EUROLYGA 2023

Badmintonininkas ir krepšininkas suvienijo jėgas bendram tikslui

Geriausias Lietuvos badmintonininkas Kęstutis Navickas kartu su krepšininko Rimanto Kaukėno paramos grupe organizuoja badmintono turnyrą, skirtą paremti onkologinėmis ligomis sergančius vaikus.

K.Navickas šeštadienį Vilniuje rengia badmintono turnyrą, kuriame surinktos lėšos atiteks onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.<br>Asmeninio albumo nuotr.
K.Navickas šeštadienį Vilniuje rengia badmintono turnyrą, kuriame surinktos lėšos atiteks onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

2014-02-27 18:34, atnaujinta 2018-02-15 21:07

Šeštadienį Vilniaus SEB arenos naujose badmintono aikštėse raketėmis mojuos įvairaus lygio žaidėjai, kurių dalyvio mokestis (po 40 litų) ir kita parama keliaus į Santariškių klinikų vaikų ligoninę. Už surinktas lėšas planuojama nupirkti infuzines tūrines pompas.

Kovo 1 dieną 11 val. prasidėsiantį turnyrą rengia 30-metis K.Navickas, po sunkios traumos vasario pradžioje grįžęs į aikštę ir tapęs šalies badmintono čempionu.

- Kęstuti, kaip kilo idėja rengti šį labdaros turnyrą?

- Besigydydamas traumą (K.Navickas pusmetį gydėsi kryžminių kelio raščių pažeidimus, – red.) turėjau daug laiko apgalvoti savo praeitį, dabartį ir darbus, kuriuos norėčiau nuveikti.

Jei galiu kažkam padėti savo žiniomis, mintimis, patirtimi, noriu tai ir padaryti. Pasaulyje yra daug problemų, ir, žinoma, visiems pagelbėti neįmanoma. Tačiau, jei bent kartais sustosime ir pabandysime padaryti kažką gera, galime pagelbėti tiems, kuriems labiausiai to reikia.

- Kodėl norite paremti būtent onkologinėmis ligomis sergančius vaikus?

- Vaikai yra didelis stebuklas ir džiaugsmas. Kai supranti, kad jie susiduria su grėsme taip anksti palikti šį pasaulį, viduje tiesiog kyla neteisybės jausmas. Man sunku net galvoti ar kalbėti apie tai, todėl imuosi veiksmų.

- Kaip atradote ryšį su Rimanto Kaukėno paramos grupe?

- Su Rimantu esu asmeniškai pažįstamas nuo Pekino olimpinių žaidynių.

Visada žavėjo jo ryžtas ir valia. Manau, tai yra išskirtinė asmenybė tiek gyvenime, tiek sporte. Kai išgirdau apie jo įkurtą fondą, pradėjo kirbėti mintis, kad galėtume susivienyti bendram tikslui. Džiaugiuosi, kad visas kolektyvas labai palaiko turnyro idėją ir mes kartu judame įgyvendinimo link.

- Kas dalyvaus šiame badmintono turnyre?

- Turnyro dalyviai bus suskirstyti į tris grupes: pradedantieji, pažengę ir pramogų bei sporto žvaigždės. Dalyvių lygis labai įvairus – nuo pirmą kartą į rankas paėmusių raketę iki profesionalų. Galima atsivesti ir vaikus. Svarbu palaikyti ideją, pasivaržyti aikštelėje, smagiai pabendrauti ir gerai praleisti laiką.

Pažiūrėsime ką badmintono aikštelėje sugeba kitų sporto šakų profesionalai, tokie kaip krepšininkas Steponas Babrauskas ar tenisininkė Lina Stančiutė, dauguma kitų.

O gal geriau seksis dizaineriui Giedriui Paulauskui? Manau laukia daug intriguojančių mačų ir juoko. Bus ir muzikos, prizų. Nekantraudamas laukiu šio renginio. Labai tikiuosi, kad žmonės pasisems gražiu emocijų, o svarbiausia, kad padarys kažką gera vaikučiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.