EUROLYGA 2023

Po linksmybių – Rusijos ledo ritulio pagirios

Lrytas.lt spec. korespondentas, Sočis

A.Ovečkinas ir kitos rusų žvaigždės nuvylė savo šalies aistruolius.<br>„Reuters“ nuotr.
A.Ovečkinas ir kitos rusų žvaigždės nuvylė savo šalies aistruolius.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

2014-02-21 08:01, atnaujinta 2018-02-16 02:02

Sočyje prasidėjo klausimų metas. Iš kovos dėl medalių pasitraukę rusai gerokai sumažino savo gerbėjų susidomėjimą dar nesibaigusia olimpiada ir įsuko diskusijų ratą dėl šalies ledo ritulio ateities, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Rusijos rinktinė Sočyje iškovojo gerokai daugiau medalių nei 2010 metais Vankuveryje, bet šeimininkai nelaimės titulo, kuris būtų atpirkęs daug nesėkmių.

Rusai dar ilgai aptarinės ledo ritulio rinktinės pralaimėjimą 1:3 ketvirtfinalyje suomiams, kurie šiandien kartu su Švedijos, JAV ir Kanados komandomis pratęs kovą dėl medalių.

Sočyje šeimininkai laimėjo 6 aukso medalius, bet atidžiau pažvelgus matyti, kad titulai – nevisaverčiai. Vieną aukso medalį laimėjo natūralizuotas korėjietis, kitą – amerikietis, dar vieną – ukrainietė su partneriu, ketvirtas iškovotas išgalvotose dailiojo čiuožimo komandų varžybose, o likę du – techninėse bobslėjaus ir rogučių rungtyse, kurioms rusai įrengė sau palankias trasas ir galėjo treniruotis ilgiau nei kiti.

Nesuveikė lyderių duetas

Kas laukia šalį nuvylusios Rusijos ledo ritulio rinktinės?

„Zinetulai Bilialetdinovui dabar labai nesaldu“, – ištarė Viačeslavas Bykovas, pats penkerius metus treniravęs Rusijos ledo ritulio rinktinę ir po nesėkmingo 2011-ųjų pasaulio čempionato pasitraukęs iš posto.

Dabartinį strategą prispaudė kritikos lavina, o Rusijos ledo ritulio federacijos prezidentas Vladislavas Tretjakas ragina leisti nurimti aistroms.

„Z.Bilialetdinovas pasakė, kad jis dėl visko kaltas, bet dėl ko tiksliai, neįvardijo. Žinoma, jis, kaip ir mes visi, dabar esame ištikti šoko. Duokime jam šiek tiek laiko“, – kalbėjo V.Tretjakas.

Buvęs legendinis vartininkas, į Sočio oro uostą ketvirtadienio rytą atvykęs palydėti rinktinės žaidėjų į NHL komandas, neslėpė, kad toks nacionalinės komandos pasirodymas labai nuvylė.

Labiausiai apmaudu dėl blankaus Rusijos rinktinės žvaigždžių, kurios pajėgiausioje pasaulyje ledo ritulio lygoje rungtyniauja galingai, žaidimo.

„Buvo akivaizdu, kad žaidimo atakuojant nėra. Ko galima tikėtis įmušant tik vieną įvartį? Atmosfera komandoje buvo normali, tačiau žaidimo, kurio mes visi laukėme, nebuvo. Akivaizdu, kad Jevgenijaus Malkino ir Aleksandro Ovečkino duetas neveikė taip, kaip tikėjomės“, – analizavo V.Tretjakas.

Kur dingo žvaigždės?

Tačiau šių Rusijos ledo ritulio federacijos prezidento žodžių ryškiausios rinktinės žvaigždės negirdėjo.

Visų nuostabai, ketvirtadienio rytą J.Malkinas, A.Ovečkinas ir Pavelas Daciukas nepasirodė oro uoste ir neįsėdo į specialiai jiems ir dar keliems JAV rungtyniaujantiems rusų ledo ritulininkams specialiai NHL lygos vadovų užsakytą lėktuvą.

V.Tretjakas taip ir nesulaukė „Pittsburgh Penguins“, „Washington Capitals“ ir „Detroit Red Wings“ komandoms atstovaujančių puolėjų.

Liūdnas V.Putino veidas

Kitokios ledo ritulio olimpinio turnyro eigos tikėjosi ir olimpiados šeimininkas Vladimiras Putinas. Tai buvo ne tik galimybė Rusijos ledo ritulio rinktinei vėl siekti olimpinių medalių, kurių rusai nematė jau daugiau nei 10 metų.

Tos rungtynės reiškė kur kas daugiau – garbę, tradicijas ir galimybę įrodyti, kad ryškiausios olimpiados šeimininkų žvaigždės sugeba spindėti ryškiai ir tada, kai jas stebi visas pasaulis.

V.Putinas ir jo patikėtinis premjeras Dmitrijus Medvedevas su visa tauta ruošėsi naujam olimpiniam vakarėliui.

Tačiau visi kažkodėl pamiršo Suomijos rinktinę, kuri prieš ketverius metus Vankuverio olimpiadoje iškovojo bronzos medalius. Tiesiog pamiršo jai pasakyti, kad šeimininkai ruošiasi dar vienai šventei ir jos negalima sugadinti.

Kai Ilja Kovalčiukas pirmasis pelnė įvartį, Rusijos sirgalių armija pradėjo švęsti, bet suomiai turėjo kitokių planų.

Po trijų Suomijos rinktinės įvarčių rusų širdys buvo sudaužytos, o V.Putinas liko it musę kandęs – jam už nugaros liko tik brangiausios istorijoje žaidynės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.