EUROLYGA 2023

Reakcija į transeksualą Sočyje – pyktis, pokštai ir sulaikymas

Pirmadienį moterų ledo ritulio varžybas norėjęs pamatyti Italijos transeksualas, buvęs politikas Vladimiras Luxuria, buvo išvarytas iš „Šaiba“ arenos. Pareigūnų dėmesį buvęs Italijos parlamento narys, užsidėjęs didelį vaivorykštės spalvų galvos apdangalą, atkreipė arenos prieigose šaukdamas „Gerai būti gėjumi“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-18 10:16, atnaujinta 2018-02-16 04:28

Dvi valandas po Sočio parką vaikščiojęs ir tiek rusiškai, tiek angliškai rėkavęs transeksualas iš pradžių sulaukė praeivių susidomėjimo. Reakcija buvo ir teigiama, ir neigiama.

Kai kurie rusai šmaikščiai fotografavosi kartu su V.Luxuria, kiti tiesiog abejingai stebėjo, o viena jaunų rusų grupelė pažėrė grasinimų.

„Transai – nėra gerai“, – laužyta anglų kalba į televizijos kamera šaukė jie.

Kai V.Luxuria pateko į ledo ritulio areną, savanoriai parodė, kur jam sėsti. Tačiau netrukus prisistatė keturi neuniformuoti vyrai, ėmę šaukti: „Išveskite ją!“

Italą palydėjo iki automobilių aikštelės, kur jį pasiėmė policijos pareigūnai. Kur ir kodėl V.Luxuria buvo sulaikytas, neskelbiama.

Rusijoje draudžiama gėjų propaganda. Tiesa, nors buvo tikimąsi, kad žaidynių metu Sočį užplūs homoseksualų aktyvistų protestų banga, žiemos olimpinių žaidynių sostinėje pakankamai ramu.

„Man svarbu ginti lesbiečių, gėjų ir transeksualų teises visame pasaulyje“, – tvirtino V.Luxuria.

V.Luxuria tikino, kad jį buvo sulaikę ir sekmadienio vakarą. Esą nuovadoje policininkai liepė jai nebevilkėti tokių drabužių, palaikančių gėjų teises. Patys pareigūnai neigė sulaikę italą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.