EUROLYGA 2023

Šokių ant ledo skandalas sukėlė audrą internete

Interneto svetainės „change.org“, kurioje kuriamos visuomeninės peticijos, darbą penktadienio rytą sutrikdė didžiulis lankytojų srautas. Žmonės puolė pasirašyti peticiją, reikalaujančią ištirti prieštaringai vertinamus Sočio žiemos olimpinių žaidynių moterų dailiojo čiuožimo varžybų rezultatus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 22, 2014, 6:15 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:49 AM

Aukso medalį laimėjo rusė Adelina Sotnikova, už nugaros palikusi favorite laikytą korėjietę Yuna Kim. Įtarimus dar labiau sustiprino internete pasirodę vaizdai, kuriuose rusė po pergalės glėbesčiuojasi su teisėjomis.

Pasibaigus varžyboms „change.org“ svetainėje buvo sukurta peticija, raginančia pradėti tyrimą dėl teisėjavimo Sočio žaidynių moterų dailiojo čiuožimo varžybų metu.

„Teisingumo ieškotoju“ (Justice seeker. - Red) pasivadinusio internauto iniciatyva sulaukė tokio populiarumo, kokio svetainė dar nebuvo regėjusi.

„Per pastarąsias šešias valandas peticiją pasirašė 700 tūkst. žmonių. Srautas penkiskart didesnis, nei kada esame turėję“, - agentūrai AFP sakė svetainės atstovas.

Nuo penktadienio 6 val. 30 min. ryto peticiją pasirašė 1 mln. 935 tūkst. žmonių. Pranešama, kad didžioji dalis pasirašiusiųjų yra iš Pietų Korėjos, kur Yuna Kim yra viena populiariausių sportininkių.

„Tai ne dėl Yuna Kim, tai dėl sąžiningo sporto, kas turėtų būti tokio pasaulinio renginio, kaip olimpinės žaidynės, pagrindas“, - rašoma peticijoje.

A.Sotnikova tapo pirmąja ruse, iškovojusia moterų asmeninėse varžybose auksą. Ji tai padarė per laisvąją programą gavusi net 149,95 balo. Iš viso surinkusi 224,59 balo, ji aplenkė favoritę Yuna Kim, nors anksčiau nebuvo laikyta realia pretendente į medalius. Visi to tikėjosi iš penkiolikmetės rusės Julijos Lipnickajos, likusios penktojoje vietoje.

Yuna Kim auksinę karūną prarado laisvojoje programoje surinkusi 144,19 balo, nors po trumposios programos buvo pirma. Būtent po laisvosios programos paaiškėjęs sportininkėms skirtų balų skirtumas ir sukėlė daugybę su teisėjų darbu susijusių klausimų, kurie buvo pateikiami ir anksčiau.

A.Sotnikova varžovę pranoko 5,76 balo, o trečiojoje vietoje likusią italę Carolina Kostner – 7,34 balo, nors abi sportininkės pasirodė puikiai, palikusios be žado ne tik gerbėjus, bet ir dailiojo čiuožimo ekspertus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.