EUROLYGA 2023

I.Tobias mama didžiuojasi vilkėdama aprangą su užrašu „Lietuva”

„Negaliu patikėti, kad šioje arenoje čiuoš Isabella ir Deividas“, - Olimpiniame parke žvelgdama į spindinčią „Iceberg“ arena ištarė Maddie Tobias.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-16 12:46, atnaujinta 2018-02-16 06:15

Isabellos Tobias mama bus pati didžiausia Lietuvos dailiojo čiuožimo poros gerbėja sekmadienio vakarą, kai ant olimpinio ledo pasirodys D.Stagniūnas ir I.Tobias.

Žaliomis Lietuvos olimpiečių striukėmis vilkintys I.Tobias tėvai Maddie ir Stephenas, dėl savo dukters debiuto olimpiadoje į Rusiją atvykę iš Niujorko, Sočyje primena ne amerikiečių porą, o aistruolius iš Lietuvos.

Kartu su Isabella ilgą ir sudėtingą kelią olimpiados link ėję Maddie ir Stephenas buvimą Sočyje laiko visos šeimos svajonės išsipildymu.

„Matyti juos ant ledo su olimpiniais žiedais bus ypatinga akimirka" - šypsojosi M.Tobias.

Dailiojo čiuožimo poros sekmadienio vakarą atliks trumpąją programą, o pirmadienį vakare vyks šokėjai pristatys laisvąją programą. Sekmadienį, 17 val. Lietuvos laiku, prasidėsiančiose varžybose D.Stagniūnas ir I.Tobias pasirodys vienuolikti.

- Ar jums labai neįtikėtina, kad dabar esate Sočyje, Olimpiniame parke? - M.Tobias paklausė „Lietuvos ryto" televizijos laidos „Olimpinių žaidynių karštligė" vedėja R.Stankevičiūtė.

- Tai yra svajonė. Apie tai Isabella svajojo nuo mažens, kai dar buvo penkerių. Todėl būti čia atrodo nerealu.

- Ar jaudinsitės, kai Isabella ir Deividas sekmadienį pasirodys ant ledo?

- Jau esu mačiusi jų pasirodymus ir juos stebėdama visada jaudinuosi. Turbūt šį kartą jaudinsiuosi šiek tiek labiau (juokiasi). Matyti juos ant ledo su olimpiniais žiedais bus ypatinga akimirka.

- Kiek žmonių jūsų klausė, ar neišprotėjote, kad keliaujate į Rusiją, kur aktualios saugumo problemos?

- Negali gyventi baimėje. Kai Isabella buvo maža mergaitė, nuvežiau ją į Solt Leik Sičio olimpiadą. Tai vyko praėjus keturiems mėnesiams po rugsėjo 11-osios įvykių. O mes gyvenome Niujorke. Visiems atrodė, kad aš išprotėjau. O aš pasakiau, kad jai devyneri, ji užsiiminėja olimpine sporto šaka.

Ji čiuožia kasdien nuo 5 ar 6 metų, todėl mes važiuojame. Nebijojau tada, nebijau ir dabar.

- Ar jaučiate, kad čia saugumas - didesnis nei įprastai?

- Rusijoje jau esu buvusi keletą kartų ir visada čia jausdavausi saugi. Čempionatuose, kurie vykdavo Rusijoje, visada būdavo saugu. Net nekilo mintis, ar mums su vyru važiuoti į Sočį. Visus darbus galima atlikti ir internetu, todėl mums nebuvo sudėtinga pasiimti atostogų.

- Sakėte, kad apsistojote kruiziniame laive. Iš kur jis?

- Mes tik gruodžio mėnesį, kai Isabella gavo Lietuvos pilietybę, sužinojome, kad važiuosime į olimpiadą. Tuo metu jau buvo sunku gauti bilietų skrydžiams, nebebuvo viešbučių. Bet suradome kruizinius laivus, kuriuos atplukdyti į Sočį užsakė Rusijos valdžia. Jų daug. Keli prišvartuoti Adleryje, o dauguma - Sočyje.

- Kaip amerikiečiai vertina faktą, kad I.Tobias olimpiadoje atstovaus Lietuvai?

- Daugybė sportininkų keičia šalis, todėl amerikiečiams nėra svarbu, kad Isabella atstovaus Lietuvai. Jie ja didžiuojasi ir Niujorke, ir Mičigane. Svarbiausia yra atsidavimas, sunkus darbas ir susikaupimas, reikalingas tam, kad čia patektum.

- Sočyje vilkite žalią Lietuvos olimpinės rinktinės striukę. Ar prieš penkerius metus galėjote įsivaizduoti, kad taip bus?

- Žinoma, apie tai net nepagalvojau. Tačiau Isabella labai kantriai to siekė. Ji pradėjo treniruotis pas garsųjį trenerį Igorį Špilbandą, kuris labai norėjo, kad Isabella čiuožtų su Deividu. Nusprendėme paklausyti trenerio, o Deividas kaip tik tuo metu buvo be šokių partnerės.

- Turbūt po to apie Lietuvą daug ką sužinojote?

- Taip. Bet ypač daug sužinojo Isabella. Ji labai atsakingai mokėsi lietuvių kalbos ir jai tai patiko.

- Didžiuojatės vilkėdama užrašą „Lietuva”?

- Labiau didžiuotis neįmanoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.