EUROLYGA 2023

Rusai tarkuoja įvarčio į JAV vartus neįskaičiusį teisėją

„Teisėją į muilą“, – dėl JAV ir Rusijos ledo ritulio rinktinių mačui teisėjavusio amerikiečio Brado Meierio sprendimo piktinosi rusai. Sočio šeimininkų gerbėjai tokį plakatą iškėlė per protestą prie JAV ambasados Maskvoje. Rusai širsta dėl šeštadienį ledo ritulio turnyre Sočio olimpinėse neužskaityto įvarčio į amerikiečių vartus, kuris rusams greičiausiai būtų atnešęs pergalę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 17, 2014, 8:33 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:46 AM

Po pralaimėjimo amerikiečiams po baudinių serijos, rusai nusprendė, kad šaltasis karas grįžo, rašo „Associated Press“.

Protestą prie JAV ambasados Maskvoje suorganizavo Kremliaus partijos jaunimo grupė. Demonstrantai buvo apsirengę Rusijos ledo ritulio rinktinės marškinėliais. Protestuodami gerbėjai tarkavo muilą.

Tiesa, tarptautinės ledo ritulio federacijos teisėjų inspektorius iš Rusijos Konstantinas Komisarovas patvirtino, kad B.Meieris nesuklydo priimdamas sprendimą neįskaityti įvarčio. Tačiau tai neguodžia rusų ledo ritulio aistruolių.

Pavyzdžiui, rungtynes komentavę Rusijos apžvalgininkai po neįskaityto įvarčio ilgai kalbėjo apie B.Meierio pilietybę. Sąmokslo teoriją įžvelgė populiariausias Rusijos dienraštis „Komsomolskaja Pravda“, rašęs, kad JAV vartininkas tyčia pastūmė savo vartus. Būtent dėl to, kad vartai nebuvo savo vietoje, galingas rusų smūgis nebuvo įskaitytas.

„JAV teisėjas ir tarptautinės federacijos marionetė atėmė iš mūsų pelnytą pergalę“, – rašė „Komsomolskaja Pravda“.

Viena Rusijos pokalbių laida daug diskusijų sukėlusiam sprendimui skyrė visą valandą.

„Kodėl teisėjauti mačui jie paskyrė amerikietį, o ne rusą?“ – JAV arbitro paskyrimu piktinosi Rusijos parlamento narys Aleksejus Puškovas.

Tuo tarpu pats Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nustebino ramybe ir suprantingumu.

„Jei vartai buvo pajudėję, reikėjo stabdyti mačą, – sakė mažiausiai 50 milijardų JAV dolerių į Sočio olimpines žaidynes investavusios šalies prezidentas. – Net jei teisėjas ir suklydo, nereikėtų jam klijuoti etikečių. Nepamirškite, kad sporte svarbu ne tik drąsa, bet ir sėkmė.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.