EUROLYGA 2023

Sočio dienoraštis: kas vyks vasario 19-ąją

Tarp Lietuvos sportininkų ilgiausiai starto Sočio olimpinėse žaidynėse laukė kalnų slidininkas Rokas Zaveckas. 17-mečio vilniečio rytas turėtų išaušti trečiadienį.

Dvyliktoji Sočio žaidynių diena žada nemažai intrigų.<br>AP nuotr.
Dvyliktoji Sočio žaidynių diena žada nemažai intrigų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Feb 19, 2014, 12:05 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:54 AM

Iš viso vasario 19-ąją sportininkai kovos dėl aštuonių medalių komplektų slidinėjimo, biatlono, kalnų slidinėjimo, greitojo čiuožimo, bobslėjaus ir snieglenčių varžybose.

Lietuvių startai

Kalnų slidinėjimas. Vyrų slalomas milžinas

Jauniausias Lietuvos olimpietis Rokas Zaveckas pirmą kartą startuos kartu su savo sporto šakos lyderiais. Jei visi kiti į Sočį išvykę lietuviai jau iki tol buvo dalyvavę bent viename pasaulio čempionate ar pasaulio taurės etape, tai R.Zaveckas tokios patirties visai neturi.

Aukščiausio rango varžybos, kuriose dalyvavo 17-metis kalnų slidininkas, yra Europos taurė – savotiška antroji pasaulio kalnų slidinėjimo lyga. Tačiau ir per jas R.Zaveckas varžėsi vos viename etape (šių metų sausį Austrijos miestelyje Celyje prie Ežero), o baigti pirmosios slalomo mižino trasos lietuviui nepavyko.

Favoritai. Slalomo milžino varžybų protokole yra 109 sportininkai, tarp jų – Indijos, Pakistano, Kaimanų Salų, Tailando, Zimbabvės atstovai.

Žinoma, minėtų valstybių slidininkų tikslas yra minimalus: pasiekti finišą ir aplenkti bent vieną kitą varžovą. O dėl medalių kovos tradicinių kalnų slidinėjimo šalių Austrijos, Šveicarijos, Prancūzijos, Italijos, Vokietijos, Norvegijos, JAV sportininkai.

Dvejose praėjusiose pasaulio pirmenybėse šios rungties trasose greičiausias buvo amerikietis Tedas Ligety. Šį sezoną jis šliuožia taip pat sėkmingai, pasaulio taurės slalomo milžino įskaitoje atsilieka tik nuo austro Marcelio Hirscherio bei prancūzo Alexis Pinturault, o paskutinėse priešolimpinėse lenktynėse užėmė pirmąją vietą (beje, antras ir trečias Šveicarijos kalnų kurorte Sankt Morice buvo M.Hirscheris ir A.Pinturault).

Trečiadienio varžybos bus įdomios dėl dviejų veteranų pasirodymo. Austrai nusprendė suteikti šansą šį sezoną pasaulio taurės varžybose nežibėjusiam 35 metų Benjaminui Reichui, o amerikiečiai vis dar daug tikisi iš 36 metų Bode Millerio.

Įdomu, kad Turino žaidynių slalomo milžino čempionui B.Reichui ši rungtis Sočyje bus pirmoji, o B.Milleris dalyvavo visose varžybose ir supermilžino trasoje iškovojo bronzos medalį.

Startuoti rengiasi ir Vankuverio žaidynių slalomo milžino čempionas šveicaras Carlo Janka bei prieš ketverius metus sidabro medalį laimėjęs Kjetilas Jansrudas.

Lietuvių rezultatai praėjusiose žaidynėse

2006 m. – V.Rumiancevas diskvalifikuotas.

2010 m. – 59. V.Rumiancevas.

Vankuveryje: 1. C.Janka (Šveicarija), 2. K.Jansrudas (Norvegija), 3. A.L.Svindalas (Norvegija).

Nuo Vankuverio iki Sočio

2011 m. pasaulio čempionate: 1. T.Ligety (JAV), 2. C.Richard‘as (Prancūzija), 3. Ph.Schorghoferis (Austrija). V.Rumiancevas nefinišavo.

2013 m. pasaulio čempionate: 1. T.Ligety (JAV), 2. M.Hirscheris (Austrija), 3. M.Molggas (Italija). A.Tumas ir K.Janulionis iškrito atrankoje, S.Masalskas nefinišavo atrankoje.

Pasaulio taurės lyderiai

Bendroji įskaita: 1. M.Hirscheris (Austrija), 2. A.L.Svindalas (Norvegija), 3. A.Pinturault (Prancūzija).

Slalomo milžino įskaita: 1. M.Hirscheris (Austrija), 2. A.Pinturault (Prancūzija), 3. T.Ligety (JAV).

„Associated Press“ prognozė: 1. T.Ligety (JAV), 2. M.Hirscheris (Austrija), 3. A.Pinturault (Prancūzija).

Kovos dėl medalių

Biatlonas. Mišri estafetė

Sočio olimpinių žaidynių biatlono programoje asmeninės rungtys jau baigėsi. Liko tik trys estafetės.

Pirmoji estafetė – mišri, kurioje komandą sudaro dvi moterys ir du vyrai. Kiekvienas sportininkas po du kartus šaudys ugnies ruože, bet moterims reikės šliuožti po 6 km, vyrams – po 7,5 km.

Kad galėtų siekti medalių mišrios estafetės varžybose, šaliai užtenka turėti du stiprius biatlonininkus ir dvi stiprias biatlonininkes. O iš dviejų labai stiprių vyrų ir dviejų labai stiprių moterų galima sudaryti čempionų ketveriukę.

Pastaraisiais metais tokią ketveriukę sudarydavo Norvegija, kurios atstovai laimėjo aukso medalius trijuose iš eilės pasaulio čempionatuose. Nors šį sezoną norvegių moterų rezultatai kuklesni, šios šalies komanda turi labai gerų galimybių kovoti dėl tauriausių olimpinių apdovanojimų.

Beje, Sočyje po vieną asmeninį medalį laimėjo du norvegai (Ole Einaras Bjorndalenas ir Emilas Hegle Svendsenas) ir dvi norvegės (Tora Berger ir Tiril Eckhoff).

Labai pajėgi ir lygi Čekijos rinktinė, kurios moterų duetas (Gabriela Soukalova ir Veronika Vitkova) šiuo metu yra ko gero stipriausias pasaulyje. O olimpinius medalius laimėję Jaroslavas Soukupas ir Ondrejus Moravecas parodė, kad ir čekų vyrai – irgi ne iš kelmo spirti.

Milžiniškas Čekijos komandos galimybes atspindi pergalė vienintelėse šį sezoną surengtose mišrios estafetės lenktynėse per pasaulio taurės etapą (beje, tada antri liko norvegai, treti – ukrainiečiai).

Sočyje medalių badą jaučia buvusios pasaulio biatlono lyderės Vokietija (tarp prizininkų pateko tik Erikas Lesseris) ir Rusija (medalius laimėjo Jevgenijus Garaničevas ir Olga Viluchina), bet šių šalių sportininkai nuo lyderių atsilieka ne tiek daug, kad nekovotų dėl mišrios estafetės apdovanojimų.

Nors prancūzų moterys šį sezoną ženkliai atsitraukė, jos taip pat yra pakankamai patyrusios, kad nedaug atsiliktų nuo favoričių. O estafetę perėmus vyrams, ir ypač Sočyje tris medalius laimėjusiam Martinui Fourcade‘ui, Prancūzija gali pakilti iki labai aukštos vietos.

Kitos komandos yra daug prasčiau subalansuotos. Slovėnija tiek tarp vyrų, tiek tarp moterų turi tik po vieną aiškų lyderį, Lenkijos, Ukrainos, Baltarusijos ir Slovakijos rinktinėse daug stipresnė moterų pusė, Austrijos, Švedijos ir Kanados – vyrų.

Istorija. Pasaulio pirmenybėse mišrios estafetės varžybos rengiamos nuo 2005 metų. Iš pradžių nugalėtojai dažnai keitėsi: 2005 ir 2006 metais aukso medalius laimėjo Rusija, 2007 metais – Švedija, 2008 metais – Vokietija, 2009 metais – Prancūzija, 2010 metais – vėl Vokietija.

Tačiau trejus praėjusius metus čempione tapo viena komanda – Norvegija. Tiesa, visose trejose estafetėse šliuožė tik viena sportininkė – Tora Berger. Po du aukso medalius iškovojo Synnoeve Solemdal, Ole Einaras Bjorndalenas, Tarjei Bo ir Emilas Hegle Svendsenas.

Nuo Vankuverio iki Sočio

2011 m. pasaulio čempionate: 1. Norvegija, 2. Vokietija, 3. Prancūzija, ... 26. Lietuva.

2012 m. pasaulio čempionate: 1. Norvegija, 2. Slovėnija, 3. Vokietija, ... 25. Lietuva.

2013 m. pasaulio čempionate: 1. Norvegija, 2. Prancūzija, 3. Čekija, ... 24. Lietuva.

Pasaulio taurės lyderiai

Vyrų bendra įskaita: 1. M.Fourcade‘as (Prancūzija), 2. E.H.Svendsenas (Norvegija), 3. S.Schemppas (Vokietija).

Moterų bendra įskaita: 1. T.Berger (Norvegija), 2. D.Domračava (Baltarusija), 3. K.Makarainen (Suomija).

Vyrų tautų taurės įskaita: 1. Rusija, 2. Norvegija, 3. Austrija.

Moterų tautų taurės įskaita: 1. Ukraina, 2. Vokietija, 3. Norvegija.

„Associated Press“ prognozė: 1. Norvegija, 2. Čekija, 3. Rusija.

Kovos dėl medalių

Slidinėjimas. Vyrų komandų sprintas

Komandų sprintas yra jauniausia olimpinė slidinėjimo rungtis, kurios varžybos pirmą kartą buvo surengtos per 2006 metų Turino žaidynes.

Nors ši rungtis pavadinta komandų sprintu, jai labiau tiktų porų sprinto pavadinimas, nes komandą sudaro vos du slidininkai. Jie pasikeisdami turi nušliuožti šešis etapus, kurių ilgis skirtingose varžybose būna nuo 1 iki 1,8 km. Sočio žaidynėse per komandų sprinto varžybas bus šliuožiama klasikiniu stiliumi.

Trečiadienį su itin didelėmis ambicijomis prie starto linijos stos norvegai, patyrę fiasko estafetėse, kuriose medalių nelaimėjo nei jų vyrai, nei moterys.

Norvegijos vyrų duetą sudarys Sočio žaidynių asmeninio sprinto čempionas Ola Vigenas Hattestadas ir didžiausias šių žaidynių nusivylimas, nė vieno medalio kol kas nelaimėjęs Petteris Northugas.

Pagrindiniai jų varžovai bus švedai (jiems atstovaus asmeninio sprinto sidabro ir bronzos medalių laimėtojai Teodoras Petersonas ir Emilis Jonssonas) bei rusai (jų slidininkai Maksimas Vylegžaninas ir Nikita Kriukovas sausį laimėjo pasaulio taurės etapą).

Šliuožiant klasikiniu stiliumi netikėtumų gali pateikti kazachstaniečiai (Aleksejus Poltoraninas ir Nikolajus Čebotko) ir suomiai (Ilvo Niskanenas ir Sami Jauhojarvi), o šiltu oru puikiai parengti slides moka prancūzai (estafetės bronzos medalių laimėtojai Maurice‘as Manificat ir Jeanas-Marcas Gaillard‘as).

Visada pavojingas ir Sočyje du aukso medalius laimėjęs šveicaras Dario Cologna, kurio porininkas bus jo jaunesnysis brolis Gianluca Cologna.

Beje, praėjusiose žaidynėse komandų sprinto varžybas laisvuoju stiliumi laimėjo norvegai, kurių komandą sudarė P.Northugas ir Oysteinas Pettersenas.

Lietuvių rezultatai praėjusiose žaidynėse

2010 m. – 18. M.Vaičiulis ir M.Strolia.

Vankuveryje: 1. Norvegija, 2. Vokietija, 3. Rusija.

Nuo Vankuverio iki Sočio

2011 m. pasaulio čempionate: 1. Kanada, 2. Norvegija, 3. Rusija.

2013 m. pasaulio čempionate: 1. Rusija, 2. Švedija, 3. Kazachstanas.

Pasaulio taurės lyderiai

Bendra įskaita: 1. M.Johnsrudas Sundby (Norvegija), 2. Ch.A.Jespersenas (Norvegija), 3. A.Legkovas (Rusija).

Sprinto įskaita: 1. J.Wenzlis (Vokietija), 2. F.Pellegrino (Italija), 3. E.Brandsdalas (Norvegija). „Associated Press“ prognozė: 1. Rusija, 2. Norvegija, 3. Švedija.

Kovos dėl medalių

Slidinėjimas. Moterų komandų sprintas

Moterų komandų sprinto varžybose reabilituotis už estafetėje patirtą nesėkmę bandys Marit Bjorgen, kuriai padės Sočyje asmeninio sprinto sidabro medalį laimėjusi Ingvild Flugstad Ostberg.

Puikios sprinto specialistės yra amerikietės Kikkan Randall ir Sophie Caldwell (K.Randall pernai tapo šios rungties pasaulio čempione, bet su kita komandos drauge Jessica Diggins), vokietės pasaulio taurės sprinto lyderė Denise Herrmann ir Stephanie Bohler, slovėnės Katja Višnar ir Alenka Čebašek.

Sočyje labai gerai jaučiasi švedės Ida Ingemarsdotter ir Stina Nilsson (I.Ingemarsdotter su kita partnere tapo 2011 metų pasaulio čempione, o šeštadienį šliuožė auksinėje Švedijos estafetėje), o klasikinis stilius suteikia didelių galimybių lenkėms Justynai Kowalczyk ir Sylwiai Jaskowiec bei suomėms Aino-Kaisai Saarinen ir Kerttu Niskanen.

Vankuveryje: 1. Vokietija, 2. Švedija, 3. Rusija.

Nuo Vankuverio iki Sočio

2011 m. pasaulio čempionate: 1. Švedija, 2. Suomija, 3. Norvegija.

2013 m. pasaulio čempionate: 1. JAV, 2. Švedija, 3. Suomija.

Pasaulio taurės lyderės

Bendra įskaita: 1. Th.Johaug (Norvegija), 2. A.Jacobsen (Norvegija), 3. M.Bjorgen (Norvegija).

Sprinto įskaita: 1. D.Herrmann (Vokietija), 2. K.Randall (JAV), 3. I.Flugstad-Ostberg (Norvegija). „Associated Press“ prognozė: 1. Norvegija, 2. Švedija, 3. Suomija.

Kovos dėl medalių

Greitasis čiuožimas. Moterų 5000 m

Čekė Martina Sablikova ilgiausios čiuožimo distancijos lenktynėse daug metų neturėjo lygiaverčių varžovių. 5000 m rungtyje M.Sablikova laimėjo šešių pastarųjų pasaulio pirmenybių aukso medalius, buvo stipriausia per Vankuverio olimpines žaidynes, šį sezoną greičiausiai ratus suko pasaulio taurės etapuose.

Tačiau per olimpines žaidynes čekei teko sunerimti. Jos nerimo priežastis – olandė Ireen Wust, Sočyje jau aplenkusi M.Sablikovą kitoje ilgoje distancijoje. 3000 m varžybose pagrindinė favoritė M.Sablikova liko tik antra, o auksą iškovojo I.Wust (jos kolekcijoje taip pat yra du šių žaidynių sidabro medaliai, laimėti 1000 m ir 1500 m varžybose).

Čekijos čiuožėja nusprendė nejuokauti ir norėdama geriau pasirengti 5000 m lenktynėms netgi atsisakė dalyvauti 1500 m varžybose, kuriose taip pat galėjo kovoti dėl vietos ant garbės pakylos.

Dar viena ilgiausios distancijos favoritė vokietė Claudia Pechstein startavo 1500 m lenktynėse, bet po poros šimtų metrų suprato, kad aukštos vietos neužims, ir likusius ratus čiuožė lyg per lengvą treniruotę.

Trečiadienį šiai sportininkei atsipalaiduoti nebus kada. Į C.Pechstein pozicijas taikosi dar kelios čiuožėjos, tarp kurių pavojingiausios – kita vokietė Stephanie Beckert, ir olandė Yvonne Nauta.

Skaičiai. Vasario 9 dieną 40-metis italas Arminas Zoggeleris tapo pirmuoju pasaulio sportininku, per olimpines žaidynes (tiek žiemos, tiek vasaros) laimėjusiu šešis medalius vienos rungties varžybose. Jis iškovojo vienviečių rogučių bronzą, kurią pridėjo prie anksčiau laimėtų dviejų aukso, vieno sidabro ir dviejų bronzos medalių.

Trečiadienį pakartoti A.Zoggelerio rekordą bandys 41 metų C.Pechstein. Ji greitojo čiuožimo 5000 m varžybose laimėjo tris aukso (1994, 1998 ir 2002 metais), vieną sidabro (2006 metais) ir vieną bronzos (1992 metais) olimpinį medalį.

C.Pechstein yra iškovojusi apdovanojimų ir kitose rungtyse. Iš viso ji turi 9 olimpinius medalius (5 aukso, 2 sidabro ir 2 bronzos).

Beje, Vankuverio žaidynes vokietė praleido dėl diskvalifikacijos už dopingo vartojimą.

Vankuveryje: 1. M.Sablikova (Čekija), 2. S.Beckert (Vokietija), 3. C.Hughes (Kanada).

Nuo Vankuverio iki Sočio

2011 m. pasaulio čempionate: 1. M.Sablikova (Čekija), 2. S.Beckert (Vokietija), 3. C.Pechstein (Vokietija).

2012 m. pasaulio čempionate: 1. M.Sablikova (Čekija), 2. S.Beckert (Vokietija), 3. C.Pechstein (Vokietija).

2013 m. pasaulio čempionate: 1. M.Sablikova (Čekija), 2. I.Wust (Nyderlandai), 3. C.Pechstein (Vokietija).

Pasaulio taurės lyderės

Ilgų nuotolių įskaita: 1. M.Sablikova (Čekija), 2. C.Pechstein (Vokietija), 3. A.de Jong (Nyderlandai).

„Associated Press“ prognozė: 1. M.Sablikova (Čekija), 2. C.Pechstein (Vokietija), 3. Y.Nauta (Nyderlandai).

Kovos dėl medalių

Bobslėjus. Moterų dvivietės

Antradienį per du pirmuosius važiavimus greičiausiai skriejo Šiaurės Amerikos sportininkių valdomos ledrogės. Varžyboms pasiekus pusiaukelę pirmąją vietą užima amerikietės Elanos Meyers, antrąją – kanadietės Kaillie Humphries, trečiąją – amerikietės Jamie Greubel ekipažas.

Skirtumas tarp jų nėra nepanaikinamas, bet abu kartus trys lyderių ekipažai išsirikiavo taip pat, o tai, ko gero, rodo jėgų santykį „Sanki“ trasoje.

Kitos sportininkės smarkiai atsiliko. Vokietės Sandros Kiriasis bei netikėtai aukštai atsidūrusių belgės Elfje Willemsen ir olandės Esmės Kamphuis ekipažai medalių tikėtis galėtų nebent tuo atveju, jei kuri nors lyderių komanda padarytų kelias dideles klaidas.

Vankuveryje: 1. K.Humphries (Kanada), 2. H.Upperton (Kanada), 3. E.Pac (JAV).

Nuo Vankuverio iki Sočio

2011 m. pasaulio čempionate: 1. C.Martini (Vokietija), 2. Sh.Rohbock (JAV), 3. K.Humphries (Kanada).

2012 m. pasaulio čempionate: 1. K.Humphries (Kanada), 2. S.Kiriasis (Vokietija), 3. E.Meyers (JAV).

2013 m. pasaulio čempionate: 1. K.Humphries (Kanada), 2. E.Meyers (JAV), 3. S.Kiriasis (Vokietija).

Pasaulio taurės nugalėtojos: 1. K.Humphries (Kanada), 2. E.Meyers (JAV), 3. J.Greubel (JAV).

„Associated Press“ prognozė: 1. K.Humphries (Kanada), 2. E.Meyers (JAV), 3. J.Greubel (JAV).

Kovos dėl medalių

Snieglentės. Moterų lygiagretus slalomas milžinas

Vankuveryje: 1. N.Sauerbreij (Nyderlandai), 2. J.Iliuchina (Rusija), 3. M.Kreiner (Austrija). Nuo Vankuverio iki Sočio

2011 m. pasaulio čempionate: 1. A.Zavarzina (Rusija), 2. C.Riegler (Austrija), 3. D.Gunther (Austrija).

2013 m. pasaulio čempionate: 1. I.Labock (Vokietija), 2. J.Dujmovits (Austrija), 3. A.Kober (Vokietija).

„Associated Press“ prognozė: 1. J.Tudegeševa (Rusija), 2. T.Takeuchi (Japonija), 3. E.Ledecka (Čekija).

Kovos dėl medalių

Snieglentės. Vyrų lygiagretus slalomas milžinas

Vankuveryje: 1. J.J.Andersonas (Kanada), 2. B.Karlas (Austrija), 3. M.Bozzetto (Prancūzija). Nuo Vankuverio iki Sočio

2011 m. pasaulio čempionate: 1. B.Karlas (Austrija), 2. R.Margucas (Slovėnija), 3. R.Fischnalleris (Italija).

2013 m. pasaulio čempionate: 1. B.Karlas (Austrija), 2. R.Fischnalleris (Italija), 3. V.Wildas (Rusija).

„Associated Press“ prognozė: 1. J.J.Andersonas (Kanada), 2. S.Schochas (Šveicarija), 3. A.Prommeggeris (Austrija).

Ledo ritulys. Vyrai

Vyrų ledo ritulio turnyre trečiadienį įvyks ketvirtfinalio rungtynės. Dėl bilietų į pusfinalį kovos Švedija – Slovėnija, Suomija – Rusija, Kanada – Latvija ir JAV – Čekija.

Keturios stipriausios pirmojo etapo komandos (Švedija, JAV, Kanada ir Suomija) į ketvritfinalį pateko iškart.

Kitos aštuonios žaidė pirmajame atkrintamųjų varžybų etape. Jame Slovėnija nugalėjo Austriją 4:0, Rusija – Norvegiją 4:0, Latvija – Šveicariją 3:1, Čekija – Slovakiją 5:3.

Pusfinalio mačai bus žaidžiami vasario 21 dieną, rungtynės dėl bronzos – vasario 22-ąją, finalas – vasario 23-ąją.

Vankuveryje: 1. Kanada, 2. JAV, 3. Suomija.

Nuo Vankuverio iki Sočio

2011 m. pasaulio čempionate: 1. Suomija, 2. Švedija, 3. Čekija.

2012 m. pasaulio čempionate: 1. Rusija, 2. Slovakija, 3. Čekija.

2013 m. pasaulio čempionate: 1. Švedija, 2. Šveicarija, 3. JAV.

„Associated Press“ prognozė: 1. Kanada, 2. Rusija, 3. Švedija.

Dailusis čiuožimas. Moterys

Moterų dailiojo čiuožimo madas prieš keletą metų pradėjo diktuoti Azijos sportininkės. Per Turino žaidynes japonė Shizuka Arakawa tapo pirmąja olimpinį auksą iškovojusia azijiete, o Vankuveryje iš jos estafetę perėmė korėjietė Kim Yu-Na.

Maža to, nuo 2007 metų per pasaulio pirmenybes Japonijos ir Korėjos čiuožėjos kitų žemynų atstovėms aukso medalį atidavė tik kartą – 2012-aisiais planetos čempione tapo italė Carolina Kostner.

Sočyje irgi tikimasi, kad gražiausias programas pristatys dvi azijietės Kim Yu-Na ir japonė Mao Asada. Tiesa, korėjietės galimybėmis be priekaištų atlikti visus šuolius truputį abejojama, nes Vankuverio olimpinė čempionė dėl dešinės pėdos traumos šią žiemą praleido visas Didžiojo prizo varžybas.

Rusai laukia įspūdingo šio sezono sensacija tapusios Julijos Lipnickajos pasirodymo. Ji tautiečius jau nudžiugino per olimpines komandų varžybas, kuriose gavo daugiausia balų.

Labai atkakliai olimpinio medalio siekia 27 metų C.Kostner. Per šį olimpinį ciklą ji laimėjo tris pasaulio pirmenybių apdovanojimus, tačiau olimpinį sezoną atsilieka net nuo geriausių europiečių. Prieš kelias savaites per Senojo žemyno pirmenybes italė užėmė tik trečiąją vietą. Ją aplenkė rusės J.Lipnickaja ir Adelina Sotnikova.

Sujaukti favoričių planus bandys ne vien šios sportininkės. Olimpinė garbės pakyla vilioja šių metų JAV čempionę Gracie Gold, Japonijos pirmenybėse M.Asadą aplenkusias Akiko Suzuki ir Kanako Murakami. Šios čiuožėjos ir jų varžovės trečiadienį atliks trumpąją programą. Olimpinės prizininkės paaiškės ketvirtadienį po laisvosios programos.

Vankuveryje: 1. 1. Kim Yu-Na (Korėja), 2. M.Asada (Japonija), 3. J.Rochette (Kanada). Nuo Vankuverio iki Sočio

2011 m. pasaulio čempionate: 1. M.Ando (Japonija), 2. Kim Yu-Na (Korėja), 3. C.Kostner (Italija).

2012 m. pasaulio čempionate: 1. C.Kostner (Italija), 2. A.Leonova (Rusija), 3. A.Suzuki (Japonija).

2013 m. pasaulio čempionate: 1. Kim Yu-Na (Korėja), 2. C.Kostner (Italija), 3. M.Asada (Japonija).

Didžiojo prizo finalo nugalėtojos: 1. M.Asada (Japonija), 2. J.Lipnickaja (Rusija), 3. A.Wagner (JAV).

„Associated Press“ prognozė: 1. Kim Yu-Na (Korėja), 2. M.Asada (Japonija), 3. J.Lipnickaja (Rusija).

Akmenslydis

Akmenslydžio varžybose trečiadienį bus žaidžiami pusfinalio mačai.

Moterų turnyre susitiks Kanada – Didžioji Britanija ir Švedija – Šveicarija, vyrų turnyre dėl vietų finale kovos Švedija – Didžioji Britanija ir Kanada – Kinija.

Moterų turnyro pagrindiniame etape galingiausiai žaidė Kanados akmenslydininkės. Jos laimėjo visas 9 rungtynes. Švedijos rinktinė pasiekė 7 pergales, Šveicarijos ir Didžiosios Britanijos – po 5. Vyrų varžybose pralaimėjimo neišvengė nė viena komanda, o pirmąją vietą užėmę švedai laimėjo 8 kartus. Kanados ir Kinijos ekipų sąskaitoje buvo po 7 pergales, Didžiosios Britanijos ir Norvegijos – po 5.

Kadangi britai ir norvegai surinko vienodai taškų, jie žaidė papildomas rungtynes dėl kelialapio į pusfinalį. Jas laimėjo Didžiosios Britanijos akmenslydininkai.

Moterų turnyro didysis ir mažasis finalai įvyks vasario 20-ąją, vyrų – vasario 21-ąją.

Moterys

Vankuveryje: 1. Švedija, 2. Kanada, 3. Kinija.

Nuo Vankuverio iki Sočio

2011 m. pasaulio čempionate: 1. Švedija, 2. Kanada, 3. Kinija.

2012 m. pasaulio čempionate: 1. Šveicarija, 2. Švedija, 3. Kanada.

2013 m. pasaulio čempionate: 1. Škotija, 2. Švedija, 3. Kanada.

„Associated Press“ prognozė: 1. Didžioji Britanija, 2. Švedija, 3. Kanada.

Vyrai

Vankuveryje: 1. Kanada, 2. Norvegija, 3. Šveicarija.

Nuo Vankuverio iki Sočio

2011 m. pasaulio čempionate: 1. Kanada, 2. Škotija, 3. Švedija.

2012 m. pasaulio čempionate: 1. Kanada, 2. Škotija, 3. Švedija.

2013 m. pasaulio čempionate: 1. Švedija, 2. Kanada, 3. Škotija.

„Associated Press“ prognozė: 1. Kanada, 2. Švedija, 3. Norvegija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.