EUROLYGA 2023

D.Stagniūnas Sočyje laukia vestuvių, I.Tobias - draugo iš JAV

Lrytas.lt spec. korespondentas, Sočis

I.Tobias buvo gerai nusiteikusi.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr.
I.Tobias buvo gerai nusiteikusi.<br>A.Pliadžio (LTOK) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Feb 14, 2014, 12:45 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:55 AM

Kol Isabella Tobias treniruočių salėje ant ledo sukosi šalia Deivido Stagniūno, iš jos veido nedingo žavi šypsena. Po kiekvieno šokio ji linksmai niūniuodavo salėje grojančios dainos žodžius, o stebintiems treniruotę mojavo ir kėlė į viršų nykščius.

„Gerai, labai gerai", - paklausta, kaip jaučiasi artėjant olimpiniam debiutui, lietuviškai ištarė šokėja.

Lietuvos piliete lygiai prieš du mėnesius tapusi ir į olimpiados traukinį kartu su Deividu Stagniūnu paskutinę akimirką įšokusi 22-ejų šokėja sulaukia daug dėmesio, bet įtampos nejaučia.

„Visiškai nesijaudinu, o mėgaujuosi tuo, kas dabar vyksta. Nejaučiame jokio spaudimo, tik norime sukurti gražų reginį visiems Lietuvos žmonėms, kad jie tuo didžiuotųsi", - sakė Niujorke gimusi I.Tobias.

Laukti liko nedaug - pirmasis D.Stagniūno ir I.Tobias pasirodymas - vasario 16-ąją, sekmadienį, kai poros atliks trumpąją programą. Po burtų, kuriuos traukė ir Lietuvos dailiojo čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė, paaiškėjo, kad Lietuvos pora ant ledo pasirodys vienuolikta.

Po varžybų šokėjai skubės į Sočį, kur Lietuvos olimpinė delegacija švęs Valstybės dieną.

„Švęsime, tikrai švęsime su visa komanda", - pažadėjo D.Stagniūnas.

Šokėjai žada švęsti ne tik Vasario 16-ąją, bet ir meilės dieną. Vasario 14-oji, Valentino diena, neaplenkė ir olimpiniu ritmu Sočyje gyvenančių sportininkų.

„Bus vestuvės, - patikino D.Stagniūnas, paklaustas, kaip švęs Valentino dieną. - Šiandien olimpiniame kaimelyje visiems sportininkams galima susituokti. Vestuvės galios tik olimpiniame kaimelyje - išėjus iš jo santuoka nebegalioja. Bet būsiu vedęs."

„Taip, taip, mes tuoksimės", - pažvelgusi į šokių partnerį nusijuokė I.Tobias. - Juk per treniruotę buvau su balta suknele."

„Mes kaip brolis ir sesuo. Nors, aišku, ji norėtų kad būtume pora", - rimtu veidu ištarė D.Stagniūnas.

„Kurgi ne! - juokėsi I.Tobias. - Manau, kad jis to norėtų".

Tuo metu už linksmai nusiteikusių ir pokštaujančių Lietuvos šokėjų nugarų ant ledo sukosi ir varžyboms ruošėsi D.Stagniūno mergina Madison Chock. Ji su šokėju Evane Batesu atstovauja JAV ir sekmadienį taps Lietuvos poros varžovais.

Prieš keletą mėnesį teigusi, kad jos širdis laisva, I.Tobias atskleidė, kad jau turi draugą, kuris į Sočį iš Detroito atvyks sekmadienį.

„Dabar mes jau abu užimti", - šyptelėjo D.Stagniūnas.

Antrasis pasirodymas ant „Iceberg" arenos ledo vyks pirmadienį - poros pristatys laisvąją programą.

- Kaip jaučiatės artėjant olimpiniam debiutui? - lrytas.lt paklausė D.Stagniūno.

- Treniruotė praėjo labai gerai, o didelio jaudulio nejaučiame. Atrodo, kad tai - tokios pat varžybos kaip visada. Einame ir dirbame savo darbą.

- Ar jums svarbu, kurią vietą užimsite?

- Svarbiausia gerai čiuožti. Jeigu taip ir padarysime, tikiu, viskas bus gerai. Kovojame pirmiausia dėl savęs, negalvojame apie tai, ką sako ar mąsto kiti.

- Trims dienoms buvote išvykę treniruotis į Maskvą, nes Olimpiniame parke treniruočių grafikas - labai įtemptas. Tai nesutrukdė ruoštis varžyboms?

- Ne. Maskva nuo čia netoli, skrydis trunka tik 1 val. 45 min. Į Sočį grįžome trečiadienį, vakar buvo laisva diena. Išsimiegojome ir pailsėję atvykome į treniruotę.

- Ar esate patenkinti gyvenimo sąlygomis?

- Jos puikios - kambariai dideli, lovos patogios, maistas geras. Viskas švaru.

- Ar stebite kitų Lietuvos olimpinės rinktinės narių startus?

- Taip. Vakar stebėjome biatlonininką T.Kaukėną, kuris labai puikiai pradėjo, bet pabaigoje tris kartus prašovė. Kai buvome Maskvoje, per televizorių stebėjome Isabellos kambario draugės Agnės Sereikaitės varžybas. Matėme, kad ji pirmavo, bet vėliau nepasisekė. Gaila. Visada stengiamės pažiūrėti, kaip sekasi lietuviams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.