį prasidės vyrų ledo ritulio turnyro pirmasis etapas. Jame rungtyniaus 12 komandų, suskirstytų į tris grupes.  A grupėje žais Rusijos, JAV, Slovakijos ir Slovėnijos, B grupėje – Kanados, Suomijos, Austrijos ir Norvegijos, C grupėje – Čekijos, Švedijos, Šveicarijos ir Latvijos rinktinės. Į atkrintamąsias varžybas pateks visos 12 komandų, bet keturios geriausios gaus teisę iškart žaisti ketvirtfinalyje. Atkrintamosios varžybos prasidės vasario 18 dieną, rungtynės dėl bronzos įvyks vasario 22-ąją, finalas – vasario 23-ąją. Vankuveryje: 1. Kanada, 2. JAV, 3. Suomija. Nuo Vankuverio iki Sočio 2011 m. pasaulio čempionate: 1. Suomija, 2. Švedija, 3. Čekija. 2012 m. pasaulio čempionate: 1. Rusija, 2. Slovakija, 3. Čekija. 2013 m. pasaulio čempionate: 1. Švedija, 2. Šveicarija, 3. JAV.

Associated Press“ prognozė: 1. Kanada, 2. Rusija, 3. Švedija.  

Kovos dėl medalių Kalnų slidinėjimas. Moterų greitasis nusileidimas

Moterų greitojo nusileidimo varžybose daug metų neprilygstama buvo amerikietė Lindsey Vonn. Ji laimėjo Vankuverio olimpinį auksą ir net šešis praėjusius sezonus iš eilės iškovojo šios rungties pasaulio taurę. Deja, olimpinės varžybos vyksta be L.Vonn. Ji dar praėjusių metų pasaulio čempionate patyrė sunkią dešinio kelio traumą, o šio sezono pradžioje pakartotinai jį susižeidė ir prieš kelias savaites paskelbė, kad praleis Sočio žaidynes. Pakeisti komandos draugę ir prie Vankuverio sidabro pridėti Sočio auksą norėtų kita amerikietė Julia Mancuso. Šių metų olimpinėse žaidynėse per superkombinacijos varžybas (jose iškovojo bronzos medalį) ji jau laimėjo greitojo nusileidimo rungtį, tad puikiai žino, kaip reikia įveikti šią trasą. Dar vieno aukso medalio sieks pasaulio taurės lyderė (tiek bendrosios, tiek greitojo nusileidimo įskaitos) vokietė Maria Hofl-Riesch. Sočio žaidynėse ji laimėjo superkombinacijos aukso medalį, bet nusileidimo rungtyje buvo tik penkta. Pirmadienį M.Hofl-Riesch į priekį praleido ne tik J.Mancuso, bet ir šveicarę Larą Gut, slovėnę Tiną Mazę bei austrę Anną Fenninger. Tarp favoričių taip pat reikia paminėti slalomo varžybose visai nedalyvaujančią ir dėl olimpinių superkombinacijos medalių nekovojusią lichtenšteinietę Tiną Weirather bei pirmadienį nusileidimo trasos nebaigusią šveicarę Mariannę Kaufmann-Abderhalden. Skaičius. Nedidelė Alpių valstybė Lichtenšteinas per visą olimpinių žaidynių istoriją laimėjo 9 medalius. Visus – žiemos žaidynėse ir visus – kalnų slidinėjimo varžybose. Tiesa, pastarieji medaliai buvo iškovoti jau gana seniai – 1988 metais. Sočyje 35 tūkst. gyventojų turinčio Lichtenšteino medalių badą bandys nutraukti T.Weirather, šį sezoną užimanti antrąją vietą pasaulio taurės bendroje įskaitoje ir patenkanti į geriausių trejetą greitojo nusileidimo, slalomo supermilžino bei slalomo milžino įskaitose. Vankuveryje: 1. L.Vonn (JAV), 2. J.Mancuso (JAV), 3. E.Gorgl (Austrija). Nuo Vankuverio iki Sočio 2011 m. pasaulio čempionate: 1. E.Gorgl (Austrija), 2. L.Vonn (JAV), 3. M.Riesch (Vokietija). 2013 m. pasaulio čempionate: 1. M.Rolland (Prancūzija), 2. N.Fanchini (Italija), 3. M.Hofl-Riesch (Vokietija). Pasaulio taurės lyderės Bendra įskaita: 1. M.Hofl-Riesch (Vokietija), 2. T.Weirather (Lichtenšteinas), 3. A.Fenninger (Austrija). Greitojo nusileidimo įskaita: 1. M.Hofl-Riesch (Vokietija), 2. T.Weirather (Lichtenšteinas), 3. M.Kaufmann-Abderhalden (Šveicarija).

Associated Press“ prognozė: 1. M.Hofl-Riesch (Vokietija), 2. T.Maze (Slovėnija), 3. J.Mancuso (JAV).

Kovos dėl medalių Dailusis čiuožimas. Poros Antradienį atlikę trumpąją programą, dailiojo čiuožimo porų varžybų dalyviai trečiadienį teisėjams ir žiūrovams pristatys laisvąją. Prieš ją jau beveik neliko abejonių, kad olimpinis auksas liks Rusijoje – pirmąją vietą užtikrintai užima rusai Tatjana Volosožar ir Maksimas Trankovas, kuriems tikriausiai nesutrukdytų net ir viena kita šiurkšti klaida. Taip pat tvirtai antroje vietoje gali jaustis vokiečiai Aliona Savčenko ir Robinas Szolkowy. Kitas poras skiria mažiau balų, o kol kas trečiąją poziciją užimantiems rusams Ksenijai Stolbovai ir Fiodorui Klimovui didžiausią grėsmę kelia kinai Pang Qing ir Tong‘as Jianis bei kanadiečiai Meagan Duhamel ir Ericas Radfordas. Vankuveryje: 1. Shen Xue ir Zhao Hongbo (Kinija), 2. Pang Qing ir Tong‘as Jianis (Kinija), 3. A.Savčenko ir R.Szolkowy (Vokietija). Nuo Vankuverio iki Sočio 2011 m. pasaulio čempionate: 1. A.Savčenko ir R.Szolkowy (Vokietija), 2. T.Volosožar ir M.Trankovas (Rusija), Pang Qing ir Tong‘as Jianis (Kinija). 2012 m. pasaulio čempionate: 1. A.Savčenko ir R.Szolkowy (Vokietija), 2. T.Volosožar ir M.Trankovas (Rusija), 3. N.Takahashi ir M.Tranas (Japonija). 2013 m. pasaulio čempionate: 1. T.Volosožar ir M.Trankovas (Rusija), 2. A.Savčenko ir R.Szolkowy (Vokietija), 3. M.Duhamel ir E.Radfordas (Kanada). Didžiojo prizo nugalėtojai: 1. A.Savčenko ir R.Szolkowy (Vokietija), 2. T.Volosožar ir M.Trankovas (Rusija), 3. Pang Qing ir Tong‘as Jianis (Kinija).

Associated Press“ prognozė: 1. T.Volosožar ir M.Trankovas (Rusija), 2. A.Savčenko ir R.Szolkowy (Vokietija), 3. Pang Qing ir Tong‘as Jianis (Kinija).

Kovos dėl medalių Greitasis čiuožimas. Vyrų 1000 m

Greičiausiu pasaulio čiuožėju neretai vadinamas amerikietis Shani Davisas kelionei į Sočį rengėsi mintyse matuodamasis trečią olimpinį aukso medalį 1000 m lenktynėse.  Tačiau kuo labiau artėjo Sočio žaidynės, tuo dažniau Turino ir Vankuverio olimpinis čempionas sulaukdavo varžovų signalų, kad jis jau nėra neginčytinai pajėgiausias savo stipriausiame nuotolyje. Sh Davisą privertė sunerimti ir praėjusių metų pasaulio čempionatas, kuriame jis atsiliko nuo kazachstaniečio Deniso Kuzino ir korėjiečio Mo Tae-Bumo, bet dar labiau – šių metų pasaulio sprinto čempionatas ir paskutinis ikiolimpinis pasaulio taurės etapas, kuriame Kazachstano ir Korėjos čiuožėjai vėl buvo greitesni negu Sh.Davisas. Mo Tae-Bumas trečiadienį bus itin piktas. Pirmadienį jis patyrė triuškinamą nesėkmę 500 m varžybose, kuriose buvo laikomas favoritu, bet liko be medalio. 1000 m lenktynės parodys ar tai buvo nelemtas atsitiktinumas, ar korėjietis nėra tinkamai pasirengęs Sočio žaidynėms. 1000 m distancijoje vėl aukščiausią tikslą sau kels ir dukart trumpesnio nuotolio Sočio olimpinis čempionas olandas Michelis Mulderis. Olandų rezultatai šiose žaidynėse kol kas yra fantastiški (jie abiejose vyrų rungtyse laimėjo visus medalius) ir M.Mulderis stengsis pratęsti Nyderlandų čiuožimo pasaką. Vankuveryje: 1. Sh.Davisas (JAV), 2. Mo Tae-Bumas (Korėja), 3. Ch.Hedrickas (JAV). Nuo Vankuverio iki Sočio 2011 m. pasaulio čempionate: 1. Sh.Davisas (JAV), 2. K.Nuisas (Nyderlandai), 3. S.Groothuisas (Nyderlandai). 2012 m. pasaulio čempionate: 1. S.Groothuisas (Nyderlandai), 2. K.Nuisas (Nyderlandai), 3. Sh.Davisas (JAV). 2013 m. pasaulio čempionate: 1. D.Kuzinas (Kazachstanas), 2. Mo Tae-Bumas (Korėja), 3. Sh.Davisas (JAV). Pasaulio taurės lyderiai 1000 m lenktynių įskaita: 1. Sh.Davisas (JAV), 2. M.Mulderis (Nyderlandai), 3. D.Kuzinas (Kazachstanas).

Associated Press“ prognozė: 1. Sh.Davisas (JAV), 2. M.Mulderis (Nyderlandai), 3. B.Hansenas (JAV).

Kovos dėl medalių Rogutės. Vyrų dvejetai

Vokietijos rogutininkai Sočio olimpinėse žaidynėse jau laimėjo vyrų ir moterų vienetų lenktynes. Po vyrų dvejetų varžybų aukščiausiai vėl turėtų kilti Vokietijos vėliava. Abi vokiečių poros aiškiai dominavo pasaulio taurės varžybose, o geriausio sezono dvejeto prizą laimėjusiems Tobiasui Wendliui ir Tobiasui Arltui konkurenciją sudarė tik jų tautiečiai Toni Eggertas ir Sascha Beneckenas. Už vokiečių nugarų klaustukų daugiau. Laimėti bronzos medalius pretenduoja dvi italų ir dvi austrų poros. Praėjusiose olimpinėse žaidynėse sidabro medalius iškovoję latviai Andris ir Juris Šicai pamažu užleido pozicijas. 2011 metų pasaulio čempionate jie dar buvo apdovanoti bronzos medaliais, bet šį sezoną pasaulio taurės varžybose užėmė tik 9-ąją vietą. Vankuveryje: 1. A.Lingeris ir W.Lingeris (Austrija), 2. A.Šicas ir J.Šicas (Latvija), 3. P.Leitneris ir A.Reschas (Vokietija). Nuo Vankuverio iki Sočio 2011 m. pasaulio čempionate: 1. A.Lingeris ir W.Lingeris (Austrija), 2. Ch.Oberstolzas ir P.Gruberis (Italija), 3. A.Šicas ir J.Šicas (Latvija). 2012 m. pasaulio čempionate: 1. A.Lingeris ir W.Lingeris (Austrija), 2. T.Eggertas ir S.Beneckenas (Vokietija), 3. P.Penzas ir G.Fischleris (Austrija). 2013 m. pasaulio čempionate: 1. T.Wendlis ir T.Arltas (Vokietija), 2. T.Eggertas ir S.Beneckenas (Vokietija), 3. A.Lingeris ir W.Lingeris (Austrija). Pasaulio taurės nugalėtojai: 1. T.Wendlis ir T.Arltas (Vokietija), 2. T.Eggertas ir S.Beneckenas (Vokietija), 3. Ch.Oberstolzas ir P.Gruberis (Italija).

Associated Press“ prognozė: 1. T.Wendlis ir T.Arltas (Vokietija), 2. T.Eggertas ir S.Beneckenas (Vokietija), 3. P.Penzas ir G.Fischleris (Austrija).

Kovos dėl medalių Šiaurės dvikovė. Normalus tramplinas

Šiaurės dvikovės varžybose du poolimpinius sezonus beveik neįveikiamas buvo Vankuverio žaidynių čempionas prancūzas Jasonas Lamy-Chappuis. Tačiau praėjusį sezoną vokietis Ericas Frenzelis paprašė jo trauktis iš lyderio pozicijos, nutraukė prancūzo viešpatavimą ir pats pirmą kartą iškovojo pasaulio taurę. Šią žiemą E.Frenzelis vėl yra aiškus pasaulio taurės lyderis (jis jau užsitikrino šį prizą, nors iki varžybų pabaigos dar liko keturi etapai) ir pagrindinis Sočio žaidynių favoritas. Vis dėlto Sočyje savo pranašumą reikės įrodinėti iš naujo, o vokiečiui įgyvendinti jo planus bandys sutrukdyti ne tik J.Lamy-Chapuis, bet ir antrąją vietą pasaulio taurės lentelėje užimantis japonas Akito Watabe, ir net keturi pirmajame dešimtuke esantys norvegai: Haavardas Klemetsenas, Magnusas Moanas, Magnusas Krogas ir Mikko Kokslienas. Be to, per olimpines žaidynes ir pasaulio čempionatus favoritų ramybę dažnai sudrumsčia pasaulio taurės etapuose rečiau laimintys austrai, tarp kurių šiuo metu geriausiai pasirengęs yra Wilhelmas Deniflis. Vankuveryje: 1. J.Lamy-Chappuis (Prancūzija), 2. J.Spillane‘as (JAV), 3. A.Pittinas (Italija). Nuo Vankuverio iki Sočio 2011 m. pasaulio čempionate: 1. E.Frenzelis (Vokietija), 2. T.Edelmannas (Vokietija), 3. F.Gottwaldas (Austrija). 2013 m. pasaulio čempionate: 1. J.Lamy-Chappuis (Prancūzija), 2. M.Stecheris (Austrija), 3. B.Kircheisenas (Vokietija). Pasaulio taurės lyderiai: 1. E.Frenzelis (Vokietija), 2. A.Watabe (Japonija), 3. H.Klemetsenas (Norvegija).

Associated Press“ prognozė: 1. E.Frenzelis (Vokietija), 2. H.Klemetsenas (Norvegija), 3. M.Moanas (Norvegija). Kovos dėl medalių Snieglentės. Moterų šuoliai rampa Vankuveryje: 1. T.Bright (Australija), 2. H.Teter (JAV), 3. K.Clark (JAV). Nuo Vankuverio iki Sočio 2011 m. pasaulio čempionate: 1. H.Crawford (Australija), 2. U.Haller (Šveicarija), 3. Jiayu Liu (Kinija). 2013 m. pasaulio čempionate: 1. A.Gold (JAV), 2. H.Crawford (Australija), 3. S.Rodriguez (Prancūzija).

Associated Press“ prognozė: 1. K.Clark (JAV), 2. T.Bright (Australija), 3. A.Gold (JAV).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.