EUROLYGA 2023

V.Klyčko smūgiai ringe – ir už brolį, ir už Ukrainą

Volodymyras Klyčko lieja prakaitą Floridoje, bet mintimis yra Ukrainoje. Pasaulio sunkiasvorių čempionas nuolat bendrauja su vyresniu broliu Vitalijumi, kuris pakabino bokso pirštines, kai nusprendė išbandyti jėgas politinėje arenoje. Dabar 42 metų V.Klyčko – vienas Ukrainos opozicijos lyderių, ieškančių sprendimų šalyje, kurios dalį geležiniais gniaužtais laiko prispaudusi Rusija.

V.Klyčko ruošiasi kovai ringe, bet nuolat galvoja apie padėtį Ukrainoje.<br>AP nuotr.
V.Klyčko ruošiasi kovai ringe, bet nuolat galvoja apie padėtį Ukrainoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Mar 21, 2014, 1:52 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:44 AM

„Nekartok istorijos klaidų“, - sako Volodymyras, kreipdamasis į Rusjos prezidentą Vladimirą Putiną. Balandį čempiono titulus pagal WBA ir IBF serijas ginsiantis 37 metų boksininkas neslepia, kad mojuodamas kumščiais ringe negali pamiršti Ukrainą krečiančios krizės.

„Per visą istoriją buvo padaryta daug klaidų ir jų kartoti negalima“, - sakė baltus marškinėlius su savo šalies vardu ir logotipu vilkėdamas V.Klyčko, paklaustas apie žinutę V.Putinui.

Boksininkas teigė, kad jaučia liūdesį dėl situacijos Ukrainoje. „Mano kūnas – čia, o mintys – ten“, - sakė jis.

Rusija galutinai perėmė Krymą, nekreipdama dėmesio į Europos Sąjungos šalių bei JAV pasipiktinimus. Kol kas neaišku, kokių veiksmų rusai griebsis prieš likusią Ukrainos valstybės dalį.

V.Klyčko brolis šioje šalyje dalyvaus prezidento rinkimuose, kurie vyks gegužės 25 dieną. Jis – stiprus kandidatas, tačiau nėra laikomas pagrindiniu favoritu pakeisti pašalintą Viktorą Janukovyčių.

„Jis ten tam tikru būdu atstovauja mane, o aš čia – jį, - sakė V.Klyčko, kiekvieną dieną susisiekiantis su broliu. - Aš tikiu Nelsono Mandelos žodžiais, kad sportas turi galią pakeisti pasaulį.“

Tik tris pralaimėjimus per 64-ias kovas patyręs V.Klyčko teigė, kad tiki, jog į taiką yra vienas kelias.

„Tai jokiais būdais negali būti karinis sprendimas, - sakė jis. - Viskas priklauso nuo diplomatijos ir geros politikos, nes niekas nesugrąžins prarastų mylimųjų.“

Antradienį 38-ąjį gitmadienį švęsiantis V.Klyčko balandžio 26 dieną Vokietijoje kovos su Alexu Leapai. Šeštadienį ukrainietis ketina vykti į Austriją, kur tęs treniruotes, o po dvikovos sugrįš į gimtinę. Jis teigia, kad sportas padeda valdyti emocijas, kylančias dėl situacijos tėvynėje.

„Kyla pyktis, darosi neramu, jauti nusivylimą. Tai visų emocijų mišinys, - sakė V.Klyčko. - Bet aš suprantu, kad tai reikia valdyti. Tai lyg kova bokso ringe – jeigu nesuvaldyti emocijų, pradėsi daryti klaidas ir galiausiai pridarysi daugiau žalos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.