EUROLYGA 2023

I.Tobias: „Teisėjai nebuvo dosnūs“ (papildyta)

Lrytas.lt spec. korespondentas, Sočis

D.Stagniūnas ir I.Tobias už trumpąją programą gavo 56,40 balo.<br>AP nuotr.
D.Stagniūnas ir I.Tobias už trumpąją programą gavo 56,40 balo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Feb 16, 2014, 7:13 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:53 AM

Po 2 min. 57 sek. trukusio šokio ant olimpinio ledo Isabella Tobias kelioms sekundėms apsikabino Deividą Stagniūną, o netrukus į areną pradėjo skrieti pliušiniai žaisliukai. Ilgai lauktas olimpinis debiutas įvyko.

Sekmadienio vakarą „Iceberg" arenoje Lietuvos šokių ant ledo pora fokstroto ir kvikstepo ritmu atliko trumpąją programą. 22 metų Lietuvos pilietybę turinti amerikietė ir 28 metų lietuvis už savo pasirodymą gavo 56,40 balo. Tai mažiau nei geriausias šio sezono rezultatas (56,76) ir tolokai nuo jų rekordinio pasiekimo (59,66).

Trumpojoje programoje I.Tobias ir D.Stagniūnas užėmė septynioliktąją vietą.

Tikėjosi daugiau taškų

„Teisėjai nebuvo dosnūs, jokių dovanų negavome", - po pasirodymo sakė I.Tobias. Tačiau plati šypsena nedingo iš jos veido: „Liko vienas pasirodymas - varžybos dar nebaigtos."

Pelnytų taškų Lietuvos porai užteko, kad jie galėtų pasirodyti ant ledo ir pirmadienio vakarą ir atlikti laisvąją programą. Iš 24 porų ten patenka 20.

Emocingai ant ledo šokusių čiuožėjų veidai pasirodymo metu švytėjo, tačiau paskelbus rezultatus jų reakcija išdavė, kad tikėtasi didesnio įvertinimo.

„Viskas gerai, treneriai patenkinti, grubių klaidų nepadarėme. Reikia pažiūrėti, kaip yra su taškais. Galvojome gauti truputėlį daugiau, bet yra dar laisvoji programa. Pagal rezultatus visi varžovai yra šalia", - kalbėjo D.Stagniūnas.

Lietuvai - sveikinimai

„Su gimtadieniu, Lietuva!", - po šokio į televizijos kameras šūktelėjo I.Tobias. Lietuva sveikinimų sulaukė ne tik iš šokėjų, bet ir iš arenoje esančių žiūrovų. Per varžybų pertrauką pranešėjas priėjo prie trispalvėmis išsipuošusių sirgalių ir iš jų sužinojęs, kad Vasario 16-oji yra valstybinė šventė Lietuvai, paragino žiūrovus plojimais pasveikinti mūsų šalį.

„Tiesiog labai džiaugiuosi, kad esu čia. Norėjome padovanoti savo šokį visiems Lietuvos žmonės nepriklausomybės dienos proga. Viską atlikome iš širdies", - sakė I.Tobias.

Po pasirodymo į persirengimo kambarį traukę Lietuvos šokėjai šluostėsi žliaugianti prakaitą, tačiau nusimesti tvarkingai apvilktų kostiumų iš karto nepavyko - teko atsakyti ir į Lietuvos, ir į JAV žurnalistų klausimus.

„Kai pračiuoži, ir širdis plaka stipriau, ir labai karšta, todėl norisi kuo greičiau atsilaisvinti pačiūžas, nes jos stipriai suveržtos. Ir dar burna džiūsta", - sakė D.Stagniūnas.

„Atleiskite, kad skubame - čia gerokai karščiau nei įprastai", - žaliu Lietuvos olimpinės aprangos kostiumu save vėdindama tarė I.Tobias.

Vienuolikti sekmadienio vakarą pasirodę D.Stagniūnas ir I.Tobias po savo šokio neskubėjo į netoliese esantį olimpinį kaimelį - jiems „Iceberg" arenoje reikėjo sulaukti varžybų pabaigos, nes po jų buvo traukiami burtai, kuriems sportininkams bus atlikta dopingo kontrolė.

Pirmadienio rytą Lietuvos šokėjų ant ledo poros laukia treniruotė, vakare - varžybos, po kurių paaiškės galutinė vieta Sočio olimpiadoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.