EUROLYGA 2023

Dopingo vartojimu įtariamų Vokietijos sportininkų namuose kratos

Vokietijos prokurorai

E.Sachenbacher-Stehle buvo diskvalifikuota Rusijoje vykstančioje olimpiadoje penktadienį.<br>AP nuotr.
E.Sachenbacher-Stehle buvo diskvalifikuota Rusijoje vykstančioje olimpiadoje penktadienį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 22, 2014, 2:37 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:59 AM

E.Sachenbacher-Stehle buvo diskvalifikuota Rusijoje vykstančioje olimpiadoje penktadienį, kai tyrimai parodė, jog ji vartojo draudžiamą stimuliuojantį preparatą. Šis incidentas sudrebino visą Vokietijos sporto bendruomenę.

Atletė teigia, kad toji medžiaga į jos organizmą pateko atsitiktinai, pavartojus maisto papildus. Ji pridūrė išgyvenanti „didžiausią košmarą, kokį galima įsivaizduoti“.

Vokietijos olimpinės komandos vadovas Michaelis Vesperis (Michaelis Fesperis) sakė, kad Miuncheno prokurorai atliko kratas Vokietijos biatlono komandos bazėje Rūpoldinge, esančiame Bavarijoje, taip pat atletės namuose.

„Būtina ištirti aplinką, kurioje visa tai įvyko, - aiškino jis. - Mes bendradarbiausime su prokurorais, ir teisinga, kad jie ėmėsi veiksmų.“

Pasak M.Vesperio, E.Sachenbacher-Stehle penktadienio vakarą, prieš išvykdama iš Sočio lydima Vokietijos pareigūnų, sakė Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) drausmės komisijai, kad vartojo draudžiamą medžiagą pati to nežinodama, nes jos buvo viename maisto papilde.

Tačiau komandos vadovas pridūrė: „Mums nesuprantama, kodėl tokia patyrusi sportininkė turėtų šitaip rizikuoti“, vartodama papildus.

Pasak M.Vesperio, maisto papildai nėra neteisėti, tačiau Vokietijos komanda perspėjo atletus jų nevartoti, nes papildai gali būti užteršti draudžiamomis medžiagomis arba jos gali būtų papildų sudėtyje.

Pareigūnas teigė, kad E.Sachenbacher-Stehle jaučiasi „sugniuždyta“ - tarsi „žemė būtų atimta iš po kojų“. Tuo tarpu per kratas nieko įtartina nebuvo rasta.

Atletė aiškino gavusi tų papildų iš savo „psichologo“, nurodė M.Vesperis, pridūręs, kad tas asmuo nėra Vokietijos komandos narys.

Vokietijos olimpinė sporto konfederacija (DOSB) penktadienį patvirtino, kad dviejuose mėginiuose, kuriuose E.Sachenbacher-Stehle pateikė tyrimams Sočyje vasario 17 dieną, buvo rasta stimuliuojančios medžiagos metilheksanamino.

33 metų E.Sachenbacher-Stehle didžiąją dalį savo ilgos karjeros skynė pergales slidinėjimo lenktynėse, o vėliau pasirinko biatloną, kuriame slidinėjimą papildo šaudymas.

2002 metais ji laimėjo Solt Leik Sičio olimpiados auksą 4×5 km slidinėjimo estafetėje, o 2010 metais Vankuveryje triumfavo kartu su Vokietijos slidinėjimo sprinto komanda.

Kaip praneša Vokietijos žiniasklaida, Bavarijos prokurorai pradėjo tyrimą dėl neįvardijamų asmenų, o ne dėl pačios E .Sachenbacher-Stehle veiksmų.

Italijos olimpinis komitetas taip pat paskelbė pašalinęs bobslėjininką Williamą Frullani (Viljamą Frulanį) iš olimpiados, kai paaiškėjo, jog jis vartojo draudžiamą medžiagą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.