EUROLYGA 2023

Naujoji A.Lukašenkos herojė – Sočyje auksą skynusi biatlonininkė

Biatlonininkė Darja Domračeva – naujoji Baltarusijos herojė. Tris aukso medalius Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse iškovojusi 27 metų sportininkė grįžusi namo sulaukė ypatingo sutikimo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2014, 4:35 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:05 PM

Oro uoste jos laukė raudonas kilimas ir gerbėjų minia, skanduojanti jos vardą ir kelianti į viršų atletę šlovinančius plakatus.

Sportininkei buvo parengtas ir specialus autobusas, ant kurio puikavosi jos nuotrauka ir užrašas „mūsų pasididžiavimas“.

27 metų sportininkė Sočio žaidynėse iškovojo tris aukso medalius: 10 km persekiojimo lenktynėse, 15 km asmeninėse lenktynėse ir 12,5 km bendro starto.

Už savo pasiekimus ji gavo iš valstybės 450 tūkstančių dolerių premiją. Pagal anksčiau Baltarusijos vadovybės priimtą sprendimą, už Sočyje iškovotą aukso medalį skiriama 150 tūkstančių dolerių, už sidabro – 75 tūkstančiai dolerių ir už bronzą – 50 tūkstančių dolerių.

D.Domračevai suteiktas Baltarusijos didvyrės vardas.

Kai ji iškovojo pirmąjį aukso medalį, į jos viešbutį atvyko Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka. Jis asmeniškai pasveikino atletę. Gėlių sportininkei įteikė jo sūnus, o pats šalies vadovas prisidėjo prie grupelės ėmusios kilnoti sportininkę. Kartu su sportininkais ir treneriais A.Lukašenka pakėlė ir šampano taurę.

Baltarusijos sportininkai olimpinėse žaidynėse iš viso iškovojo 6 medalius, 5 - aukso ir 1 – bronzos. Bendroje medalių lentelėje baltarusiai užėmė aukštą aštuntąją vietą. Šios žaidynės – sėkmingiausios Baltarusijos sporto istorijoje.

Sportininkę po olimpinių žaidynių sveikino ir patriarchas Kirilas.

„Linkiu tau stiprybės, drąsos ir Dievo pagalbos ateityje dirbant tėvynės labui“, - rašė dvasininkas.

Tarptautinė sporto žurnalistų asociacija (AIPS) D.Domračevą išrinko geriausia olimpinių žaidynių sportininke. – naujoji Baltarusijos herojė. Tris aukso medalius Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse iškovojusi 27 metų sportininkė grįžusi namo sulaukė ypatingo sutikimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.